2013. július 30., kedd

Nem örömködős...

...bejegyzés lesz!

Végül is semmi ok nincs rá, mármint a rosszkedvemre. Hogy ma olyan csimpánz bébi volt Csenge hogy a wc-t is olyan tempóban végeztem, hogy a forma-1 pilóta is megirigyelné. Vagy a kamasz lányom, jól beszólogatott, én meg zokon vettem, és visszaszólogattam...(minek, semmi értelme), nem újdonság, mindennapos, vagy majdnem. Hogy délután sírva könyörögtem, hogy míg megiszom a kapucsínóm, ne üsse ki a fogam, vagy a könyökét vegye már ki az oldalamból a legkisebbünk. Hogy míg, próbálok információt nyerni a külvilágból,(ezt is minek??)ne halljam folyamatosan, bogyót akarok nézni....vagy a nyüszített változat:bógyóóóóóóóóóóóót, aaaaanyaffnyaffbbbaaabócát..és megadom magam, csak Barneyt NEM!!!!
 Na a fiúkról nem is ejtettem szót. Ők most, egy tankos szg játékért képesek voltak elővenni a kötelező olvasmányt.Igaz Bence a 36 oldalon tart az ötszáz valahányból, Dávid legalább úgy csinál, mintha olvasna. Na, ezért kellett elővenni a könyveket már most!:-(

A rossz érzésem inkább magamból indul ki. Nem vagyok kreatív, sőt...mondhatnám semmi érzékem hozzá, irigykedem azokra akiknek van. Abban akkora siker élményt lehet szerezni.
Nincs nagy baráti társaságom, sőt kicsi sem. A szülők nincsenek mellettem, mögöttem...olyan támasz nélkül vagyok. Kicsi családomat imádom, ők ott vannak. De nem mindig. Olyan jó lenne nem csak valamit "elég jól csinálni" Valami olyan kellene, hogy szárnyaljak benne. Anya vagyok elsődlegesen. De abban is sokszor érzem, csak elég jó vagyok. Mindig megfogadom, türelmesebb, elfogadóbb, mosolygósabb leszek, aha.....szinte soha nem tudom teljesíteni, így elég jó vagyok csak abban is. Feleség vagyok, ami számomra a legszebb dolog, de azért ott is érzem, sokkal jobb is lehetnék, barát vagyok, fenét, mindent rosszul csinálok, abban még elég jó sem vagyok.
És a legfontosabb sokszor magamnak is, csak elég jó vagyok. Ó, ha lenne nagyobb kert, és úgy csinálhatnám, ahogy nagyon, nagyon szeretném, talán abban kiteljesedhetnék...
Milyen az, mikor az ember nagyon, nagyon jól csinál valamit???
Fáradt vagyok, megint. Kéne pár napot kettesben lenni Zsoltival, azt csinálni amit szeretnék, akkor amikor akarok...önző vagyok????? Kellőképpen utálom is magam miatta!:-)

27 megjegyzés:

  1. Miért kellene mindig, maximálisan megértőnek, kedvesnek, elfogadnak, mosolygósnak lenni? Ember vagy elsősorban, jobb és rosszabb napokkal, kedvvel, pillanatokkal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindig, nem kell, de néha, néha jót tesz az embernek.

      Törlés
  2. Nem vagy önző!!!Minden nap otthon vagy,a családodért élsz,nap mint nap ugyanazokat a köröket futod.Kellene,hogy valahogy feltöltődj.
    Nekem a heti két fárasztó,sok munkát jelentő nap is kikapcsolódást jelent,mert máshol vagyok,mást csinálok.Aztán utána annyira jó hazajönni,átölelni az én kis "hisztigombócom"(mert nálunk is beköszöntött a dackorszak),és győzöm utána itthon utolérni magam,mégis erőt,energiát ad,hogy kiszakadok egy kicsit az állandó körforgásból.

    Régen irigyeltem a kismamákat,hogy mindig otthon lehetnek.Ma már tudom,hogy ez a 24 órás szolgálat bár gyönyörű,de gyakran sokkal nehezebb mint egy munkahelyen helyt állni.

    Kellene valami ami kizökkent néhány órára a mindennapokból.Nincs olyan hely,ahova szívesen elmennél hetente egyszer-kétszer?Rengeteg erőt adna az otthoni teendőidhez,és nem elvesztegetett idő lenne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha nyitottabb lennék az emberek felé, biztos jó lenne elmenni. Kicsit elfáradtam, és talán jó lenne kibeszélni magamat!:-)

      Törlés
  3. Jesszus, hogy mondhatod hogy nem vagy kreatív? Van egy remek blogod, és ember legyen a talpán aki egy ilyen szép nagy családot koordinál! Mi az hogy te semmiben sem vagy nagyon jó? És a logisztika az smafu?! :)
    Sokkal több önbizalom kellene neked és egy finom masszázs, az helyrerakna :D
    Jobbulást!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Talán, mondom mégegyszer, talán jó vagyok. De csak elég jó....tudod, néha jó lenne, olyan fantasztikus lenni, mire mindig emlékezel, mire büszke lehetsz, és ami a legfontosabb elismernek. Mert kell az az érzés is...
      Linket megnézem, köszönöm szépen!((()))

      Törlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Az előző bejegyzést azért töröltem mert pontatlan volt, inkább belinkelem ide amit mutatni akarok:
    http://www.hrportal.hu/c/a-ferfiak-karrierjet-is-visszaveti-ezert-vezetoi-tapasztalatkent-ismernek-el-a-gyermeknevelest-20130715.html

    VálaszTörlés
  6. Persze nincs igazad, de az érzés teljesen ismerős... - na, én ilyenkor szoktam volt visszamenni dolgozni, mert ekkorra érnek meg rá a kicsik is, hogy egy kicsit menjenek csak közösségbe és hát én is a gödör aljára kerülök. Oké, te nem akarsz munkahelyen dolgozni, de akkor is próbáljatok is Csengével mondjuk napos bölcsit hetente 2x, akárcsak délig. Azokon a napokon te is szusszanhatsz, ügyet intézel , elmész egy durciba stb stb... vagy éppen rábeszéled magad és eljársz jógázni, vagy tornázni, csinálsz valamit csak magadért. Én sem vagyok semmiben nagyon jó, de ez nem is igazán érdekel, már egy ideje rájöttem,hogy elég nekem ebben is csak az a bizonyos arany középút, se időm, se energiám nincs a nagy teljesítményekhez :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. DE igazam van!!!:-) Abban, hogy nem vagyok jó, csak elég jó. Nem kellene csak egy kicsi, hogy utána könnyebb legyen, mert van miből erőt meríteni. Itt a magánbölcsi egy vagyon. Szeretnék munkahelyen dolgozni, ha lenne olyan ami nekem való, de az tény, imádok itthon lenni. Annyiszor írtátok nekem, hogy tegyek magamért, megpróbálom...csakazértis!:-)))

      Törlés
  7. Anikóm, maximálisan értem és átérzem minden sorod. Milyen sokszor érzem én is ezt. :( És milyen sokszor vagyok tanácstalan, hogy akkor most vajon hogyan is tovább??? Így a megszokott úton? Vagy talán valamit módosítani kéne? Sosem tudom. De aztán jön a családom minden tagja és megerősíti bennem, hogy nekik az a jó és pont úgy jó ahogy tőlem kapják. És amíg ez a részükről ennyire őszintén így jön le addig mégis csak jól csinálom :) Nálunk most részleges "szabadság" van... És én már bőgtem ezért....Szóval vannak napok amikor sehogy sem jó .. Ölelés és gyors kilábalást erről a pontról!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, neked is nagyon!((()))
      Igen, igen, a családnak jó így, csak tudod a legnagyobb kritikusnak,magamnak néha nem...:-(

      Törlés
  8. Úgy látom van valami a levegőbe....
    Én is kicsit magam alatt voltam tegnap ill. tegnapelőtt!
    Agyalok rajta és nehezen lépek túl(ezt sokan nem is tudják),aztán többnyire sikerül.
    Mindig azt mondom:Pozitívan!!!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbálom, próbálom...mindig sikerült eddig. Ha aaaaaaaamerikában élnénk, már zsíros pénzeket nyúlnának le rólunk...:-)))

      Törlés
  9. Édesem, nagyon kevesen vannak olyanok, akik a LEGJOBBAK valamiben (az olimpiai bajnokokon kívül). Ismersz tökéletes anyát, vagy tökéletes feleséget, olyan asszonyt, aki soha nem kiabál rá a gyerekére, akinek mindig rend van a konyhájában? Ilyenek nincsenek, mindannyian emberek vagyunk, vannak hibáink, gyarlóságaink.
    Értem én, hogy szeretnél valamiben nagyon jó lenni, én is érzem ezt (én sikeres kézműves szeretnék lenni, de ezt is nemrég, felnőtt fejjel találtam ki, ki).
    Én is irigylem azokat, akik művészien játszanak hangszeren, vagy 5-6 nyelven beszélnek, vagy fellépnek az operában... Olyan jó annak, aki kiemelkedő valamiben! De ha megkérdeznél egy operaénekesnőt, hogy irigyel-e valakit, meglehet, hogy azt mondaná: én Bukovinszkiné Anikót irigylem, akinek 4 (!!!) gyönyörű gyereke van, és egy remek férje!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, erre mit írhatnék???? Helyreraktad az agyamat, és ez mennyire jólesett, Erzsi!:-)))(még könnyes is lett a szemem)

      Én nem mindig akarok tökéletes lenni, csak egy egy pillanatra, mert az olyan jó!!!

      Köszönöm!!!((()))

      Törlés
  10. Értem, mit írsz. És nagyon szükség van arra, hogy kettesben legyetek valamennyit. Ez nem önzőség, hanem üzemanyag a jó anyasághoz. Kitartás, és nagy ölelés!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ilyen nem nagyon lesz mostanában, mármint, hogy kettesben legyünk. Lassan 15 és fél éve nem voltunk. És látod, néha ezért fogy ki az üzemanyag a jó anyaságoz, ezért vagyok sokszor csak, elég jó anya!

      Törlés
  11. Szia Anikó! Tudnál nekem Szentendrén ajánlani egy igazán jó, kellemes éttermet? Koszi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia szia...puccosabb kell, vagy olyan kerthelységes, lazább? Ha puccosabb, akkor a főtér felé megyünk a sétáló utcában ott van több is, bár én egyikbe sem ettem, de azok jó helyen vannak. Amit nagyon dicsérnek még az a Rab Ráby a Dunaparton. Én az Adriát szeretem, ott laza minden jófej a tulaj, ott ettem.:-) Ott mondjuk inkább frissen sültek van,pita, padlizsánkrém, stb.. Az a sétáló utca kezdetén van. A HÉV-től, buszállomástól nézve.

      Én is jól főzök!;-))))

      Törlés
    2. Az Adria jól hangzik, ezt lestük neten is. Visegrád felől indulunk, bobozunk, nem tudom, mikor érkezünk Szentendrére. De ha mailben elküldöd a telefonszámodat, akkor jelzek, ha odaértünk és két percre megjelenünk :-)

      Törlés
  12. "Milyen az, mikor az ember nagyon, nagyon jól csinál valamit???"
    Hogy milyen lehet? ... Szerintem az olyan, hogyha elhiszi magáról valaki, akkor nagyon nagyot tud pofára esni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És ha nem?????:-) Próbáltad?;-)

      Törlés
    2. Szerintem de. Naná hogy próbáltam! :)
      Olyan ez, mint mikor valaki azt hiszi magáról, Ő teljesen "normális", mások meg nem.
      A hit, hogy "teljesen normális vagyok", az önmagában egy abnormális állapot. :)

      Törlés
  13. Még nincs egy hete, hogy elkezdődött a szünet és máris érzem, hogyan szívja ki gyermekem az erőmet. Ezért mondom, nem vagy önző!!! Kell mindenkinek a feltöltődés, a pihenés. Mert gyerekkel a nyaralás nem pihenés. Amiről beszélsz, ismerem, hogy nincs segítség, csak magadra számíthatsz. De szívesen elhoznám a kicsit és a nagyokat is, hogy pár napot kettesben tudjatok nyugodtan aludni és kávézni! :-))

    VálaszTörlés
  14. Nekem például a legjobb barátnőm vagy. És ezt nagyon jól csinálod. Még akkor is, ha éppen egy örökkévalóság óta nem láttuk egymást.
    Tegnap este arra koccintottunk Istvánnal, hogy augusztusban itt lesztek nálunk. Végre. Alig várjuk. És a tegnapi pár perc Veled feltöltött, kikapcsolt, olyan jót tett, hogy csuda.
    És aki nem kreatív, az nem varr babát a gyerekemnek karácsonyra.
    És még sorolhatnám, de rohanok tovább, ezer a dolgom.
    Puszi!

    VálaszTörlés