2016. január 8., péntek

Kis dolgokon múlik..;-)

Kezdjük ott, hogy végre péntek...Ez a hét nehezen indult, de belejöttünk a végére..:-)
Ma Csenge is örül, mert délben megyek érte, de nekem ez egy verseny futás..hogy délig készen legyek, főzve, mosva, kenyeret sütve, takarítva (ami persze sosincs úgy... van mikor valaki úgy érzi rendben van a házzal, készen van? Irigylem!:-) )
Ma délután leszedjük a fát, érdekes idén nem éreztem késztetést arra, hogy 2-án leszedjük. Olyan jó illata van még most is. Sima luc fenyő, de azért már potyog...És érdekesen zörögnek a szalon cukros papírok..:-DDDD

Másik nagy felfedezésem az volt ma reggel, hogy a túróba, ennyit számít, min alszik az ember. Jó persze tudom én azt, hogy számít, dehogy ennyire????:-O
Mert ugyanis, jó pár éve vettem dormeo fedő matracot az ágyunkra, duplát. Persze Zsolti nagyon nem szerette, Ő a kemény matracot szereti. Én bírtam, hogy belefolyok...oda is raktam magamhoz...na mármost, egy jó ideje úgy kelek fel reggelente, mint az a bizonyos felmosó rongy, fogtam, az időjárásra (arra mindig lehet), meg a jó sok koromra..(arra még nem akartam), meg mindenre. Mire rájöttünk tegnap együttesen Zsoltival, lehet, hogy a matrac? Mert forgatni sem ártana már..le is vettem tőlem is a fedő matracot, megfordítottam a matracot (nagy mutatvány volt),. majd az igazi jó kis vászon lepedőmet ráfeszítettem a matracra...(ami most már jó kemény, Zsolti szerint lehetne keményebb), én úgy aludtam reggelig mint a csecsemő..:-D És nem feszített a nyakamnál, tisztára kellemesen éreztem magam, ez hónapok óta nem volt így..Na, látjátok, ilyen kis dolgokon is múlik..:-DDDD

Tegnap a suliban, volt jó dolog is, elmaradt a  négy matek óra, helyette, magyar volt, a töri doga nehéz volt, mert az atlaszból kellett összemazsolázni a dolgokat, de mi már nem használhatjuk a kronológiát benne...És persze Bocskait, összekevertem félig meddig, Bethlen Gáborral...igen igen...újraírom jövőhéten! ;-) Októberben írt angol dogám viszont hármas lett, úgy örültem neki, én elkönyveltem magamban, hogy az kettes..:-) (50%-ig egyes nála) Úgyhogy estére jókedvem volt!:-)

Ma (is) kenyeret sütök, meg borsó levest főzök, és sok..sok palacsintát! :-) Túrósat, kakaósat, lekvárosat. (jaj, csak ne kellene mellett állni, kár, hogy nincs három sütőm..(csak kettő)

Szép hétvégét Nektek! Vegyetek..;-)(kép:net)

6 megjegyzés:

  1. Hahó! Örülök, hogy szebb a világ!Akkor most jobb neked is a keményebb ágy? Mi páréve direkt puhára vadásztunk, mert úgy fájtak a csontjaik a keményen:) Most tudom,hogy ha eleget mozgok és nem hízok, akkor egész jól elvannak a csontjaim is:) kopp kopp... lekopogom:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, határozottan jobba keményebb ágy. :-)(most)
      Igen a mozgás mindent visz...de nem is a csontok fájnak, hanem a körülötte lévő izom..ami tartja a csontot.
      Na látod, elértük már ezt a kort is, hogy az hátfájásunkról beszélgessünk, ne éppen arról, hogy most mennyit is evett a baba...:-))))

      Törlés
  2. Tényleg kis dolgokon is múlik minden:) , örülök, hogy jobban alszol :) ! Tegnap én is palacsintát sütöttem, és én is két serpenyővel sütöm, de nekem is lassúnak tűnik még így is :) ! Szép hétvégét Nektek is Anikó, ölellek :) !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is ölellek Vivi! (())
      Olyan nehezen szánom rá magam, hogy süssem...de megyek is..:-D

      Törlés
  3. Érdekel engem is ez a matrac téma.:) És milyen párnát használsz?????
    Szuper vagy -minden tekintetben,nekem elhiheted.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Mamka! Te mindig csak túlzol...de annyira jólesik, na! <3
      Feles IKEA-s tollpárnám van, én szeretem, mert jó puha, és magam alá tudom gyűrni..vagy éppen kidobni a fejem alól..(hason alszok)

      Törlés