2015. március 16., hétfő

Ezt is megszokjuk majd..

Ebben is kettévált az ország, vasárnap, nyitva, csukva? Mert miért korlátoznak? Majd kevesebb lesz a fizetés, elbocsájtanak...stb. De nézzük a jó oldalát, pihen az ember, és lehet, hogy a család együtt lesz?
Azt nem tudom, mi együtt voltunk, e nélkül is. És nagyon, nagyon ritkán jártunk boltba vasárnap, na persze ugye, én nem gürizek munka helyen, megtehetem, hogy hétköznap vásárolok. Én nem bánom, hogy zárva lesz, dolgozik rokonom a kereskedelemben, én is dolgoztam régen, talán 20 éve, még meg volt fizetve a vasárnap, évek óta nincs. Csak sima hétköznapot fizetnek, vagy adnak ki szabadnapnak. És igen, sok családanya, nyomta a pénztárgépet, vagy pakolta a tejes rekeszeket, ahelyett, hogy otthon főzné a finom ebédet, vagy a gyerekkel legyen. Vagy csak úgy legyen.
Megszokjuk majd, átszervezzük, amúgy kapásból kinyit vasárnap a kisbolt innentől nálunk is, szerintem mindenhol így lesz, és nem a multiba szaladunk el ezértazért, hanem a kisboltba a "Ferihez", ha éppen kell valami. Amúgy én annyira szeretem, amikor karácsonykor zárva a bolt, akkor valahogy olyan nyugodtság van, azt is megoldjuk nem?

Kaptam ma a szomszéd nénitől virágokat annyira örülök neki!:-)
Panaszkodtam is egy kicsit, nagyon hiányzik a kert, az ültetés, az ásás, meg minden velejárója...Szeretem a kiskertünket, de ha hozzátoldanának még ennyit irtó boldog lennék...sőt még annál is boldogabb...:-))))
Biggyesztés: paradicsomleves és pörkölt nokedlivel.

23 megjegyzés:

  1. Ebben most nem értünk egyet. Nem gondolom, hogy emiatt lesznek többet együtt a családok, ez nem ezen múlik. És kamu ez az egész, mert nézd meg hányan dolgoznak még vasárnap: ápolók, rendőrök, tűzoltók, mentősök, vendéglátósok, benzinkutasok... Velük akkor mi lesz? Helyettük ki főzi meg a vasárnapi ebédet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem baj ha nem értünk egyett, azért remélem nem utáltok érte?:-)))
      Fizzessék meg! És akkor oké! A kereskedelemben 72000 ft-ot fizetnek és a plusz órákat is általában hétvégén kérik, hétköznap adják.

      Törlés
  2. Én sem értek egyet most veled. Vasárnapi pótlék igenis van/volt. És sokaknak sokat jelentett, és inkább bevállalták a törvény szerint beválallható három vasárnapot, mert számolt azzal a pénzzel. Ettől nem lesznek együtt többet a családok, viszont egy csomó felesleges feszültséget generál egy csomó szempontból. Mondom ezt úgy, hogy az én férjem is sokat dolgozott vasárnap (az még nála képlékeny, hogy kell e ezentúl menni, mert attól, hogy vasárnap nincs nyitva a bolt, még hétfő reggelre friss áru kell a népnek.. azt meg valamikor elő kell készíteni). Ráadásul a törvény maga is "szemét" szerintem, mert nem a vasárnapi munkavégzést tiltja, hanem a nyitvatartást. És ez ugye hatalmas különbség. "Ferihez" meg akkor sem megyek a kisboltba, ha csak egy doboz tejföl hibádzik itthonról, mert szemét dolognak tartom, hogy "Feri" elmegy a lidl-be, megveszi a lidl saját márkás cuccát, és aztán eladja másfélszer annyiért. Legalább annyi fáradtságot vegyen, hogy nem a multitól szerzi be, ha már... Arra meg ki sem tértem, hogy mikor is fogunk a gyerekeknek ruhát/cipőt venni? Hétközben esélytelen, szombaton vagy én dolgozom, vagy a férjem.. vasárnap meg nem lehet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen a "feri" nem " multi" aki milliókat kaszál a szemét eladásán, tehene meg nincs tejfölt csinalni.

      Törlés
    2. A frissárú, jórészt itthon előállított termék.
      Nekem a szombatom biztosan szabad lesz. És még valamelyik nap. Csütörtök, péntek biztosan nem, marad bevásárlásra a szombat. Emlékeimet tekintve, ez félnapos program. Vasárnap pedig dolgozni fogok.
      Az én családom miért nem számít?
      Vasárnapi pótlék tényleg nincs mindenhol. De a nagymultiknál van.

      Törlés
    3. ez sem fekete -fehér, sajnos:-( Van amivel nem értek egyet, de szerintem nem lehetetlen megszokni.

      Törlés
    4. Anikó, ne haragudj meg ezért, de kicsit "szemellenzősen" kezeled a multikat. Milliókat kaszál a szemét eladásán? Ha látnád milyen szigorú előírásoknak kell megfelelnünk nekünk a multinál, ahol dolgozom, lehet, hogy tátva maradna a szád. Az általunk forgalmazott termékek leginkább hazai gyártású termékek, mert törekszünk erre, hogy így legyen. Az árrés pedig- hidd el- sokkal nagyobb "ferinél". ;) De tökmindegy.. meg kell szoknunk, mert ezt már eldöntötték a fejünk felett mindenféle kérdezés nélkül. És nem, nem veszünk minden héten sem ruhát, sem cipőt, de amikor venni kell, akkor azt szeretném én eldönteni, hogy a hét melyik napján veszem meg, és nem azért nyomorogni türelmetlenül valahol este nyolckor akár, mert csak akkor lehet.

      Törlés
    5. Erre csak azt tudom mondani, hogy mindenkinél adott hogy szemetet vesz a multiban vagy picit jobb terméket. Amúgy ha kimész a piacra na ott is találsz szemetet!! Sokszor találsz olyan terméket, amit szintén multiból vesznek és eladnak megtermelt áruként. Dius tökéletesen egyetértek veled.

      Törlés
    6. Izgis téma, és azt szeretem hogy remélem nem haragszotok rám emiatt. Multiban azt nem szeretem, hogy kihasználják a pénztelenségünket. Olyan termékeket árulnak "olcsón" amit igenis szemét,de mi csórok megvesszük és örülünk neki mint majom a farkának. Én ezért is haragszom rájuk....

      Törlés
    7. Tami, azt hiszem döntési jogunk mostanában abban van, hogy vagy a szemétben kotorászunk, vagy nem vásárolunk semmit! Mert ilyen pénztelenség van!

      Törlés
  3. Mi sem vásároltunk hétvégén, de a Decathlonba elugrani cipőért vagy másért, nagyon jó volt, még gyerekes programnak is:( Sajnálom,hogy ezt is eldöntik helyettünk, érdekes,hogy a kocsmákat nem kell bezárni vasárnap ...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Évben kétszer mi is mentünk, most nem megyünk;-)

      Törlés
  4. Nálunk ez az egész most úgy csapódott le, hogy nem Győrbe mentünk vasárnap, hanem Pozsonyba. Húsz kilóméterrel több, de minden nyitva van. És igen, mivel ez a hét egyetlen napja, mikor mindenki ráér, csak ilyenkor tudunk ruhát, cipőt, egyebeket venni. Az élelmiszert pénteken intézem, ahogy eddig is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi eddig sem jártunk hétvégente ruhát venni. Ami kell, azt másnap is el tudjuk inzézni.

      Törlés
    2. Én viszont nem, mert a nagyobbik a falunkba jár iskolába, mi a közeli városban dolgozunk, úton vagyunk napközben, az ilyen dolgokra nem marad idő. De mindegy, nálunk szerencsére továbbra is minden nyitva van :-)

      Törlés
    3. De azért gondolom, nem minden vasárnap jártok ruhát vásárolni? De igen, nálatok adott így is a lehetőség...:-)

      Törlés
    4. Nem, de pl az építkezéshez is ilyenkor vettük az anyagot, mert máskor nem jutottunk el egy egy nagyobb áruházba. Na de mindegy, nem ez a lényeg. Nem kellene korlátozni az embereket.

      Törlés
  5. Persze, meg lehet szokni, mindent meg lehet szokni. Itt nem csak arrol van szo, hogy jarunk-nem jarunk vasarnap vasarolni, hanem arrol, hogy ne mas dontse el helyettunk, hogy mehetunk-e! Ne nezzenek mar ennyire hulyenek, gyereknek minket, hogy ok mondjak meg, hogy mi a jo, mit csinaljon a csalad vasarnap! Ez csak mellebeszeles, de igenis felhaborito, hogy igy manipulalnak es megmagyaraznak mindent a politikusok.
    Lizi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éjjel háromkor sem nyit ki a multi a kedvünkért.:-) jó tudom vanamelyik nyitva van...
      Manipulálni meg akkor is manipulálva vagyunk, ha nyitva van a multi, sőt akkor csak igazán.;-)

      Törlés
  6. Sajnálom, hogy ez sok embernél csak addig jutott el, hogy ne vásároljon senki vasárnap. Az egésznek a lényege nem is erről szól, hanem arról, hogy már megint valamit a mostani kormányunk a saját képére formált. Csak azért, hogy megint valami úgy legyen, ahogy megálmodták. Egyébként nagyon sok ismerősöm dolgozik kereskedelemben és egyáltalán nem örültek ennek a változásnak. Ahogy neked is számít, hogy kiegészítsd a családi kasszát, úgy nekik is számított minden plusz bevétel! Egyébként nem tudom honnan veszik sokan, hogy a hétvégét nem fizetik meg, de igen ezért plusz pénz jár, még ha nem is annyi sajnos mint régen. Az emberi szabadságunkat korlátozzák már ebben az országban lassan mindenhol és ez nem cserélendő össze a pénzzel! Ez itt a lényeg. A szabad elme a szabad döntés korlátozása. Ajánlom figyelmedbe Anikó ezt és akkor megérted mi folyik itt az országban az utóbbi 5 évben.

    http://konteo.blogrepublik.eu/2012/11/06/a-chomsky-tizparancsolat/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kiemelném a 7-es pontot, ami nagyon aktuális:

      7.) Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.

      Törlés
    2. Elolvasom majd, de azt nem mondhatod csak ők tehetnek róla. Mi emberek is ugyanolyan hibásak vagyunk. És ez jó szerintünk, mert csomó példát tudok mondani...
      És elhiheted engem hidegen hagy a politika...

      Törlés