2018. szeptember 5., szerda

Suli, suli...

Miért szeretjük mi szülők az iskolát ,vagy nem...
Múlthét pénteken adott a tanító néni egy verset  Azt mondta, nézegessük, olvasgassuk . Erre ma ír egy emailt, hogy csak három gyerek tudta. Igazán nem értem, miért így adta, hiszen mindenki lázban van az utolsó hétvégén... Én konkrétan a könyveket sem kötöttem még be, amit hétfőn kaptunk, ma is fél nyolc után értem haza, na most  nem sajnáltatom magam, de.. Értitek ugye? 

13 megjegyzés:

  1. Múlt pénteken nálatok már iskola volt?!!Ha nem, akkor tanító néni milyen jogon osztogat verset, amit aztán számon kér?

    VálaszTörlés
  2. Ez a reakció a tanító néni jellemrajza, nem a ti szégyenetek.
    Az lenne a normális, hogy ez a hét még csak a kezdésé, az információké, az újratalálkozásé.
    Ennek ellenére az én gyerekem is már tanult tegnap este keményen, mert volt házi.
    Pedig elég gond azt is megszoknia, hogy az eddigi 5 helyett minden nap 6 órája van, egyszer pedig 7.

    VálaszTörlés
  3. Mi még júniusban megkaptuk a verset amit tudni kellett az évnyitóra, aztán 3x próbáltak is- ez így fair!

    VálaszTörlés
  4. Gondolom, a fair arra vonatkozik, hogy hagyott elég időt rá...de szerintem a probléma ott kezdődik, hogy min.1,5 órás évnyitókat/évzárókat tartanak(tisztelet a kivételnek), amire a gyereknek- ha szerepel- nyáron kell készülnie. Hát ez milyen már?! Nem tudom, ez valami magyar népszokás, ami visszamaradt a szocializmusból...És a kis alsósokat-akiket még meg lehet vezetni az ostobasággal- valósággal terrorizálják a 'tantó nénik', hogy évnyitón szigorúan CSAK hófehér ing/blúz,élére vasalt fekete SZÖVETnadrág(!) és fekete lakkcipő az egyetlen szent és megengedett viselet. Sajnos saját tapasztalatból tudom: több napi hosszú beszélgetéseimbe került az akkori kisiskolás gyerekemmel, hogy megértessem vele: nem, nemcsak ez az egyedüli ünnepélyes viselet és konkrétan nem érdekel, megharagszik-e tanító néni, ha az ő cipője csak sötétkék(és nem lakk). Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én konkrétan hányok ettől az állami iskolarendszertől-minden területén.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így van, ahogy írod,szocializmusból visszamaradt. :( évvégén tudod hány gyerek ájult el az évzárón??? És nem hagyták abba. :(

      Törlés
  5. Nálunk (gimnázium) az első tanítási nap reggelén szűk 20 perc volt az évnyitó. Cserébe viszont az évzáró jó hosszú szokott lenni itt is (rengeteg iskolai díj, elismerés átadása miatt), de azt a kitüntetetteken, vendégeken kívül (akik szintén ülnek egyébként) a gyerekek a saját termükben ülve hallgatják végig az iskolarádión keresztül. Teljesen jól működik a dolog, és sokkal több értelme is van, ha már "muszáj" ilyet tartani. Viszont én is emlékszem még a saját gyerekkoromból a maratoni, állva végigszenvedett iskolai ünnepségekre. Kár, hogy ebben sem tudnak fejlődni a legtöbb iskolában.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez is egy nagyon jó ötlet, mármint az iskolarádió. 👌

      Törlés
  6. Nálunk a gimi szuper évnyitót tartott. Nem volt "ésmosténekeljükelegyüttahimnuszt" és nem volt kötelezően elmondott 10 vers, meg ilyen olyan begyakorolt dolog, hanem volt Kowalsky zenére bevonulás, kilencedikesek bemutatása a többi osztály felé, vicces ilyen lesz ez az év rövid beszéd aztán vége. Kb. fél óra. Az öltöny és a matrózblúz volt kötelező, de részemről én ezt szeretem és a gyereknek sincs ellene kifogása, olyan szépek voltak így felöltözve. Mindenki vitt másik ruhát, utána átöltözhettek, kaptak rá időt. A gyereknek hétfőn hat órája van, kedd szerda csütörtök 8 és pénteken 7, de pénteken az utolsó négy két torna, rajz, ének szóval az is laza. Nulladik sosincs. Ez meg amit írtál .....kiveri a biztosítékot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez igazán jó évnyitó lehetett, sikeres jókedvű tanévet nektek.
      En már próbálom lazábban venni a sulit.

      Törlés