2014. július 30., szerda

halacska:-)

És igen, a tegnapi peca eredménye, egy nagy süllő.:-) Imádom azt a halat, ízes, szinte szálka mentes. Balatonon mégis elrontották. Elmentünk egyik nap étterembe. Mindenki választott, és sörtésztában sült fogast kértem. A hal nyers volt, a bunda elázott, a marék rizs mellé, száraz volt. Mindezt 2300ft-ért.:-( Mondjuk én választok mindig rosszul, többieké finom volt!
Na majd ebből a halacskából, már lehet finomat sütni.:-)

Mai biggyesztés, cukkini krémleves, sajttal, bogyóval. Rántott cukkini, rizzsel, és egy keszeget fokhagymásan, rozmaringosan megsütöttem. Nasi is készült, kaptunk szilvát, így mákos kevert lett, fahéjas szilvával megszórva.
Na megyek konyhát takarítani..nemes egyszerűséggel, lelépett mindenki..

10 megjegyzés:

  1. Gyönyörű hal! Mi a múltkor egy hat kilós amúrt pusztítottunk el,fantasztikusan finom volt az, de nálunk a halat mindig Gy. készíti el, így még finomabb, mintha az is az én dolgom lenne:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amurt még nem ettünk, megkóstolnánk.:-)Nálunk is Zsolti dolgozza fel, és készíti, természetesen így finomabb!;-)

      Törlés
  2. Hű, de szép :), úgy látszik ilyen pecás napok vannak, nálunk is nagy fogások voltak tegnap :) ... A menüd nagyon finom lehet :), a cukkini krémlevest pedig jó, hogy eszembe juttattad, legközelebb tudom mit főzzek :) ...

    VálaszTörlés
  3. De gyönyörű süllő!Egyetértek nagyon finom hal nekem is a kedvencem:)Finom ebédetek volt,most fejeztem be egy vödör szilvamagvalást ment a fagyóba gombócnak,szilvás sütinek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem meg dugig van a mélyhűtő, de majd azért paszírozok be egy kis szilvát még..:-)

      Törlés
  4. Gratulaaa!

    A keszegen és a pisztrángon kívül az egyetlen hal, amit szeretek.
    Minden karácsonykor (tavaly nem kaptunk) rántott fogas a menü.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom hal, jó receptet keresek majd hozzá.:-)

      Törlés