2015. április 16., csütörtök

ez is eljött...

Ilyen hamar sem voltam itthon az oviból még. Elérkezett ez a nap is. Egész ovi elment az Állatkertbe ma. Nagy volt az izgalom, és az öröm Csenge arcán, jó volt látni az örömét! Nem, nála nem bírnék ott maradni a buszra szállásáig és integetni. Többieknél is mindig könnyes volt a szemem.:-))) Jólvan na, ilyen érzelgős vagyok. Gyomrom kellőképpen egyben, ráadásul fél három, három felé jönnek és én akkor már suliban leszek. :-( Mesi megy majd érte.

A sulival is bajaim vannak, öreg vagyok, nem látom a cél végét, nem nagyon szeretek (holott szinte csak azt csinálok) olyan dolgot csinálok, aminek nem látok értelmét, vagy nem látom a cél végét. Jó ez a suli, szeretem is, apróságokat leszámítva, jó ott lenni. De van e értelme, elmúltam negyven, ráncos a kezem, fáradt vagyok sokszor, mit fogok majd csinálni???? Persze jó egy kicsit megmozgatni az agyamat...de nem is tudom.
Tanulnom kellene angolt ma, mert doga, mumusom az angol, nem szeretem..nem tudok ráhangolódni.

És különben is...ott szeretnék lenni, fogni Csenge kezét! És együtt örömködni..

Mai biggyesztés: székely káposzta. Ha jófej lennék, akkor sütnék valami finomat!
Meg takarítanom is kellene...

10 megjegyzés:

  1. A suli már csak ilyen:) DE! Kapcsolatokat adott neked és egy is szabadságot is, és okosodsz, nézd meg a tavalyi bejegyzéseidet, már kezdtél befordulni, most sokkal nyitottabb vagy és a gyerekeidet is jobban érted. Ha megleszel vele, vagy elmész egy OKJ-s tanfolyamra, ami neked tetszik, a virágkötéstől az okmányirodai ügyintézőig- vagy valamilyen szociális szakra, vagy elmész fősulira:) A világ tágul, a gyerekek nőnek, már csak egyet kell babusgatnod és még rengeteg dolgos és boldog év áll előtted!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, igazad van, csak néha...tudod, na!:-)

      Törlés
  2. Tanulni sosem késő, s tényleg sokat változtál általa. Meg megy is neked, néha meg maga alá kerül az ember, ezzel jár.

    VálaszTörlés
  3. Anikó, a cél végét nem lehet és nem is kell látni! Bőven elég ha maga a cél van előtted. MOst az, hogy szélesedjen a látóköröd, megszerezd az érettségit, hogy tovább léphess, ha úgy alakul.
    Tanulni soha nincs későn. Számtalan nyugdíjas ül be az iskolapadba. Szerencsére már sok tanfolyam indul számukra is.
    Na de te még nem ott tartasz. Még legalább 25 munka év áll előtted, vagy több. És nem mindegy hogyan, mivel telik.
    Anikó, én 55 éves voltam amikor a mostani munkámat elkezdtem. Szép lassan építettem ki egy kis kézműves vállalkozást. MOst érzem, hogy tanulni kell, mert a lelkesedés önmagában kevés.
    Legöregebbnek 36 évesen éreztem magam. 40 után kezdtem el "sportolni", inkább csak mozogni. Az is jelentős fizikai, lelki változást hozott.
    Tudom, mindenki tud kifogásokat keresni, mindenre. De ne arra kell indokokat keresni, hogy mit hogyan nem tudunk megcsinálni, hanem a lehetőségeket a megvalósításra. Kicsi lépésekkel kezdve, lassan haladva is előbbre jutunk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen Márti! Igazad van, nem is adom fel, és van is cél, meg nagyon j kimozdulni, tartozni, csinálni valamit...de igaz az is, hogy én most érzem a legöregebbnek magam...:-)Puszillak!

      Törlés
  4. Anikó,azt is lehetne mondani, a cél maga a tanulás. Nagyon sok okos embertől hallottam, olvastam, addig marad nyitott az ember a világra, amig értelmesen dolgoztatja az agyát. Ott vannak a gyerekeid, egy pár év alatt kirepülnek, még Csenge is és ott fogsz állni egyrészt sokkal több idővel, amivel érdemes kezdeni valamit, másrészt biztos szeretnéd követni a dolgok változását, a gyerekeid kint lesznek a nagyvilágbna, neked is lépést kell tartani. A mai világban a holtig való tanulásnak van értelme, értéke. Amikor nyugdijas lettem egy nagyon komoly szellemi erőfeszitést kivánó 42 ledolgozott munkaév után, hiányzott az erőfeszités, az hogy legyen min gondolkozni, eltervezni. Nyugdijasként végeztem el több OKJ-s tanfolyamot és meg kell mondanom neked, nagyon élveztem az "iskolába járást", a tanulást. Ráadásul adott egy olyan jó érzést, hogy ,még nem kell leirni magamat. Szóval csak szépen, apránként, de haladj tovább ezen az úton, megéri!
    Resi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Resi, igen, igazad van, és mindig is példa vagy előttem!((()))

      Törlés
  5. Akkor tanultam utoljára folyamatosan, amikor gyes alatt megcsináltam a tb-tanfolyamot. A legjobb, legésszerűbb döntés volt, mert 1. ez tényleg egy szakma számomra, amivel konkrétan el tudok helyezkedni, 2. jó volt karbantartani az agyamat, kellett nagyon... 3. Heti biztos kimozdulás a malomkerékből, ez is fontos volt.
    Szóval ha mást nem, próbáld ilyen szempontból nézni, értékelni a mostani saját tanulásodat. Másrészt meg olyan nincs, hogy maga a TANULÁS, amivel több leszel, haszontalan lenne:).
    Kitartást kívánok hozzá:), és hogy mihamarabb találj ki magadnak valami jó kis célt - vagy jöjjön szembe valami! - ami miatt 100%-ban érezd, hogy megéri!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a remélem elém is jön egy cél...:-)

      Törlés