2015. október 18., vasárnap

mi szülők....

Érdekes téma jár mostanában a fejemben. Ezért is jó más blogokat olvasni, megmozgatja a gondolataimat! :-)

Mi szülők, nevelés, nem nevelés, iskola, otthon, kisgyerek, nagyobbacska gyermek, ezek a kamaszok...

Mi szülők, anyák, mindig bűn tudattal küzdünk,tegye fel a kezét aki nem????
Mert hol ezért, hol azért..most nem ez a lényeg!
Hányszor néztem a három nagy gyermekem, mikor kicsi volt, a "szomszéd fűjét", az sokkal szebb volt, meg zöldebb is ugye? Marhára meg akartam felelni az "elvárásoknak" és nagyon dühített, ha a büdös kölök nem úgy csinálta, mint a Jóskapista!
Meg is kapom mostanában sokszor a nagyoktól, bezzeg Csengével...őt soha nem büntetitek, terrorizáljátok, (sarokba állás, hidegvíz, fenékre verés és társai) Szegény nagyobbacskák. Bűntudatom van is emiatt, náluk sem kellett volna, amúgy Csengének is meg kell felelni dolgoknak, nincs szabadon, feszegeti sokszor a határokat, de jobban  belátja a dolgokat, nem viszi túlzásba!
VOLNA, ha ezzel az eszemmel éltem volna akkor. De nem éltem, visszahozni nem tudom, és bíztatom magam, fáradtság, igenis volt, mikor jogosan akadtam ki.
Csenge miért más? Többen vagyunk rá, nincs aki szekálja, mert ha a nagyokra rá is jön ez, akkor már kontrolálják magukat, vagy ha rájuk szólok, megteszik...DE nem ez a lényeg.
Már nem nézem a "szomszéd fűjét", nézem a magamét, az is szépen nő!!!!
Tökéletes nem leszek, nem lesznek, nem is kell, milyen rossz is lenne egy tökéletes világban...
Minden család, teljesen más, még akkor is, ha ugyanannyi gyermek van. MÁS!!!! Ki kell alakítani azt, ami nekünk jó, persze minnél többen vagyunk a családban, annál nagyobb kompromisszum kell. De nem LEHETETLEN megoldani.

Ez egy nem lezárt téma, fogok még írni róla, személyesebben is.

4 megjegyzés:

  1. Igen van amikor a másét is nézi az ember, de inkább a sajátjának szeretne segíteni ,hogy jobban nőjön, hogy könnyebb legyen neki, nem akarna mást, vagy tökéletesebbet, csak könnyebben növőt és főleg miatta és nem maga miatt:) aztán majd lesz valahogy és van amiben könnyebb a kicsiknek, de azt gondolom nálunk nem sokkal, talán csak annyival, hogy őt még többen szeretik, azaz olyan sok mindenki:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, de olyan érdekes, hogy annyira szeretik és ő is szeret...:-) Hihetetlen megtapasztalni!

      Törlés
  2. ...és valahogy az ember rugalmasabb már, amikor tapasztaltabb, nem? Valahogy jobban érzi, mi a fontos. Persze, hallom azt is, hogy huszonévesen meg nem annyira fáradékony, és azért jó a fiatalabb korban vállalt gyerek, de ha meg később, akkor nyugisabb, higgadtabb.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mikor huszonévesen voltam három kicsivel nagyon fáradt voltam sokszor, most eggyel is elfáradok! :-) De a rugalmasság az igen, sokkal rugalmasabban kezelem a dolgokat, tapasztaltabb is vagyok és jobban látom a fontosat..:-)

      Törlés