2016. január 11., hétfő

lim-lom :-)

Én nem tudom ki, hogy van vele, de komolyan, egy nagy konténert tele tudnék tenni lommal. De nem olyan lommal, hogy hú, de szép, de nem használom lom, hanem a hú, de szemét. mi a francot rakosgatommal.:-(
Mert ilyenkor karácsony után, elfog a vágy, kb mindent kidobjak..nem sajnálok már semmit (na jó, majdnem semmit) amit legalább egy hónapja nem fogtam a kezembe. De mennyi ilyen van..
Kicsi a lakás, sokan vagyunk, pedig bizonyúristen, már semmilyen..-hű de szép, vegyük meg, aztán vigyük haza, dolgot nem vettem...jó pár éve. Én nem tudom minek rakok el, na jó nem is én rakom el, hanem én nem dobom ki, az 2 cm-es karácsonyi csomagoló papírt, a kinőtt ruha, de jön helyette a nagyobb nagy zsák ruha...tegnap nagy levegőt vettem, és a 15 éve őrizgetett számlákat is bezsákoltam, na kíváncsi leszek mikor kerül elégetésre.. Mert ugye, vasárnap délután egy óra. Éppen pihegnék, mikor Zsolti délelőtt felfúrt, amúgy nagyon szuper polc alatt kellett rendet raknom, ami Csenge birodalma, de komolyan ez a gyerek, mint a gyűjtögető, Karácsonyi ajándék dobozok, doboz hegyek, műanyag csomagolók..na akkor már röhögtem (kínomban), mikor áll, kezében egy száraz mikulás virág levele, és biggyesztet szájjal mondja, egy darab piros rongyra, de az a kedvenc takaróm a babának...(sosem láttam még a kezében). És akkor így rakjak rendet...vicces jelenet, meg az is, ahogy Zsolti mondja, mikor 2 és fél másodpercre kisüt a nap, hogy hű milyen maszatos az ablak, vagy majd a folyosón is meg kellene csinálni a polcot, kinek, nekem persze...de miért nem pihenek?? :-) Mindegy, utána azért jobb érzés a szellős lakás, bosszúból neki kell eltüntetnie, a naaaagy fekete zsákokat majd.:-))))))

4 megjegyzés:

  1. Van egy blog, a blogger hölgy minden ruhát kiszórt, kivéve mindenből egy váltást, ha jól értelmeztem. Így elég neki egy szekrény. Én most a költözésnél szórtam ki sok mindent, de van ami maradt, kérdőjelekkel, mert ha évek óta nem nyúltam hozzájuk, szükség van-e rájuk. Ez a kacat kategória.

    VálaszTörlés
  2. Ezzel a lomtalanítási témával szerintem nem vagy egyedül. Sokszor selejtezek ki én is mostanában de elővigyázatosságból először csak zsákba teszem és félrepakolom a lomosba hátha valami kell még belőle. Szegény édesanyám jut ilyenkor mindig eszembe aki mindig azt mondta " kislányom a vantól nem kell félni" ez azt jelentette neki hogy bármikor felhasználhatunk belőle valamit valamire! Sokszor kinevettem ezért szegényt és végül megtapasztaltam hogy mire is gondolt. Egyszer hirtelen gondolatom támadt és kidobtam valamit amit már értéktelennek tartottam, két nap múlva viszont már feltudtam volna használni szükségem lett volna rá:-))

    VálaszTörlés
  3. Na, ezzel nagyon így vagyok én is, pont írtam is talán egy hete, hogy nagy tervem most januárra-februárra a naaagy szortírozás, van egy olyan megtisztulás érzésem tőle, minden értelemben már előre is és nem csak a rend szintjén :) ...

    VálaszTörlés
  4. Én ahogy öregszem, úgy selejtezek egyre könnyebben, csak a gyerekek meg ne lássák, mert azok folyton kiszednek mindent még a kukából is. :)

    VálaszTörlés