2016. július 6., szerda

tanulás

Na eddig tartott a láb lógatás (eddig is angoloztam kicsit), de tegnap elküldte a töri tanárunk a 18 tételből álló, szóbeli tételeket, amiből szeptember elején szóbelizünk. Nem egyszerű..nagy anyag részek, összehasonlítása és kihatásai a mai emberre, kultúra, tudomány terén is. Ajajaj, nem komplikálom túl, és felfogom úgy, hogy már ki lesz dolgozva 35 szóbeli tételből 18. Ez azért jó lesz, gondolom ez a célja a töri tanárnak is. Angoltanár még nem jelzett, pedig a nyáron állítólag meg kellene tanulnunk 20 mondatot,amit szeptemberben fel kellene mondani neki. Azért be vagyok tojva a jövő évtől nagyon, Ez csak 2 tantárgy, a 6 tantárgyból amiből érettségizünk. Na, de menni fog, mert menni kell..

Amúgy megint zavar egy két dolog és emiatt lelkizek...de túl leszek rajta, ahogy szoktam.

Csenge tündérbogyó, csak rákapott a játszóterezésre, ami nincs közel, de nincs messze sem, majd megyünk, ha nem süt annyira a nap, és vihetem a tanulnivalót, ott úgysem tudok mást csinálni, pl, suvickolni, vagy főzni, sütni...:-) (amúgy bevallom, nagyon zárkózott lettem...nagyon, nehezemre esik kimozdulni)

7 megjegyzés:

  1. Anikó, miért 6 tantárgyból érettségizel? 5 a kötelező, nem? Magyar, matek, töri, term.tud.tantárgy és nyelv. Egy kicsit elvesztem, te most hányadik osztályba jártál? 11? Nyelvből lehet előrehozott érettségi tenni pl. 11.végén vagy 12.őszén, hogy a "diák" egy kicsit tehermentesítse magát a 12.évi érettségi hajrában. Ilyenen nem gondolkodtál?(bár ahogy látom, az angol elég nagy mumus neked:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Magyart külön vettem mert ott van nyelvtán, szóbeli! :-) erről a 11.-ről lemaradtam, angolból örülök ha jövőre leérettségiezek...:-))))

      Törlés
  2. A vizsga menni fog!!! sokat foglalkozol a tanulással.
    Bezárkózunk mindannyian akik otthon tevékenykedünk. Az utcán nehéz mosni és teregetni. Meg már nem szaladgálunk annyit, megállapodtunk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, igazad van, de szerintem ennyire nem lehetne bezárkózni..

      Törlés
  3. Az angolt megtanulod mint egy verset és kész, a negyedikes gyerekemnek többet kellett mint 20 mondat, ne aggódj! De persze tudd a mondataidat magyarul is:) - úgy mindenképp könnyebb.

    VálaszTörlés
  4. Bezárkózni:pénz kérdése is...

    VálaszTörlés