2010. november 29., hétfő

Várakozás.....sokmindenre!:-)

Olyan izgalmas olvasni a blogokat, fórumokat. Elkezdett az emberek lelkébe beköltözni a várakozás.
Túl vagyunk az első Adventi vasárnapon. Nagyon szép volt. Ahogy a gyertya éget az asztalon az este és egy nagyon egyszerű vacsorát ettünk, hajába sült krumplit, lila hagymával. És a gyerekek csillogó arcát láttam, olyan izgalomban vannak. Mikor kezdjük kinyitni a kalendáriumot??? Ki gyújtja meg a gyertyát, és ki fújja el. Bizony az is fontos.:-)
Valahogy ez a várakozás nálunk most érthetően fokozott! Mivel új kis családtag várakozik hogy megszülessen. Már csak napok kérdése. Hihetetlen....elment a kilenc hónap, persze nem baj, itt lesz utána több év, évtized...

Még visszatérve a várakozásra. Örömmel tölt el hogy az emberek már nem csak a december 24.-ét várják, hanem várakoznak, készülődnek előtte. Feltöltődnek testileg, lelkileg is a KARÁCSONYRA. Bár mi nem járunk a plázákba, nem ott keressük a pihenést és a feltöltődést.
Tegnapi Adventi vásárba (ha eltekintünk a drágaságtól) igazi, kedves emberekkel találkoztunk. Pedig nem is láttuk előtte egymást! Kedvesen eltekintettek a pálinka kínálásától állapotomra való tekintettel, na meg persze a kidudorodó pocakommal jelezve(amit nem tudok titkolni, lévén nem tudom már behúzni a télikabátomon a cipzárt:-)))
És megtörtént a csoda, bár Dávid hógömböt szeretett volna, nem jutott rá sor, kedvesen beletörődve bandukoltunk tovább a vásárba, Mesi is nézelődött csak és indultunk haza. Semmi sértődés, duzzogás....talán nő be a fejük????Hú, de jó lenne.;-)


Szóval, jó ez a várakozás!:-)

5 megjegyzés:

  1. Ügyes kölykök:) az ember/ke/ megtanulja a dolgok sorát, azt is hogy a hógömb sokadik a sorban, fontosabb, hogy anyu nyugodt legyen:)
    Advent: számomra a legnagyobb csoda, a várakozás, a bűnbánat, nagytakarítás/minden értelemben/ hiszen Krisztus urunk születését várjuk. Nagy öröm lehet, hogy adventeben születik a kicsinyke /nem mintha bármikor ne lenne öröm egy új élet érkezése:))/

    VálaszTörlés
  2. Szia!Régóta olvaslak!(2-3hónap)
    Nagyon-nagyon szorítok érted,ügyi légy,legyetek.Én amikor szültem(7szer)mindig Máriát hívtam segítségül.Csodás volt.
    Szuper vagy imádkozom értetek.
    Üdv.Cili

    VálaszTörlés
  3. Bizony öröm az mindenkor, egy új élet érkezése. És milyen jó Náncsi hogy csak egy évet kell mindig várni az Adventre! :-) Hogy újra átérezzük ezt!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm Cili, hogy olvasol. Remélem nem okozok csalódást!;-)
    Nagyon szeretnék ügyes lenni! Talán sikerül!:-))
    Gratulálok a 7-szeri szüléshez!Le a kalappal!
    Anikó

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szeretem a bejegyzéseidet, mert bár nagy csoda előtt állsz (álltok), nem mész el az élet apró örömei mellett. Nagy teljesítmény egy gyerektől és nagy belső formálódásra vall, hogy ilyen jól feldolgozza, ha nem kap meg valamit! Az advent, az egy csoda...
    úgy, mint az is, hogy a problémáink, gyarlóságaink mellett is mindig a jó Isten tenyerén vagyunk! Imával kísérlek! E.

    VálaszTörlés