2015. április 24., péntek

Egyik szemem sír...

...a másik nevet!
Nem esik jól olvasnom a fb. hogy büszke anya írja, felvették a csodás helyre a gyermekét, tovább tanulni. Most nagyon rosszul esik! Én nem vagyok büszke, de nagyon nagyon NAGYON szeretem Őt!!!!!

14 megjegyzés:

  1. Hát Anikó, most teljesen megértem az érzéseidet. Nap mint nap meg kell küzdenem ezzel az érzéssel - és közben magammal is, hogy... egy kicsit meghasonlás. A gyerek nem "olyan" mint amilyet "elképzelt" magának az ember (eddig ilyen volt). És akkor...? Lehet, hogy az ember valahol mégiscsak "maximalista" - és ezt kell valahogy leküzdeni, mittudomén. Próbálom a "kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk" nézetet elsajátítani :D, szerencsére megy is.... Sajnos az ő kudarcai a mi kudarcaink is, és ettől nagyon nehéz elvonatkoztatni. Ha belegondolsz, valószínűleg nekünk sem ment minden simán, nekünk is voltak buktatóink, nehezebb napjaink, kudarcaink.... nem is tudom, mindezt miért írom. Kicsit talán magam miatt is, a magam megnyugtatására. Pfff, fogalmam nincs, nekem is nagyon rosszulesnik, ha azt látom, hogy ugyanazon a "szinten" a másik gyerek, szülő, család mennyivel "jobb" (?)...... :( És ahova felvették, az nem tetszik neki, nektek? vagy rosszabbak a lehetőségek?

    VálaszTörlés
  2. Nagyon örülök, hogy írtál! Ez az iskola ahova felvették, közhiedelemben egy nagyon rosszhírű iskola azért mert olyan gyerekeket vesznek fel akik nem akarnak tanulni, de iskolakötelesek még. Szakiskolai részbe. Szakközépbe vették fel, vendéglátás, turisztikai szakra, itt lesz érettségi, csak az a kérdés milyen gyerekek fognak oda járni. Tanárok nagyon jók, pl az én töritanárom isott tanít.igazgatóhelyettest pedig évek óta nagyon jól ismerem. És az is pozitív hogy itt van Szentendrén. Csak ha kimondom a suli nevét, mindenki szörnyülködik.:-((((

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Anikó, majd a fiad lesz, aki erősíti a szabályt. Tök jó szakot választott, egy nyelv hozzá és nyitva a világ :)

      Törlés
    2. ... szóval a kivétel, aki erősíti a szabályt ... (hülye, hülye telefon) :)

      Törlés
    3. Igen én is ezzel vigasztalom magam! Köszi(())

      Törlés
  3. Az ember hajlamos azt hinni, hogy ilyenkor dől el sok minden a gyerekeknél, de szerintem nem, hidd el... Különben is, soha sem lehet tudni, hogy mi lesz éppen a szerencsénk :) ... Puszillak :) ...

    VálaszTörlés
  4. Lehet, hogy most rossz érzés, de lehet, hogy neki jobb választás, képzeld, hogy úgy tanulhat majd, hogy nem olyan nagy rajta a nyomás! Én is egyre elfogadóbb vagyok, bár attól még rosszul tud esni, hogy más gyereke miért ilyen -meg olyan, amikor vele se nem beszélget, se nem törődik senki... Persze azért vannak dolgok, amiből nem engedek, amiknek igenis meg kell lenniük, mert képes rá a gyerek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Latom rajta zavarja...mostverjem az asztalt aztán megsem menne a gimi???:-(

      Törlés
  5. Sok anyuka is megfordul itt Nálad, én ajánlanék egy könyvet, nekem is ajánlották és nem vagyok egy nagy gyerekszakemberekkönyvei olvasó, de ez tényleg jó: Vekerdy Tamás: Jól szeretni. Érdemes megnézni könyvtárban (én is onnan vettem ki, mert több, mint 3000 Ft, és ez sajnos nem fér bele, de szerencsére a könyvtárban volt. 2013-as kiadás, természetesen én vagyok az első, aki kivette :), pedig több figyelmet érdemelne. Ajánlom olvasásra, nem vastag, nem sűrű, kellemes tördelésű. Nem kérdés-felelet, mint a Nők Lapjában, hanem fejezetek vannak. Szóval ajánlom, szívesen.
    Szép napot!
    Bernadett

    VálaszTörlés
  6. Nekem a tesóm lányát elég elit helyre vették fel gimibe, de nem tette fel a facebook-ra. Sem ő, sem a sógornőm. Ez csak úgy eszembe jutott....:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Talán itt nem is ez a kérdés...biztos büszke a tesód!(())

      Törlés
  7. A hajam égnek áll a dicsekvő szülőktől!!!!!! Brrrrr! Sokkal többet ér,hogy nagyon szereted,szeretem a gyerekeinket mindennél!!!!!!

    VálaszTörlés