2019. január 26., szombat

Autó!? 🚗🚘

Nem is gondoltam volna, hogy ilyen nehéz az autó vásárlás. Pedig az !
Mi olyan típusú pár vagyunk, aki addig nyújtózkodik, amíg a takaró ér .. De már elgondoltuk, ki lépünk a komfort zónánkból, és hitelt veszünk fel.
De új, vagy régi autó???
Van ugye az az ember aki azt mondja új autót venne csak, garancia, fedetlen előélet ... Egzisztencia, és nem akar zsákbamacskát venni. Van az aki szerint hülye aki új kocsit vesz, mert értékvesztés, ki dobott pénz .. Csak használt.
Pro és kontra. Igazodjon ki rajta az ember, ha bizonytalan. Persze igaz, sok mindentől függ, pl a pénztől amit rászán az ember.
Nem mondom, baromi jó lenne kihozni a szalonból egy zsír új kocsit.
De megéri ennyi pénzt rá áldozni?
Egyik felem úgy szeretné, másik nem...
Na így keresünk mi autót  😔

8 megjegyzés:

  1. Szia! Hát nem könnyű az biztos! Régen (18éve) nem ma volt, ott hagyott a warburgunk. Már minden baja volt, házilag szereltük, és munkára használtuk, sziklát cipeltünk benne, meg trágyát, földet, fűmagot. Alul a padlón feljött a víz, mert lyukas volt. A szőnyeg átitatódott vizel.És minden megvolt a gyepszőnyeghez. Így lett szép füvünk a padlón. Sokat gondolkodtunk rajta, mit is vegyünk, Munkára teherautó kellett, viszont családnak, meg személyautó. Így lett nekünk egy új Toyota Hilux picap kisteherautónk. Ami hátul platós, és belül kényelmes családi autó.Egy csoda volt akkoriban egy új autó számunkra!! Újat csak azért vettünk, mert elszámoltuk a cégbe, és nem is rohangált akkoriban ilyen minden sarkon használtan. Megbízható autó. A szerelő is dicséri, és azt mondta soha el ne adjuk, ezek az autók még jól össze voltak rakva.Ma 575000km van benne!!!A maiak nem fognak ennyit elszaladni, az biztos! Lássuk be a mentőautók többsége is Toyota, szintén sok Km-t szaladnak megbízhatóan. A Dakar ralin a sivatagi homokban is megállják a helyüket!! Én japán autót ajánlanék neked , ha kellene vennem ma is Toyotát vennék!! Pl a Toyota Jaris csak 4litert fogyaszt!!Az sem utolsó szempont! Nem tudom mekkora autóban gondolkodtok, de sokféle Toyota típus van. És csakis Toyota márkakereskedésből, vennék használtat, amire garanciát vállalnak, vagy ismerőstől aki nem ver át!! Sokszor visszatekerik a külföldről behozott autók óráját, és nem tudni volt-e gond vele,vagy balesete, törése, mert szépen tudják javítani a fényezést.Nem is látni rajta.Az sem mindegy szerintem garázsban tartották-e, vagy dohányoztak- e benne, és mennyire lelakott belül. Mindenképp átvizsgáltatnám, és szerviz könyvet megnézetném,valós -e minden adat, motorszám stb, hogy tudjam az előéletét, . Márkakereskedésben, erre profi gépek vannak már.Ha pedig részletre vennétek egy újat,gondolom be számíttatnátok a régit, én biztosan rövid lejáratú hitelben gondolkodnék, mert az autót is fenn kell tartani! 18év után mi is szeretnénk most már egy másikat,a teherautó mellé, ami csak családi, és biztosan Toyotát fogunk venni. Csak meg kell találni az igazit!! Kívánom nektek találjátok meg a megfelelőt, aztán számolj be az új kis jövevényről!! Sok sikert! Kriszta

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont toyotát nezegettunk mi is... Tényleg nem egyszerű, jó hogy leirtad a tapasztalatod Kriszta 😊

      Törlés
  2. Hát szerintem a típustól is függ, hogy új, vagy használt. Az mondjuk igaz, hogy az első két évben jó nagyot veszítenek az értékükből, így lehet, hogy pénztárcabarátibb (ez de hülye szó lett) megoldás egy két-három éves autó.
    Nálunk is szóba került már a csere, a francia vonaltól sem zárkózunk el továbbra sem (ez a harmadik francia autónk), de nagyon tetszik mindkettőnknek a Hyundai Tucson is.
    Egyébként az is eszembe jutott, hogy miért is ne dőnthetnétek az alapján, hogy még sosem volt lehetőségeket új autót venni, és ki tudja lesz e még ilyen...ha belefér a betervezett költségvetésbe, miért is ne?

    VálaszTörlés
  3. Soha nem vennék fel hitelt auótra, bármi történik a hitel a nyakadon marad. Egy jól karbantartott, rendes gazdától vásárolt 2-3-4 éves autó van olyan jó mint egy szalonból kihozott. Nekem Honda Jazz van és imádom. Baromi nagy a csomagtere, belül tágas, keveset fogyaszt és nagy rá a kereslet, ezért ha elakarnám adni biztos, hogy nem kellene sokat várni arra, hogy megvegyék. Mondjuk én rendszeresen viszem a szerelőmhöz olajcserére, átnézetni. Két éve van nálam és soha nem volt még baja.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát .. Igaz! De ezek a két három éves kocsik is, elég drágák. Mindenféleképpen kell hitel önerőből sajnos nem megy ennyi 😔

      Törlés
  4. Szia!nekünk mindig Skodáink vannak. Most egy Oktávia és egy Fábia. Magánszemélytől használtan. Teljesen jók és árban is megfizethető! Milyen árfekvésben gondolkodtok? Edina

    VálaszTörlés
  5. Elfelejtettem. Toyotát nézegettünk mi is,de horror áron vannak...snnyival nem tud többet! Edina

    VálaszTörlés