2015. február 8., vasárnap

farsang:-)

Megvolt idén is megvolt a farsang itthon.:-) 
Kép nem készült, pedig Csenge, angyalka volt, pontosabban diszkókirálynő, úgy ropta, én nagyon hitelesen fekete macska, (vagy inkább Garfild:-) Zsolti nem is tudom, a többiek, saját maguk. Vagyis Fiúkat már hidegen, hagyta, Mesi rázta még velünk.:-) Jó de Csenge már annyira be volt zsongva, hogy egy perccel sem lehetett volna elhalasztani. Nem baj, jó ez így!:-)

És úgy illik, meg amúgy is, hogy ne csak szidjam a kamaszt, hanem dicsérjem is. Van egy ideje, barátja. Idősebb a fiú, pár évvel, de nagyon összeillenek. Szerelmet is látok, és nekünk is nagyon szimpatikus.
Illedelmesen, megkérdezték, megszervezték a péntektől, szombatig tartó ittlétet. Jókat beszélgettünk együtt is, de el is vonulhattak a Mesi szobájába. Minden esetre, azt láttam, nem bánja a zajos nagycsaládi életünket a fiú. Szombat délelőtt fel volt adva Mesinek a lecke, almáspitét szeretett volna a szerelme, megsütötte, finom lett.:-) Nekem nagyon szimpatikus a fiú, de ugye ez mellékes, én azért drukkolok nagyon. De mikor megláttam a hetedik fogkefét a fogkefe tartóban, pillanatra megálltam...és arra gondoltam, milyen lesz a jövő...:-)))) Érdekes volt!!! Nem olyan rossz...de izgalmas.

Ma sokat kell tanulnom, kellene....Biggyesztés, csülök pékné módra, meg valami süti is lesz, mert délután jönnek anyósomék Csengét köszönteni. És hol van már egy tepsi almáspite, és egy kiló lisztből sütött fánk.:-)))
Szép vasárnapot Nektek!


15 megjegyzés:

  1. De jó!!!! a farsangi buli is, meg az, hogy ennyire toleránsak vagytok. Kialakul ez, nem félj, csak idő kell neki :-)

    VálaszTörlés
  2. Én meg annak örülök, hogy szimpatikus az udvarló! mennyivel könnyebb nektek is, de Mesinek is így.... de jó!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, sokkal könnyebb, de ez nem csak rajtunk múlik...

      Törlés
  3. Jaj, de remek, és nagyon jó, hogy ilyen jól veszitek ezt a dolgot, szerintem nem mindenki képes erre, de ez nekem nagyon szimpatikus :) ... Különben is, szerintem még hasznos is, hogy nálatok vannak, mintha máshová mennének :) ... Az meg külön jó dolog, hogy Csengének megtartottátok a farsangotokat :) , biztos nagyon élvezte!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekes téma ez azért....most, hogy belegondolok..Mármint "jól veszitek a dolgot" kérdés.:-)
      Köszi!

      Törlés
  4. A farsang fergeteges lehetett, M.-nek és az almás pitének is örülök, de a hetedik fogkefe muszáj? Muszáj ahhoz, hogy normális szülők legyünk? Én nagyon félek ettől. Egy fiam és három lányom van, hány fogkefe lesz akkor nálunk? Ha majd nem engedem, akkor ő megy el és az még rosszabb? Tudom, hogy sok helyen ez a szokás, hogy a középiskolás gyerekek szinte elköltöznek otthonról a baráthoz, barátnőhöz 15-16 évesek is! De én ezt nem akarom és azt se, hogy más költözzön hozzánk, vagy hogy más akarja, vagy hagyja, hogy majd az én gyerekem oda menjen aludni - mert szerintem a szerelem, az együtt járás, még nem jár együtt lakással is. Meg akarom úszni! Érted, hogy mit kérdezek remélem és nem kritikának veszed:) Pont most egy ismerősöm gyerekeinél házasság lett a dologból és baba. 17 és 19 évesek voltak a fiatalok, a kicsi 9 hónapos és a szülők válnak, mert az egyik féltékenyebb mint a másik és legfőképpen azért, mert még gyerekek maguk is...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És ha nem engeded??? Gondolod ez akadály???Mármint gondolod, ha nem engedjük meg, akkor nem lesz gyerek, ha úgy van? Nem azon múlik. Fogkefe nem maradt itt, ha érted mire gondolok.:-) Én szeretnék a későbbiekben is közvetlen lenni a vejemmel, menyemmel és szeretni akarom az unokáimat, és nem akarok olyan anyós lenni, meg majd nagymama akihez nem lehet menni...És mivel tudom milyen "bulik" vannak mostanában, igen, nyugodtabb vagyok, ha itthon vannak, Persze ez nem azt jelenti, hogy mindent lehet...

      Törlés
    2. De tényleg, ez egy eléggé érdekes - és faramuci - téma is. Én is sok helyen látom, hogy engedik a szülők azt, hogy 15-16 évesen már ottaludjanak egymásnál... én tudom, hogy más ez a világ - a miénk is más volt, mint az azt megelőző és így tovább - vagy hogy felgyorsult, de akkoris... valahogy szeretném tolni a dolgot, amíg lehet - mint legtöbb szülő, azt hiszem - persze ugyanakkor nem akarom megkapni, hogy maradi vagyok - már megkaptam néhányszor mostanában a blogon pl. a "konzervatív" nézeteimmel - a gyerekemtől sem, hát, bízom abban, hogy normálisan nevelem, és lehet rá észérvekkel (is) hatni.... de azért figyelek, és figyellek benneteket is:), az ember igyekszik "tanulni".... jóból is, rosszból is...

      Törlés
    3. Szerintem, ez gyerek és szituáció függő...Ha nálunk semmi negatív rossz tapasztalat nem lett volna, és ez a fiú csak, jönne menne...nem engedtük volna. Nálunk (is) volt előzmény...De értem én, ha nekem most lenne 12 éves lányom, akkor meglenne a HATÁROZOTT véleményem. Amiken mi átmentünk már...én így boldog vagyok. Ez nem jelenti azt, hogy boldog lennék, ha holnap közölné, unokám lesz. De ez nem azon múlik, hogy itt aludhatott a fiú.

      Törlés
    4. Nem, dehogy van határozott véleményem, pont azt írtam, hogy azért figyelek....:)

      Törlés
    5. Igen, de ez is gyerekfüggő. Nekem határozott véleményem volt. Nálunk sosem lesz ilyen, meg két akkora pofont kap majd...megmit képzel az a büdös kölök, hisz én vagyok az anyja...:-)

      Törlés
  5. Jaj Anikó ettől félek én is, ezért is nem írok semmi olyat remélem, ami majd visszaköszönhet:) Csak annyit, hogy meg akarom úszni ezt és egy csoómó dolgot is és az lenne a legjobb, ha a gyerekek akkor lennének csak szerelmesek és felelőtlenek és csak akkor innának alkoholt és csinálnának hülyeségeket, amikor már nem otthon laknak:) De sajnos, ahhoz képest, hogy mindent sokkal hamarabb csinálnka mint mi, sokkal később válnak le a szüleikről anyagilag... Félelmetes évek előtt állok 3 lánnyal és agy fiúval...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod mit veszek észre,magamon is, be kell lazulni. Ez nem azt jelenti, hogy engedni kell mindent. De mérlegelni kell, ha nem engeded akkor jó lesz? Ha engeded akkor jó lesz?Vannak olyan dolgok amik nem fontosak, talán valaki írta nekem régen, hogy mérlegelni kell, ha olyan dologban döntesz ami számít 5 év múlva is, akkor jól rágd át a dolgokat, ha nem, legyünk lazábbak, és bizzunk a gyerekünkbe. Nehéz, nagy csaták..én tudom.

      Törlés
    2. Igen, tudom és fogok is lazulni mire odaérek biztosan, vagy különben nem maradna más, mint a totális megőrülés(em).

      Törlés