2019. január 24., csütörtök

Laza!?

Biztos én vagyok laza anyuka...vagy mi, de komolyan nem érdekel a félévi bizije senkinek.
Csengének azért kinyomtattam matek felmérőket gyakorolni. Mert az biztos, hogy a szorzó tábla megy..de az összetett szöveges feladat meg nem. Majd gyakoroljuk. Pedig rengeteget olvas, de tudom ez is alakulni fog.
Ma volt az utolsó úszás. Minden szülő megkönnyebbült, már aki ott volt, hajat szárítani. És csak hallgattam a gyerekek milyen rosszak. És aggódnak a fiús anyukák, mert hú, hogy beszélnek, a csajok meg klikkesednek. Oké. Csenge nem fiú, csajokkal meg nem klikkesedik, így könnyen állítom, nincs itt semmi baj a gyerekekkel. Pont olyanok mint amilyennek kell lenni egy 8-9 éves gyermeknek, semmi kirívó. Úgyhogy én voltam az egyedüli, aki nem akadt ki, hogy a gyerekek kimentek a hóba és nem húztak kesztyűt. Majd rájön, hogy fázik a keze és felvesz. Ennyi. Jó könnyen dumálok, három kamasz gyermek után...közben.:-)
És a suli sem izgat a jegyekkel kapcsolatban, csak annyira, hogy Csenge érezze, hogy ügyes, mert az!
Meg lusta, de az egy más tészta, hogy milyen kupi van a szobájába. Érdekes mind a négy gyerekem.Csajok voltak (azért mondom, hogy voltak, mert Mesi most nagyon szépen tisztán tartja a lakásukat) a legtrehányabbak. Csenge még mindig az.
Gyűjtöget, MINDENT, wc papir gurigát, rajzokat, cetliket, múltkor a kihegyezett ceruzáinak a morzsáit akarta elrakni..:-) Na, én néha kipakolok mindent, az tetszik is neki, kb fél órát rend is van...aztán meg, kezdjük elölről.
Fiúk meg változó...van amikor szerte a ruha...de amúgy, ugye ők már nem sok tárggyal játszanak, az elfér a kezükben is. Befekszenek az ágyukba...ha éhesek, szükségleteik vannak, meg igényeik...akkor jelen vannak...ja és ha el akarnak menni valahova...akkor még talán a mosogatógépet is kipakolják.:-)

Itt a melóhelyen kis nyugi van, annyira nem bánom, mert tegnap SOK volt, de rendeződni látszik minden!!!!:-( Sok a beteg, gyerekek is, kollégáim is.:-(


 

4 megjegyzés:

  1. Csatlakozom. Nem hoz lázba ez a félévi marhaság, pedig van azért itt szép eredmény bőven. Roli az egyetlen, akinek még semmi nem jött össze, de szerintem nem kell aggódni érte sem, amikorra kell, ő is a "helyén" lesz.
    Örülök, hogy te is így gondolod. ❤️

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éppen most olvastam el a félévi szöveges értesítést Csengének, nesze semmi fogd meg jól .. Ennyi. Mondjuk örüljek neki mert ezután már csak jegyek lesznek, ott meg aztán semmi körítés mellé...🤔😊

      Törlés
  2. Nálunk sincs semmi extra, Leila jegyei jók lettek most az övé számít mert hetedikes, Viónál sok a hármas, de majd csak alakul az is mire érettségizik, Márkó vizsgái megvannak. Flóra kitűnő, de nulla tanulással szóval az nem érdem. A kesztyűvel pont úgy vagyok mint te, meg az összes húúú de nagyon fontos iskolai "cuccal". Nyilván az első gyerekkel mi sem így gondoltuk:) Nekem van két egész rendes gyerekem Márkó és Leila és két meglehetősen rendetlen, de sokkal inkább nemtörődöm és lusta, Vió és Flóra. Flóra helyett Leila még elpakol, Vió helyett már senki, csak ő néha kampányszerűen:) Nem érdekel már ez sem, milyen érdekesen alakul ez is nálunk anyáknál is nem:)) ??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze ez is változik, mint minden... Sokkal nyugodtabb az ember ebben is, persze régen lehet mi is rugoztunk, most más miatt. 🤭😉

      Törlés