2019. február 13., szerda

Idő, idő...

Kicsit (nagyon) dühös vagyok az iskolai rendszerre, még akkor is, ha tündéri tanító nénink van. Most cuki volt, szombaton írt, hogy bár ő nem lesz hétfő , kedd,  de kedden megirjak Csengéék a naaaagy matek dogát  és ez már "élesben" megy,  jegyre. De ne aggodjuk, a matek füzetben mindent megtalálunk a felkészüléshez. Hát  nem, két szöveges feladat volt benne  és Csenge rendesen vezeti a füzetet. Semmi baj, gyakorlunk a net-ről. Persze megértett csomó dolgot, olyan lelkesen ment a suliba... Szerintetek  olyan típusú feladat volt ???? Olyan szomorú vagyok, teljesen letört Csenge persze tudom nem matekzseni .. Mégis! 😔 És persze a másik tanárnő is beteg lett, helyettesítette őket  fű, fa,virág.... Biztos jól sikerült mindenkinek a doga.🤔 Na mindegy, ez csak egy jegy, persze gyakorlunk majd. Azért micsoda meló ez a szülőknek,hogy még erre is időt szakitson. Vajon mi szülők rontottuk ezt el?? Mert igenis a gyereknek is elég idő kellene hogy legyen, hogy a suliba megcsinálják a házit, fel készüljenek. Nekünk is a munkahelyen kéne hagyni a munkát .. (mondjuk én azt teszem, csak fejben hozom haza )
Es bár tudom mi  baj Csengénél, lassú, mindenben. De könyörgöm, nem vagyunk egyformák, és rohanni kell mindig ??? 😔
És Csenge egy kézműves foglalkozásra jár a héten. Ismerek olyat, aki 7 külön órára jár.

8 megjegyzés:

  1. Sajnos a tanmenet nem hagy időt elég gyakorlásra és főleg matekból, ezt Leilánál én is megéltem, borzasztó volt az első ellenőrző dolgozat jegye mindig rossz volt aztán gyakoroltak még egy hetet és jó lett, mert neki kellett rá még az az idő. Akkor a tanítóra haragudtam, de most ugyanaz a tanító van másik gyerekemmel, akinek megy a matek és nála ez a probléma nem is létezik.Nehéz ez az egész tudom és ráadásul a matek ott lesz mindenütt, Leila hetedikes és most megint épp olyan feladatokat tanulnak ahol le kell vele ülni, de pl. az elméleti részeknél meg szárnyal mert azokat megtanulja és kész.

    VálaszTörlés
  2. Ez nem az iskolarendszer hibája feltétlenül. Nálunk mindig megadják a típusfeladatokat és azokat gyakorolják az órákon dolgozat előtt.

    Rékáéknál a két csoport között 3 hét eltérés van, mert a másik lassabban halad. Nem mennek tovább addig, amíg nem megy a témakör, de Réka csoportja sem ír tz-t amíg nem ért mindenki mindent . Igaz, szinte mindenki ötös matekos, pár négyes van. De én hiszem azt, hogy azért, mert ilyen a tanár. A tanáron nagyon nagyon sok múlik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom itt pontosan hogy van egy jó képességű osztály különben.

      Törlés
  3. Nalunk soha nem szolnak h mikor lesz dolgozat. Se a face csoportban se a kretaban. A gyerekeknek szol talan a tanar, de a gyerekeim vagy szolnak vagy nem. En ezt elengedtem. Tanulniuk kell minden nap otthon is, de nem stresszelek a jegyek miatt. Hala egnek ertelmesek, megalljak a helyuket, talan meg szorgalmasnak is mondanam oket, nem gondolom, h csak akkor fognak boldogulni az eletben, ha szinotos a bizonyitvanyuk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezzel teljesen egyet értek, hiszen tudom felnőtt korban már oly mindegy hányas matek dogát írt másodikban

      Törlés
    2. Magyarból nalunk sem, szerintem ez nem szep dolog. 😀

      Törlés
  4. Annamáriának írva, pedig a témazáró előtt kötelező lenne szólni és a témazárót a bejelentés után 1 héttel kell megíratni. Ez benne van az oktatási törvényben. A röpdolgozat pedig szúrópróba szerű, arról nem kell tudni. Sajnos a matek szerintem az olyan tantárgy, hogy vagy érted vagy nem. Ha nem akkor jó esetben segít a szülő, ha nem tud akkor a külön tanár. Én most hajnali négytől ötig épp a másodfokú, meg a lineáris tört meg a mindenféle függvényeket tanultam a netről, youtubeon, mert találtam olyat, amit érdekes módon egy szempillantás alatt megértettem! tök jól elmagyarázták benne, példával levezetve. Nálunk a gimiben a matek osztályátlag 2.9 volt most, szinte mindenki egy jegyet rontott. A gyerekek szerint rosszul magyaráz a tanár, a fiam azt mondja, hogy olyan matematikus nyelven, amit nehéz megérteni. Szóval az osztályátlag miatt gondolom itt azért van tanár hiba is és volt olyan dolgozat, hogy kedden új anyagot vettek, csütörtökön már megiratta a röpdolgozatot, szóval egy óra volt gyakorlásra, hát mondanom sem kell hogy egyes lett. Az én fiamnak sem elég egy nap rá, másnak sem az osztályban. Ezért most külön tanárhoz jár és érdekes módon vele megérti a dolgokat. De igen, baromi nehéz, baromi sok sokszor az anyag és annyira de annyira sok felesleges dolgot tanulnak. Nem lennék most iskolás.

    VálaszTörlés