2016. november 5., szombat

Megint túl komplikálom?

Ma már erőt vettem magamon, és átnéztem pár tanulni valót. DE, közben folyamatosan beszél Csenge és folyamatosan mondja, hogy, jahajahhaaa tőlem nem vesz senki semmit..( boltost játszik, vagy játszana) Közben jönnek mennek, fiúk bicózni, Zsolti pecázni, Mesi szerelméhez...pedig esik az eső, és hideg is van. :-( És közben arra gondolok, mikor fogok az érettségire tanulni? Éjszaka? És aludni???
Amúgy a töri nehéz...sok az anyag, és esszét írunk, és az angolt még meg sem néztem, és hiába írtam jó matek dogákat, azt sem tudom hogy kell a mértani sorozatokat megcsinálni? :-(
November van, és még mindig nem szeretem ezt az évet.
Egy pozitívum van, hogy be kell nyújtani bioszból egy projekt munkát, ahhoz van kedvem, szabadon választott a téma, én a baba várást, szülést választom, hiszen ezt négyszer is megéltem, fiatalon és idősebben is.
Azért nem szeretem ezt az évet, mert érettségizni kell az évvégén... engem ez annyira feszélyez. :-(
Túl lennék rajta már nagyon. Persze felfoghatnám úgy is, hogy ez csak egy szórakozás, De akkor meg kevés lenne a vizsgához a felkészülésem.
Különben az esti suliban egy rossz van. Mindig valaki fúrja a másikat, néha nekem is eszembe van.
Tipikus mondatok:
-ja, neki könnyű, fiatal.
-ja, mert neki nincs gyereke.
-ja neki csak egy nagy gyereke van.
-ja, neki könnyű munkája van, vagy nem is dolgozik.
-ja, mennyi ideje van...bezzeg nekem.
Nappalin egy kor osztály, azonos kb. az idejük, nincs családjuk, (van, csak ők még élvezik a gondoskodást), nincs gyerekük.
Persze, több anyagot nyomnak a fejükbe, és több a számonkérés.
De egy fajta érettségi!!!!! És itt ez a dolog lényege.

Na mindegy, jövő június végén túl leszünk ezen is, de nagyon sokat kell tanulnom. MIKOR?????
Vagy megy ez majd könnyedén???? Csak túl stresszelem?
Majd kiderül, vagy beborul....;-)
Megyek Csengétől veszek szőlőcukrot! :-D

9 megjegyzés:

  1. Szia! Tudom, hogy muszáj tanulnod, és sok probléma van ami rád hárul,és a gyerekek is, meg az iskola, stb, stb, stb, de mégis azt tanácsolom, hogy ne aggódj ennyit. Tanulj amennyire lehetőséged van, játsz Csengével, beszélgess a nagyokkal.... mert elszáll az idő, és ha túlgörcsölöd, lehet rosszabb lesz. Lehet jobb lenne, ha tanulnál kicsit, ezt megbeszélnéd Csengével, aztán játszanátok, fagy fordítva. Esetleg a pároddal, meg a nagyokkal beszélni, hogy foglalják el Csengét? Hogy ne most menjenek?

    Üdv; Barifelhő

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az kimaradt, hogy ne foglalkozz mások véleményével, csak a saját, meg a család véleménye számít, szerintem. Persze, nem akarlak kioktatni, vagy ilyesmi, de ne foglalkozz másokkal. Így vagy az aki vagy, önmagad. BF ismét.

      Törlés
    2. Igazad van, de azért mikor ott vagyok a suliban jó az is, ott ÉN vagyok, nem anya, feleség ott én vagyok ANIKÓ. :) szóval azért jó ott lenni tanulni. Jobb ha ilyenkor mennek.. A többiek is pihenni. De Csengével meg lehet beszélni, de azt mégsem mondhatom neki órákig maradjon csendbe. :) igazad van, tényleg csak a család véleménye számít, és a sajátom! :)

      Törlés
    3. Anikó, mikor Téged olvaslak, mindig eszembe jut, hogy én úgy jártam főiskolára, hogy megszületett a lányom, akkor kezdtem, mire végeztem, megszületett a második. Anyóséknál laktunk, ők az egyik szobában nézték a tévét, a férjem és a gyerek a másik szobában, én középen tanultam. Nagyon nehéz volt, de amiért leírom az az, hogy nem vizsgáztam ötösre, átmentem minden vizsgán és ez volt a lényeg. Később már ezt senki nem nézi. Te is túl leszel rajta. Közösségbe járni, más emberekkel találkozni pedig mindig jó, még ha nem is vagyunk mindig egy véleményen. Drukkolok, hogy minden sikerüljön, de nem kell túl izgulni. Fog az menni, ha kell. A gyerekeid pedig nagyon büszkék lesznek, majd meglátod.

      Törlés
  2. Vagy te már annyira felnőtt, hogy bár megéled és elmeséled, de úrrá tudsz lenni az osztálytársak véleményén. Nehéz neked,mert nem csak a tanulásra kell figyelni. Ebben a helyzetben marad a gyerekek lefektetése utáni idő. Szigorú kijelentés de ezt te is tudod mindenki véleményezése nélkül is. Ha akarod, akkor megoldod!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha akarom.... :))) (persze hogy akarom, csak könnyebb nyafogni vagy elfutni)

      Törlés
  3. óóóó, nem fogsz te elfutni! írtam már korábban is, most is így gondolom: olyan ügyesen csinálod. nagyon drukkolok továbbra is! és igazad van: az iskolában nem anya vagy, nem feleség, hanem Anikó, talán ez a titok nyitja, ezt magadnak csinálod, a saját örömödre. ...mert van azért sok örömöd is benne a sok-sok nehézség ellenére is. és hát kinek van még ekkora szurkolótábora, mint neked itt?! :-)

    VálaszTörlés
  4. Kizártnak tartom, hogy elfuss, ügyes vagy, megcsinálod és nem azért mert neked könnyű, hanem mert AKAROD!

    VálaszTörlés
  5. Kicsit jobb állapotban leszek, elküldöm Neked a mértani sorozatok érthető leírását emailben ;) Arra meg ne figyelj, hogy ki hogy nyafog az osztályban, mindegyik ilyen. A miénk viszonylag normális és összetartó volt, míg meg nem lett mindenkinek az érettségi... azóta csak a szájtépés megy. Nálunk is voltak "de perszék", aztán mikor produkálni kellett, csak sírtak annak, akit lehúztak, hogy segítsen. Ilyen az élet.
    Tanulj akkor, mikor mindenki alszik és nyugalom van. Akkor csend van és nyugalom. Jobban is megmarad a fejedben, ha fáradtan ülsz neki. ;)

    VálaszTörlés