2016. július 7., csütörtök

ez nem olyan egyszerű...

Ó, ha ez ilyen egyszerű lenne, fekete, és fehér...menjél, maradjál..
Nem, ez nem ilyen egyszerű. Beáta írta, pénz kérdés is az, hogy menjen az ember, nyisson a külvilágra. Igen, teljes mértékben igaza van, meg nem.
Pénz kell a rengeteg programhoz. Ha családban él az ember, sorrendet mindenki tudja. Nálunk, nagycsalád lévén kb. mindenki tudja a sorrendet. És most nem a mártír szöveg jön belőlem, hogy jaj milyen sanyarú a sorsom. Mert NEM sanyarú, hiszen mikor vállaltuk őket, tisztában voltunk mindennel.
De azt sem írom, hogy nem hiányzik. De hiányzik, pl. az, hogy csak úgy mondja valaki, csomagolj, megyünk, utazunk...Persze elsősorban anyagi okok miatt nem megyünk. Meg valahogy nem egy izgága család vagyunk (bennem mostanában pedig erősebb néha a mehetnék, meg nem is), olyan jól elpihenünk a hinta ágyban itthon.
Közben meg csomó minden nem pénz kérdés. Pl a játszóterezés, vagy egy jó séta, vagy olvasni, könyvtárba menni, vagy van egy csomó ingyenes program...mégsem esik jól..és itt a megdöbbenésem, mert azért az, mikor elindulunk a játszótérre erőt kell vennem magamon, vagy múltkor mentünk Zsoltival, és a barátainkkal a városba, sörfesztiválra, hát...nem tudom, valahogy nem esett jól kimozdulni. Általában, ha elindulunk, ott vagyunk..már próbálom élvezni...

Ettől az egésztől csak azért vagyok szomorú, mert ha a jövőbe nézek, anyósomékat látom..alig várják a delet, fekszenek le, estig alszanak, majd nézik a tévét, hajnalig forgolódnak, reggel kicsit tesznek vesznek...majd újra a delet várják..én nem akarok ilyen lenni.
És félek attól, mikor majd már megtehetnénk, hogy menjünk, igényünk nem lesz rá.
Pedig annyi mindent nem láttam még....

4 megjegyzés:

  1. Szerintem is a fővárosban és az agglomerációban rengeteg, igényes felnőtt/családi/gyermekprogram van. Érdemes kimozdulni,agyilag is feltölt, ha új ingerek érik az embert.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök Zoli, hogy írtál! :-)
      Nekem nem is a városi nyüzsi hiányzik, sőt... de a töltés az kell!

      Törlés
  2. Na pont így vagyok vele én is Anikó. Mi megtehetnénk, félre ne értsd nem a dicsekvés beszél belőlem, de valahogy elindulni nekem olyan nehéz. Szeretek itthon lenni, tenni venni, nekem már az is pihenés, ha kiülhetek a kertben és hallgatom a csendet. Kiülök egy kávéval, vagy hideg teával, esetleg egy pohár borral, nézem az eget vagy a gyerekkel bemegyünk a medencébe és ennyi. Csend van és béke a faluban és ez jó és teljesen feltölt. Kicsit antiszociális lettem úgy érzem, nem hiányzik a tömeg. A balatoni nyaralás jó volt, talán az egyik legjobb a sok közül, de még is a végén már annyira vártam, hogy itthon legyünk. Megértelek. Vágyom látni Olaszországot, Franciaországot, de itthon is olyan sok minden van, amit még nem láttam....és még is valahogy elindulni nehéz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tami,pedig jó lenne kimozdulni néha...persze, ez azt is tükrözi, jól érezzük magunkat itthon.:-)

      Törlés