2015. szeptember 5., szombat

Már sok!:-( És még mi jön?:-(

Dühös vagyok, elkeseredett, és nagyon nagyon feszült a migrációs kérdésben.:-(
Valahogy eddig úgy voltam vele, jönnek, majd mennek...majd el lesznek valahogy, tényleg segítsünk nekik, hiszen biztos van okuk, hogy mennek...DE HOVA MENNEK???? Tudják ők egyáltalán, mi vár rájuk OTT? Hiszen rózsaszín felhőket kergetünk, hogy ezek az emberek, odaállnak majd a gép sor mellé, vagy tanárok lesznek, vagy orvosok, vagy csak arra gondolok, hogy család anyák lesznek, dolgozó férjek,vagy tanulni fognak? Vagy hol fognak élni egyáltalán? Én nem mondom, hogy nem lesz aki beilleszkedik...de úgy látom, nekik már joguk van, de kötelességük??? Mennek, mennek...
Bennem félelmet kelt a tömeg, és a sok férfi, erőszakosak, pedig már nincs mitől félniük, hiszen nincs a hátuk mögött puska, a szendvicsek is a kukába, mint a sok játékbaba, és a ruhájuk a kukában. Könnyű hátizsákkal mennek, van, aki anélkül...még mindig van miből élniük..
És a legnagyobb kérdés fel vannak készülve OTT, ahova menni AKARNAK, hogy megy a TÖMEG? Mert ez nem áll meg...FÉLEK...Mert én nem tudom elképzelni, hogy majd a tömeg, megáll, és azt mondja, mosolygós arccal, na idejöttem, megérkeztem, vesz egy nagy levegőt, illedelmesen köszön a szomszédjának, majd udvariasan kér, és tesz azért majd, hogy jobb legyen, neki is, és nekünk is.
Én meg húzzam össze magam, még jobban azt a nadrág szíjat, mert sajnálom, hogy nekik, eddig nem volt és szeretnének többet, jobbat, de tudjátok hány szegény ember él a földön? Indiában például? De itt, a saját közvetlen környezetünkben is???? Háború elől menekülni...megértem, mert tényleg szörnyűség ami ott van, de azokat valahogy másképp képzelem el, hogy menekülnek..

Nem ítélkezek, nincs jogom hozzá...

17 megjegyzés:

  1. Van igazsag abban, amit irsz, de ezzel a bejegyzeseddel majd megint tamadni fognak azok, akik a homoszexualitassal kapcsolatos posztod miatt is tamadtak. Egyebkent tompren osszefoglaltad. A noket es gyerekeket nagyon sajnalom, de ezek a fiatal es hoborgo ferfiak vajon mit gondolnak, hova szeretnenek eljutni? Beszelnek vmilyen nyelvet? Van szakmajuk? Nehez kerdesek ezek. De persze mi csendben alszent modon turjunk, nekunk szavunk nem lehet a kenyelmes otthonunkbol. Nezem a kepeket, hosszu eveket vartunk a metrofelujitasra, hogy neznek ki az aluljarok? Lezarjak a fp utakat? Miert nem lehet ezeket a szerencsetleneket felvilagositani, hogy hol es mire szamithatnak? Szidhatjak a kormanyt, de az ossze-vissza jogi szabalyozas miatt nem tud mast tenni. Azert az viszont nagyon becsulendo, ahogy a lakossag osszefogott es

    VálaszTörlés
  2. mennek segiteni. Hozzateszem, teszik ezt csendben, nem a facebookon selfizve.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Látod csak Te írtál, ha támadnának már írtak volna;-), segítsünk annak akik itt vannak, lesz erő azokhoz is majd akik még délen vannak? Azok sokkal, de sokkal többen vannak. Majd Német országba meg nézik, ki fia borja(ha tudják) majd hazaküldik a nem háborúból menekülteket??? És mindenki elhiszi, hogy fogják a hátijukat és hazamennek????csudát!!!!

      Törlés
  3. Anikó, én nem voltam ott a keletinél, de a lányom ment segíteni, ételt osztani és azt mondta, hogy minden nagyon kulturáltan ment. Amit kaptak megköszönték, amire nem volt szükségük azt nem kérték. Tiszták voltak, rendezettek, próbálták megőrizni a tartásukat. én sem gondolom, hogy mindenki jó szándékkal és szükségből jön, de sokan beszélnek köztük angolul, zömében fiatalok, nekik még van reményük egy jobb életre, az idősek nem véletlenül nem jönnek. Ja, és az én vejem is eljött valamikor Jordániából és azóta több országban is élt, most éppen Londonban, de egy napot nem töltött munka nélkül. Reméljük a legjobbakat. Sokat járok Londonba, ott minden eladó, buszsofőr, stb. indiai, pakisztáni és hasonló, mert az angolok nem végzik már el ezeket a munkákat.

    VálaszTörlés
  4. Anikó mi nem ugyanazokat a cikkeket olvassuk és nem ugyanazokat az embereket látjuk úgy gondlom,mert én embereket látok, akik már életeket jobban de a háború miatt nem tehetik már. akiknek volt anyagi biztonságuk, mert Szíria nem Magyarország és a gazdasága sem "úgy" dübörgött. És Szíria menekültek százezreit fogadta be az iraki válság idején stb. ne tőlük félj, hanem azoktól az emberektől, akik most gyűlölködnek, akik ellenséget látnak és keresnek másokban, mert ők ugyanúgy gyűlölnek majd minket is, ha épp a nőket, vagy a szőkéket,vagy a nagycsaládosokat kell utálni valamiért.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon hasonló gondolatok jártak tegnap a fejemben- hogy milyen tanulságokat lehet levonni a menekültválságból: hogy a magyar állam csak a törvényesség látszatát igyekszik betartani(azt sem mindig!), a humanitárius jelzőről pedig azt gondolja, valami gyermekbetegség latin neve....mi van, ha jön egy természeti katasztrófa Magyarországon,és te, én,meg a másik kerül bajba; akkor is csak a törvényességre ügyel, de semmi egyéb segítséget nem várhatunk tőle?!
      A menekültek nagy része nem sivatagból jön, sátorból, hanem szakmával rendelkező emberek- hány hiányszakma van ma Magyaro.-on, de senkinek eszébe sem jutott ezt a lehetőséget kihasználni, csak "mélymagyarkodunk" itt, hogy minek jönnek ide, el akarják venni az országunkat, pedig a sok menekült azt sem tudja, hogy meneküljön innen...tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy a magyar kormány mennyire ellenséges velük szemben. És azzal is tisztában vannak, hogy egyedüli segítséget az önkéntesektől kaptak és kapnak...

      Törlés
  5. Érdekes egy megközelítés ez is. Mélymagyarkodásról szó sincs! Nálam! De én azt hiszem, hogy a tanult ember (bár nem tudom, ha nagy szegénység van, és háború, akkor hol tanultak. )DE, én azokat sajnálom, akik a háború elől menekülnek, családok... A kormány sem érdekel, mert nem értek a politikához, én a SAJÁT véleményemet mondom! Attól, hogy viszek ma nekik vizet, holnap is viszek majd? Mennek, de egyszer megtelik majd a hely ,ahova menni akarnak, és akkor hova mennek? Akkor meg legyen úgy mint kb 200 évvel ezelőtig, nincs határ, de akkor vannak földbirtokosok, jobbágyok...kiskirályok stb...Tutifix nem kiskirályok lennénk mi sem. Az jobb volt? Mert olyan nincs, nem is volt SOHA és nem is lesz, hogy minden ember EGYENLŐ!!!! Én nemarról a rétegről beszélek, akik fiatalok, dolgoznak, tudnak angolul, képeznék magukat..de van egy vastag réteg aki NEM ezt szeretné csinálni, beszéljünk róluk...(is)!

    VálaszTörlés
  6. Anikó én láttam képeket arról mi elől menekülnek ezek az emberek. Egyszerűen nem lehet felfogni sem azokat a szörnyűségeket, amitket átéltek. Olvastam arról, hogyan bánik az ISIS a hadifoglyokkal. Embertelenül kegyetlenül.
    Ahogy pave írta fentebb, valószínűleg a középosztálybeliek jönnek. Nyelvekkel, szakmával. A szegényeknek nincs rá pénzük.
    Nem tőlük kell félned, hanem a "kedves" honfitársakból áradó gyülölettől. Ők maradnak.

    VálaszTörlés
  7. Akkor meg miért nem azokat segítjük, és érzünk velük egyet, akik NEM tehetik meg, hogy jöjjenek??? Mert akkor akik jönnek azok szerencsések...és akinek van pénze, miért nem segít a saját szegény fajtáján?

    VálaszTörlés
  8. Segítenek! Ők évek óta segítenek az elesetteknek, az irakiaknak, a kurdoknak, a palesztinoknak, egymásnak. Azért tud eljönni sok fiatal mert az egész család nekik adja a pénzét, mert ők a jövő! Hol tanultak? 3 éve van komoly válság Szíriában előtte tanulhattak. Afganisztán az a hely ahol szinte folyamatos a válság, de ott is tanulnak, titokban is, de tudják, hogy az az egyetlen eszköz a kezükben a kiemelkedéshez, a jobb élethez. Itt egész városok állnak üresen, a 10 milliós magyarság álom, szóval ha kétmillióan itt maradnának, akkor talán lennénk annyian:) Nem kell annyira félni a másságtól, amúgy meg nem akarnak maradni és ahhoz , hogy elfogadjanak, neked is elfogadónak kell lenned. Ma amikor láttunk egy csoportot itt az utcán ( útbaigazítást kértek angolul) Flóra azt mondta: - Szegények, milyen borzasztó lehet nekik, gondold el anya, ha nem a mi országunkban lennénk és nem értenék , hogy mit mondunk, milyen rossz lenne! Szegények!

    VálaszTörlés
  9. Hát akkor hajrá menekültek, jöjjenek, menjünk, gyarapodjunk, gyarapodjanak, elfogadunk, elfogadnak
    ....
    Csakaztán pislogunk majd, mert csak én vagyok ebben az országban egyetlen ezek szerint, hogy nem a menekültek jövöjét nem látom pozitívan, de a saját családomét sem..sem munka ügyben, sem más ügyben...
    És akik tudnak magyarul, de elválassza a határ, és szenved, és arra felé is van háború? Mégsem segít a magyar neki? Ne magyarkodjak, mi?:-( Sajnálom mind, de elindultsk, vállalták, volt miből, reméljük lesz hova...

    VálaszTörlés
  10. Változik a világ körülöttünk, nekünk is változnunk kell. Más magyarok nem csak az országon kívül, hanem azon belül is nyomorognak. Abban igazad van, hogy senkinek sem kellene...

    VálaszTörlés
  11. ... Két nem "mélymagyar" gondolatai a migráns áradatról:
    KERTÉSZ IMRE VÉLEMÉNYE:
    “Európa hamarosan aláhanyatlik – A muzulmánok elárasztják, megszállják és elpusztítják Európát” – Kertész Imre, irodalmi Nobel díjas
    “Európa, gyerekes és öngyilkos liberalizmusa miatt hamarosan aláhanyatlik. Európa alkotta meg Hitlert és Hitler után a kontinensnek nincsenek érvei: a kapuit szélesre tárja az iszlám előtt, nem mernek többé beszélni fajról és vallásról, miközben az iszlám csak az idegen fajokkal és vallásokkal szembeni gyűlölet nyelvét ismeri. “…
    A 85 éves író folytatja:
    …”Beszélnék arról, hogy a muzulmánok elárasztják, megszállják és elpusztítják Európát, és hogy az európaiak hogyan viszonyulnak mindehhez, az öngyilkos liberalizmussal és a buta demokráciával. … Mindig ugyanúgy végződik: a civilizáció eléri az érettség bizonyos fokát, ahol már nemcsak hogy nem képes megvédeni önmagát, hanem látszólag érthetetlen módon a saját ellenségét imádja.”

    Unokanővérem férje szír-francia származású, Franciaországban egy baloldali lap újságírója:
    - Európa a végnapjait éli, az emberáradat túlnyomó része nem menekült, hanem egy mesterségesen gerjesztett, pénzelt népvándorlás résztvevői. Az igazi emberiesség az lenne, ha a nyugati világ saját hazájában sietne Szír testvéreim megsegítésére.

    VálaszTörlés
  12. Velem meg ez jött most éppen szembe. Minden szavával egyetértek:

    "Én, ha menekült lennék, vinnék magammal a túlélő csomagban seprűt, lapátot, porszívót, ágyat, matracot, cihát, cihában ágyneműt, mosdószereket, dezodort, hogy szagom senkit ne zavarjon, domestost, hogy ne fertőzzem meg, akik átkergetnek az országon, széntablettát, hogy hasmenésem másoknak kellemetlenséget ne okozzon, ha véletlenül kübli nélküli járműbe vesznek fel/zárnak be/ és fényképezőgépet, hogy dokumentáljam, nem én voltam, aki kellemetlenséget okozott. Én, ha menekült lennék, előbb feltakarítanék magam után, és csak utána fognám kézen, emelném csípőmre, ültetném nyakamba gyermekeimet, még akkor is, ha ezzel esetleg lemaradok az utolsó lehetőségről. Én nem hagynék magam után ételt, ládában gyümölcsöt, palackban sok vizet az árokparton, mert tudnám, hogy az az ágyukban alvó embereknek pedig milyen jól jönne, mégis vinném magammal árkon-bokron keresztül, mert a környezetet nem szennyezném. Én, ha menekült lennék, nem zavarnám puszta létemmel azokat, akiknek nem kell - még - menekülniük. Én, ha menekült lennék, felvenném a temetésre tartogatott szép ruhámat, és úgy ülnék bele a lélekvesztőbe, szellőzés nélküli hűtőkocsiba, hogy ha partra mos a víz vagy kinyitják a csomagtartót, méltó módon köszönthessem a nézőket.

    Szerző: Vándor Judit"

    VálaszTörlés
  13. Ez utolso iras szerintem gusztustalan. Kiforditott minden egyes gondolata. Szerintem Kertesz Imre szavaiban van az igazsag, pedig nem ertek egyet altalaban a nezeteivel. Mondom mindezt ugy, hogy mar osszeszedtem a regi gyerekhalozsakokat, melegebb cuccainkat, par fajta elelmet, amit a bevandorlok gyerekeinek szanok. De tovabbra is csak a gyerekeket sajnalom. A ferjem jart naluk a Keketiben, mindnek volt penze es tiszta ruhaja, nyugodtan viselkedtek. Azt mondta, nagyon okos szemu gyerekeket latott. Ha valaki haboru elol jon, ugy kepzelem, sokkal zavartabb, riadtabb, megviseltebb. Itt mar arrol van szo, hogy a muszlim vilag Europat akarja. Nalunk van viz, termofold,stb. De a kulturajuk miatt a mi nepunk es az ovek soha nem fog osszeferni. De ne legyen igazam.
    Amit meg hozzatennek, hogy a gyuloletkeltest elitelem, mert jelenleg ket oldal van, a segitok es a gyulolkodok. Szrrintem meg a tobbseg ellenzi a bejovetelt, de akik raszorulnak, azokon lehetosegeink szerint segiteni kell, de utana biztonsagos modon vissza kell oket juttatni. A nagyhatalmakbak pedig az o vilagukban kellene valahogy segito kezet nyujtani, de ide nem szabadna beengedni oket. Marmint Europaba.

    VálaszTörlés
  14. Ez utolso iras szerintem gusztustalan. Kiforditott minden egyes gondolata. Szerintem Kertesz Imre szavaiban van az igazsag, pedig nem ertek egyet altalaban a nezeteivel. Mondom mindezt ugy, hogy mar osszeszedtem a regi gyerekhalozsakokat, melegebb cuccainkat, par fajta elelmet, amit a bevandorlok gyerekeinek szanok. De tovabbra is csak a gyerekeket sajnalom. A ferjem jart naluk a Keketiben, mindnek volt penze es tiszta ruhaja, nyugodtan viselkedtek. Azt mondta, nagyon okos szemu gyerekeket latott. Ha valaki haboru elol jon, ugy kepzelem, sokkal zavartabb, riadtabb, megviseltebb. Itt mar arrol van szo, hogy a muszlim vilag Europat akarja. Nalunk van viz, termofold,stb. De a kulturajuk miatt a mi nepunk es az ovek soha nem fog osszeferni. De ne legyen igazam.
    Amit meg hozzatennek, hogy a gyuloletkeltest elitelem, mert jelenleg ket oldal van, a segitok es a gyulolkodok. Szrrintem meg a tobbseg ellenzi a bejovetelt, de akik raszorulnak, azokon lehetosegeink szerint segiteni kell, de utana biztonsagos modon vissza kell oket juttatni. A nagyhatalmakbak pedig az o vilagukban kellene valahogy segito kezet nyujtani, de ide nem szabadna beengedni oket. Marmint Europaba.

    VálaszTörlés