2015. február 26., csütörtök

apróság...

Jaj, ma úgy megörültem egy régi íznek.:-)
Pontosabban, vásárolni voltam, és akciós volt a túró. Persze veszek, imádom a túrót, minden formában elkészítve, de most azt találtam ki, hogy jó sokáig legyen, valami  normális kenhető a kenyére, csinálok belőle körözöttet, hogy én milyen régen csináltam, pedig ooooooooooolyan finom!:-)

És különben is van egy mondás, ami nem igaz, vagyis nem teljesen. "kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond."
Én kiegészíteném:" kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond, kisgyerek keveset eszik, nagy gyerek SOKAT".:-)))))

Mai biggyesztés: bab leves, (tegnapról) és rizses hús.
Suli is délután...nem baj, már a hétvégén március...Juhéj...

3 megjegyzés:

  1. Sokszor csinálok körözöttet, Lidl-s Pilos túró fél kg-os + szintén pilos nagy tejföl. Viszonylag jó mennyiség, akár kétszer is eszünk belőle:) Amit még szoktam és ilyesmi, az a tojáskrém főtt tojásból, vagy a "halacska" krém amibe 2 doboz szardíniát (olajos) teszek és 1 doboz sprotnit, sót, borsot, mustárt és egy fél doboznyi (nagy) margarint ezt habosra keverem együtt és ez is elég legalább két-három evésre. A gyerekek nagyon szeretik ezeket pirítóssal, vagy az én szintén Lidl-s hamletemmel (sós) - és én is szeretem:)

    VálaszTörlés
  2. Én is mindig veszek túrót,ha meg akciós akkor duplán:))Igaz, nekünk az a dupla adag,ami nálatok a fél,de a kamaszaid révén lehet,hogy csak negyed...

    Nagyon szeretjük a körözöttet(szigorúan lilahagymával).De édesen is csúszik:joghurttal,porcukorral is gyakran kever magának(pici segítséggel) a kisasszony.Néha veszek ki a fagyasztóból hozzá málnát,vagy kockázunk bele őszibarackbefőttet,isteni:)

    Atyaég,amit pár bejegyzéssel korábban írtál,arról nagyrészt nem tudom,hogy mi.Pedig tanultam valamikor...bár döbbenetesen rég.

    VálaszTörlés
  3. Nahát:), én is ma vettem túrót, ezen okból kifolyólag - hogy kőrözött legyen. Azt csak csendben merem megjegyezni, hogy fél kilót vettem, azt elfelezem, felét lefagyasztom, és a felének a felét eszem én kőrözöttként pár napig (gyerek meg sem kóstolja).....:(:(:(

    VálaszTörlés