2010. november 9., kedd





Ma nagyon tevékeny voltam a konyhában!:-) (mint általában;-)

Készült gombakrémleves, lecsó, tarhonyával. Kakaós csiga, és magos kenyér is.
Hoztam képet is.
A gombakrémlevest úgy főzöm, hogy fele vaj, fele olajon, barnára pirítok hagymát, majd a végén fokhagymát. De abból csak egy gerezdet. Felkockázott erdei laskát használtam most, beáztatott őzláb gombát, és a végén mint valami fűszer, a trombita gombát. Együtt megfőztem, majd összeturmixoltam, ízesítettem szerecsendióval, borssal, és egy leveskockával, majd ha nem elég sós, akkor azzal is. Felöntöm egy kis tejjel, majd keményítővel sűrítem. Levesgyönggyel tálaljuk vagy pirított kenyérkockával. Nagyon szeretik nálunk.

Lecsót nem nagyon eszik a gyerekek, és hogy éhen ne haljanak, kaptak egy kis kakaós csigát is.:-)))

4 megjegyzés:

  1. Indulok ebédelni!
    Ilyen sorrendben jöhetne is!
    Akkor most már csak pihizz, mert tényleg sokat dolgoztál.
    Köszi, hogy leírtad a gombakrém leves recit.Abból még sosem főztem krémlevest.

    VálaszTörlés
  2. Gyere, de gyorsan!:-))) Már csak a repetázó kanálcsörgést hallgatom. Nagyon ízlik nekik a leves.:-)
    Megyünk is pihizni, Mesivel a törtek fölé, többiekkel az olvasókönyv fölé!;-)
    Puszi, Anikó

    VálaszTörlés
  3. Anikó! Ez a gombakrém leves mennyei finom lehet! Hallottam már többektől, hogy aki jó gombaételt akar enni, annak az erdei gombák ízvilágát kell megismernie. Nem ismerem őket, de ez a recept lehet, hogy kiprovokálja belőlem! Erika

    VálaszTörlés
  4. Erika, az én véleményem, hogy gomba íze csak az erdei gombának van. Én nem veszek már gombát a boltban. Szedünk és elvisszük vizsgáltatni vagy szárítva vettünk eddig. Próbáld ki. Szerintem megéri!:-)Piacon is van még sok gomba.

    VálaszTörlés