2016. november 18., péntek

Idő, szeretet, büszkeség?!

Mert véletlenek nincsenek...:-) Éppen mesét néz Csenge, nem szoktam annyira figyelni, de hirtelen azt hallottam, hogy egy mackó családnak annyi tennivalója van, ide, oda menni, elintézni.Hogy a végén kiborulnak.
És azért nincs véletlen, mert éppen ilyesmiről szerettem volna írni. Mókuskerék...biztos van aki ezt bírja, sőt élvezi. Van aki elfogadja, csinálja, van aki túléli, de nagyon nehezen. Én hol így hol úgy, de inkább utálom ezt a mókuskereket. Tudom, ez visz előre, semmittevés nem a mi családunkra jellemző. Vagyis csak a kamaszaink tudják ezt művelni most. Kicsit irigyelem, azokat az embereket akiknek a munkájuk öröm. Mert az már olyan lendületet ad egész napra, hogy elég, jól megélni a napot. Vagy a vidám, optimista szerethető embereket is irigylem.
Az IDŐ kevés, mindig kevés. Jobb lenne, ha több lenne belőle? Optimista énem azt mondja, jobb lenne, a pesszimista énem meg azt, nem lenne jobb, mert akkor több mindent csinálnánk és akkor kevesebb lenne megint az IDŐ.
Kedves bloggertásam írt érdekeset, Le szerette volna írni egy füzetben több más dolog mellett ezt is, hogy miért vagyunk büszkék magunkra, és mit szeretünk magunkban ? Te gondolkoztál már ezen???
Bevallom, nekem hirtelen semmi nem jutott eszembe. Aztán ami eszembe jutott, azt ugyanúgy nem szeretem magamban, mint amennyire szerettem. Konkrétan arra gondolok, hogy rövid idő alatt, sok mindent meg tudok csinálni. Hogy több felé tudok figyelni. De ez csak a nagycsaládos anyuka létemnek köszönhető.
Mi az amit szeretek magamban? (hosszú percek telnek el) szeretem magamban, hogy tudok figyelni másokra, és a mire büszke vagyok, hogy tudok magammal küzdeni, és a végén mindig úgy alakul, ahogy szeretném. van még, biztos sok más is, most ezek jutottak eszembe.
Neked van ilyen? Biztos! Ha megosztod velem, nagyon örülni fogok neki.:-)

10 megjegyzés:

  1. Egy jelentkező, aki imádja a munkáját!

    VálaszTörlés
  2. Hát Anikó az idővel pont úgy állok mint te, sosincs elég:)
    Amit nem szeretek? hajlamos vagyok a borulátásra, realistább vagyok a kelleténél, és türelmetlen, és elégedetlenkedő, és esetenként felületes, csapongó idegbajos, nehezen viselem az igazságtalanságot, és túlságosan szeretek enni.
    Az erőségeim: sok dologra tudok figyelni, gondoskodó, empatikus, széleslátókörű, meglehetősen kreatív embernek tartom magam. Elég jó a probléma megoldó képességem, jó szervező vagyok, szeretek mozogni, próbálok előítéletektől mentesen gondolkodni.... tudnék még:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És ezeket mind szereted is magadban? :) tudod az más hogy még tudod csinálni, de szereted is magadban ezt, ezeket a tulajdonsagokat?

      Törlés
  3. Ez nagyon érdekes gondolat, ezen el lehet gondolkodni. Mit szeretek magamban, egyáltalán szeretem magam? Szerintem nagyon sokan vannak, akik valahogy beleragadtak a kamaszkorban, bármennyi évesek is és nem szeretik igazán magukat. Én alapvetően pozitív ember vagyok, szeretem a munkámat is, ami még maradt belőle, de magamat? ezen el kellett gondolkodnom. És persze nem a külsőségekre gondolok elsősorban. Azt hiszem, hogy ez egy hosszabb gondolat lesz, talán majd egyszer. Anikó, én Rád mindig felnézek, azokért amiket nap-mint nap teszel, ezt csak így előzetesben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon várom, hogy ha egyszer átgondoltad, megosztod velem.:-)
      Ne nézz fel rám, gyarló anya vagyok én is...
      Mondjuk azért jólesett, hogy ezt írtad! Ölellek!!!!
      És annak még jobban örülök, hogy van ma is min gondolkodnunk...ez is előrébb visz!

      Törlés
  4. Általában az ember a hibáira jobban fókuszál, igyekszik rajta csiszolni. Legalábbis én. Így ilyet nem tudok megfogalmazni, hogy mit szeretek magamban. Erre biztos fintorogna egy pszichológus. :)) Jó tulajdonságom, hogy empatikus vagyok és megértő, a becsületem és tisztességem, hűségem (minden irányban) nagy erényem. Illetve családcentrikus vagyok. De egyikre sem mondanám, hogy na ezt szeretem magamban. Popianyu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez igen...de azért kicsit gondolkozz el azon mi az amit szeretsz magadban.:-)
      Én is azon vagyok..még mindig nincs egyértelmű válaszom, mi az amit szeretek magamban, úgy igazán...ha meglelem, leírom. :-)
      Mert állandóan azzal vagyunk elfoglalva, kit miért szeretünk..pedig minket is szeretnek valamiért..:-)

      Törlés