2016. július 28., csütörtök

Egy könyv

Nem vagyok egy könyv faló, idő csak este van rá, így is 10 óra után megyek fel aludni, rendszeresen Csenge még nem alszik ilyenkor..na mindegy, már nem sok idő van olvasni, mert leragad a szemem.:-)
Igaz a magyartanárunk azt mondta jó lenne sok novellát olvasni a nyáron, hát ez még nem jött össze. :-( Mert limonádé könyveket olvasok. De azt sem végig sokszor mert nem köt le, úgy mint sok..sok film sem.
Mégis Mesi adott egy könyvet, amit ő is kölcsön kapott. Címe: Átölel a fény.  Tegnap este még panaszkodtam neki, hogy könnyű úgy ebben a témában írni (halál közeli élmény), hogy hisz az ember Istenbe.
De mi van akkor , mint én is, hogy hiszek, hiszek...de két lábbal a földön járok, én is így látnám saját halál közeli élményemet, angyalokkal, Istennel, fénnyel, teremtővel???
Választ tegnap megkaptam rá, ahogy tovább olvastam a könyvben...
Részletek belőle:
- "minden alkotás a gondolatban kezdődik, először el kell gondolni."
- " a gondolkodás által létrehozott dolgoknak szó szerint hatalma van. A gondolatok tettek."
- "nekünk magunknak kell megalkotnunk az életünket, gyakorolni az adottságainkat és megtapasztalni mind a tévedést, mint a sikert"
- a pozitív energia a pozitív energiát vonzza, a negatív a negatívot. Ha főként pozitívvá vagy főként negatívvá válunk, a hozzánk hasonlóakkal kerülünk kapcsolatba. Nekünk van választási lehetőségünk, hogy pozitívak vagy negatívok legyünk. "

Jaj az egész könyvet ideírhatnám....annyira tetszik, még akkor is, ha nem vagyok mélyen vallásos. ez a könyv rávilágít, ne csak azzal foglalkozzunk, hogy a test mit kíván..(javakat főleg) lélekkel ne csak akkor foglalkozzunk, mikor a testünkkel baj van. Lelket is táplálni kell, úgy ahogy nekünk az jó, az éppen kell. Más más szinten vannak az emberek, mi is, ezért soha ne máshoz viszonyítsuk magunkat.
Nagyon jó a könyv, még egy utolsó gondolat a könyvből:
- " Megértettem, hogy életünk állomásai e küldetéseknek a célkitűzésein alapszanak. Összeköttetésben vagyunk másokkal-család tagokkal, idegenekkel-, hogy segítsenek a küldetésünkben. Szükségünk van a segítségükre."

13 megjegyzés:

  1. Tibetológiát is tanultam és erről eszembe jut mikor egy temetésen szolídan megkérdezte a lámát a tanárom: ki hova jut? Oda amiben hisz, volt a válasz. Valóban az elme teremt megnyugtató közeget... Érdekes dolgok ezek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye Bea! És ebben semmi hit térítés nincs. Különböző szinten mozog a emberek érzelmi szintje. De azért ezekről a dolgokról, kell gondolkozni, beszélni...ha nem is mindig, de néha..néha..

      Törlés
  2. Tényleg megértetted a családi kötelékeket? Vagy az idegenekkek valót?
    Segítség lehet az utálat is, mert csakazértis-re ösztönöz. A célkitűzés becsapós dolog. Lehet az is, hogy felhúzom az órát csörgőre, hogy pontos lehessek a munkában.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megérteni megértettem, csak még a megvalósítása IDő!
      Hiszen a gondolat egy pillanat műve, de a fizikai tett, az idő.
      És a munka is lehet jó dolog, cél, hiszen az is előrébb visz, tartást ad, olyan is lehet, hogy megmutatja miért vagyunk itt, ahol vagyunk..

      Törlés
  3. Szerintem ezen mindig gondolkodunk és ez így helyes. Nem hit kérdése, tök normális emberi útkeresés.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem legfőképp akkor gondolkodunk ezen, ha keresésben vagyunk, ha az úton megyünk, ezeken nem gondolkozunk.

      Törlés
  4. Nagyon fiatal vagy. Ha megértetted, idő míg magadévá is teszed. Nyugi, jó úton vagy. Szerintem, ami semmit nem jelent.

    VálaszTörlés
  5. Egyetértek. Úton menni muszáj, mert megélni kell. 4 gyereked van. Önmagadra kevés idő juthat. "Bujj el, csalj egy kicsit" Hazudj el negyed órát és csak ülj le egyedül egy padra.

    VálaszTörlés
  6. Negyed óra kevés. Van lehetőséged elmenni pár napra valahova? Szülőkhöz?

    VálaszTörlés
  7. A tapasztalat az lesz, hogy kívánni fogod amit magad mögött hagytál. A komfortzóna fontos. Ha nehéz is, az a sajátod.

    VálaszTörlés
  8. :-) Fiatal, mihez képest, sajnos nincs hova mennem, de azért sejtem milyen jó nekem....
    Van azért pár percem magamra, pl most is.

    VálaszTörlés
  9. Nem tudok mit mondani. Nehéz most neked, de közben jó is. Rengeteg élmény....

    VálaszTörlés
  10. De jó! valahol mindig bennem motoszkált, úgy hogy nem tudtam ilyen pontosan megfogalmazni : ha pozitiv vagy akkor a jó dolgok találnak meg, ha negativ, akkor a rosszak. Ha a jóra törekszünk, akkor meg is történik :-) jó úton vagyunk :-)

    VálaszTörlés