2016. január 25., hétfő

idő..:-(

És akkor tegnap megvilágosodtam...éppen mikor önfeledten gyúrtak bele a hóba a kamasz fiaim..én arcomat, meg az egész testemet belepte a hó, hogy igen, igen ez hiányzik...ezek az önfeledt pillanatok, mikor nem számít más...nem kell megfelelnem, mikor semmi más nincs, olyan érzés mintha megállna az idő, igen az idő...ami mostanában azt érzem megfojt.
Nem tudom, de az utóbbi időben állandóan azt érzem, futok az idővel, de mindig ő győz. Az egész nap eltelik, és folyton kell valamit intézni, csinálni, és ha van egy pici idő szinte pár perc, addig mély levegőt veszek és újra jön a feladat. Nem az a baj, hogy feladat van. Hiszen ez visz előre, ez jó dolog, én már nem is tudnék "semmit" csinálni. Hanem az állandó idővel harcolni, hogy akkor csináljam meg, de ebben a kevés időben, tökéletesen nem lehet, közben megint valamit el kell kezdeni, és akkor folytonos bűntudat, hiszen az előzőt sem tudtam befejezni. És ezek annyira jönnek egymás után, hogy végig sem tudom gondolni. Néha irigykedek másokra, hogy van idejük egy egy szituációt kivesézni, megbeszélni, napokig benne élni. Én nem, jön, az egyik a másik után...

Ünnepeltük Mesi szülinapját vasárnap, jó volt, mégsem tudtam olyan meghitté tenni, mint akartam. Mégis csak 18. szülinapja volt..:-( Ez zavart, minden más jól sikerült, de ez hiányzott. Még jó, hogy elmentünk hetesben hócsatázni, este meg csináltak öten "gyerekek" egy nagy kártyapartit, az tök jó volt.
Ma meg kezdődik a hétfő, Csengével kettesben vagyunk, nincs nagy baj, folyik az orra, néha köhög...de így mégsem viszem oviba. Majd meglátom, hogy lesz a héten...lehet valamikor elmegyünk az orvoshoz, bár tudom mit mond, c vitamin, torokfertőtlenítő, sok tea. Ez az új doktornő, nem ír egyből fel gyógyszert, ezért nagyon szimpatikus nekem.
 

4 megjegyzés:

  1. Sokszor érzem én is ezt, mert pont ez a rohanás veszi el tőlünk a legfontosabbat, a megélt pillanat örömét... és aztán egyszer csak majd azt vesszük észre, hogy a gyerekek felnőttek, mi megöregedtünk és már nincs is másunk csak a tengernyi időnk, utolértük ami után évtizedekig rohantunk.

    VálaszTörlés
  2. Nekem is az jutott eszembe, mint a mesélőnek: jó néha megállni, és rájuk csodálkozni, megélni egy-egy pillanatot, és a sima hétköznapokban annyira nehéz ez, mert mindig ott vannak a feladatok, a következő tennivaló, és már a vacsoraidő... Arra meg végképp nem merek gondolni, hogy egyszercsak felnőnek, és rácsodálkozunk, hogy mikor történt ez...
    Valószínűleg tudat alatt bennem is ilyen gondolatok motoszkálnak, mert én most annyit tettem, félig-meddig ösztönösen, hogy félórával korábban járok be dolgozni, és hamarabb jövök félórával, mert úgy érzem, ez is számít. Így nem mindig az esetleg itthonra megmaradt lecke készítése után, közvetlenül vacsora után esek be, és már ez is jólesik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó, hogy megtalálod azt ami kicsit jólesik. Muszáj jobbá tenni a mindennapokat...én is törekszem..

      Törlés