2015. március 14., szombat

Nem most jöttem erre rá...

Miért nem vagyunk mi magyarok büszkék a múltunkra? Így, hogy lesz jövőnk? :-(
Szomorú vagyok miatta!

5 megjegyzés:

  1. Miből vontad le, hogy nem vagyunk büszkék a múltunkra? Ámbár kétségtelen, vannak büszkeségre nem okot adó múltbéli eseményeink. Én személy szerint, inkább a jelenre nem vagyok büszke. De nagyon nem! S inkább ez a jelen az ami aggaszt a jövő tekintetében.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aktuális ünnepünk jelképének értelmezése. És én sem vagyok minden múltbéli dolgomra büszke, de az is én vagyok...

      Törlés
    2. A múltra mindenki büszke. Az aktuális ünnepünk jelképét pedig anno sajnos a mostani kormányunk egy mondattal kisajátította magának. Ami valahogy úgy hangzott, hogy aki március 15-én kokárdát tűz, az fideszes az velük van. HÁT NEM. Aki kokárdát tűz az ünnepel és emlékezik. Csak sajnos ezt a dolgot is a maguk képére akarták formálni. A jelenre, na arra kevesen lesznek büszkék. Erre a soha nem dolgozó, cinikus, pökhendi bandára.

      Törlés
    3. Erre a mondatra tisztán emlékszem én is, azóta nem hordok kokárdát, és ez független, hogy milyen párt tetszik éppen, egyiknek sincs joga kisajátítani egy nemzeti jelképet. Akkor indult az is, hogy az ablakokban, erkélyeken megjelentek a magyar zászlók. Hát szegény veszített az értékéből. Talán legközelebb a Himnusz következik?
      szép napot
      Bernadett

      Törlés
  2. Az a baj, hogy a jelenlegi politikában hivatkozva használják fel a múltunk büszkeségre okot adó dolgait. Hát ne hivatkozzanak. Hogy lehet belekeverni egyáltalán a régmúltat a jelen (mocskos) dolgaiba???
    Nekem március 15. a legnagyobb nemzeti ünnep. Még zászlót is vettem, mert mindig is akartam, hogyha házunk lesz, oda kitegyem ilyenkor....

    VálaszTörlés