2015. október 22., csütörtök

Na akkor...

Azt hiszem sokkal előrébb vagyok abban, hogy meg kell próbálnom ezt az utat. Jó, hogy leírtátok a véleményeteket! Köszönöm! <3 p="">Hivatalosan is lehet ezt csinálni, ahogy Márti írta, kezdetben...majd..

A legnagyobb probléma nekem az, hogy nem tudom a marketing részét...ez majd egy nagy utána járás lesz részemről.

Nem mellékesen, kell a bevétel nagyon....azt is nagyon ki kell kalkulálnom, mert tudom magamról, hogy az ár, nem lehet elrugaszkodott, jó lenne, azt a réteget megfogni, aki szerényebb bevétele van, mégis néha, néha áldoz erre...

És persze meg kell beszéli itthon, jó alkalom lesz ette az őszi szünet. (remélem)

De belevágok, mert ha nem próbálom meg, nem tudom mit veszíthetek! ;-)
Egyet szeretnék még kérni tőletek, ha esetleg a marketing kérdésben ötletetek van, ne tartsátok magatokat vissza! :-)))))


Csenge jól benyalta ezt a vírust, és ahogy jelenleg érzem magam én is. :-(
Tegnap délután is olyan hirtelen felment a láza, csak én kellettem neki... És ma suli, tanultam is rá, mert angol szódoga, és töri témazáró, amit még megírható ugye kétszer...nem tudom menjek e??? Hajlok rá, hogy ne menjek, mert nem vagyok én sem túl jól...idén valahogy betegesebb az ősz!:-(((

Biggyesztés, rakott zöldbab, kenyeret sütök, és almás palacsinta lesz a nasi!

5 megjegyzés:

  1. Anikó, lemaradtam a tegnapiról, de csak én is azt tudtam volna írni, hogy szerintem is ez a te utad, mindenképpen próbáld meg, mert csak úgy hiszed el - ahogy Dius írta :) - hogy működhet a dolog! A marketinges részére nem vagyok ugyan szakértő, de azt gondolom, hogy a facebook kihagyhatatlan, főleg, ha nyilván kicsiben indulsz. Egy külön oldallal kellene próbálkozni talán, amin a sütiket mutatod meg, amolyan "Anikósan" :) ... Ez főleg akkor hasznos, ha helyben szeretnéd árulni a környéken, esetleg a piacon ugye az ismerősök miatt, és szerintem Szentendrén lenne erre kereslet! Én nagyon szorítok Neked, remélem összejön, hajrá Anikó :) !

    VálaszTörlés
  2. Anikó, a marketing az mondja, hogy a piaci rést kell megkeresni. Megkeresni azt a réteget (lehet nagyon szűk is), akinek szüksége van a termékre és meg is fizeti.
    A terméket pedig neked kell kitalálni. Szűkíteni nagyon alaposan a kínálatot és azt egyedien csinálni.
    Nem szabad abba a hibába esni, hogy szinte ingyen dolgozol. Ha így vezeted be, utána már nagyon nehéz változtatni.
    Az ár (szinte) nem számít, nem ez határozza meg a keresletet.
    Az ár képzésbe bele kell számolni az alapanyagot, az energiát, a reklámköltséget és az azzal töltött időt, a beszerzésre fordított idő, a munkadíjadat (ha van adó és jászlék) és még profitnak is kell képződnie.
    Hirdetésnek eleinte használható a fb. iskolába-oviba lehet hirdetést kitenni, piacokon próbálkozni.

    VálaszTörlés
  3. Vissza olvasva a jelenlegi dilemmádat, ha elkezded én azt mondom inkább előbb csak a szűk környezetedben akiket ismersz azoknak szóljál. Szájhagyomány útján majd terjed ! A fb.-t én nem ajánlanám, annyi mindenféle akár irigy vagy rosszindulatú emberről hallani! Sok sikert hozzá! Mielőbb gyógyuljatok meg!

    VálaszTörlés
  4. Szerintem lehet fb, de eleinte szigorúan csak zárt csoporttal, ahol csak Te vagy az admin, így el tudod dönteni, hogy aki be akar kopogtatni, beengeded e. :) Az emberek többsège amúgy izgalmasnak tartja, ha rèszt vehet valami izgalmasban. A marketingnèl szerintem egy kicsit fontosabb, hogy megpróbáld úgy csinálni, hogy ne kelljen zavarba jönnöd attól, ha valaki megkèrdezi számlát tudsz e adni. :)

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés