2011. december 22., csütörtök

Juhéjjjjjjjjjj!

Teljes a létszám itthon (bár, Zsolti most ment éppen céges karácsonyi "buliba"), de tegnap nagy örömömre, neki sem kell menni ebben az évben, dolgozni.:-)
Ami azt jelenti, sokkal kevesebbet lehetek itt, és nem mindig jut idő, energia, blogbejegyzésre. Ez most így lesz....de nem bánom!:-)
Pedig ma biz' isten aludtam a kanapén vagy 10 percet:-D Sosem tudok délután aludni, de ha esetleg vízszintesbe kerülök és lecsukódik a szemem, úgy elalszom, hogy mindent hallok, mindent érzékelek, mégis messze álmodok...na ez a kimerültség jele. Pedig két éjjel (kop-kop) alszik a kisasszony, csak egyszer, kétszer kel éjjel. De a ma háromnegyed 6 órási kelés, egy kicsit fájt. Pedig hiú ábránd, juhéjj nincs suli, aludhatunk. Na, ilyenkor szokott viszályára fordulni a dolog.
Nemrégen hívott a kedves baráti párból Judit, hogy megdicsérje a kuglófot, amit sütöttem. Nem kicsit esett jól:-)
És képzeljétek nagy takarítottam is. Lehúztam az ágyneműt, kimostam a fürdő és a rongyszőnyegeket (na jó, csak a könnyűeket)  Mesivel letöröltettem a port és a hálónkban kiporszívózott, gyerekek megcsinálták a szobájukat, úgy ahogy, ééééééés az étkezőben az ülőpárnákat megfordítottam.:-)))) Na mielőtt meg lenne a véleményetek...igen, nálam ez nagy szó. Nem idegesít..Nincs ablakmosás, suvickoláss, csak ahogy szoktam. ennyi!:-)
Holnap sütök beiglit, előkészítem este a tiramisut, a hatlapost is megsütöm. Mindezt akkor kell, mikor Csenge alszik mert a nadrágomba csimpazkodó kisdeddel, kicsit nehéz!:-) És cserépedényben megsütöm a töltött káposztát, az úgyis úgy jó, ha áll.
Szenteste halászlé lesz és sült bőrös pulykamell, még gondolkozom mivel bolondítsam meg.  Krumplipüré mellé, lehet almás. És a husi mellé rozmaringos-lilahagymás sütőtöklekvár Bettustól. Nagyon várom már, hogy megkóstoljam. Vettem finom bort mellé, gyerekeknek üdítő.

És ahelyett, hogy a karácsonyi kis mesémet írnám, amit már mindenki megírt a  családban, csak én nem, (na jó meg Csenge sem, de ugye ő még védett;-) itt ülök...no, de az már fejben megvan!;-)
Ja és tegnap megvettem mindent, piacon is voltam. Már semmi nem kell...juhéjjjjjjj:-))))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése