2011. december 30., péntek

Szilveszterre készülve..

Ma már sokkal jobb! Bár rádöbbentem, mennyire röpülnek a napok.:-( Itt van már az év vége. Összegeznem kellene az évet, csak azt tudnám írni gyorsvonat sebességgel elszállt.:-( Persze, csupa jó dolog volt, egészségesek vagyunk, együtt vagyunk,és csak kisebb bosszúság és kellemetlenség jött velünk szembe.Volt mit enni, volt meleg, le tudtuk cserélni az autót, voltunk nyaralni, az Őrségben is..hm...És a lelki dolgokról is csak pozitívan tudok írni.  Csak miért fut ilyen gyorsan????

Ma Dávid névnapját ünnepeltük, és már készülünk a holnapi napra. Kint van a hűvösben a tiramisu.:-)
Az igazság az, hogy invitáltak barátaink hozzájuk szilveszterezni. De évek óta itthon "bulizunk". Holnap is így lesz. Csenge miatt, amúgy sem könnyű még kimozdulni. De itthon is jól elvagyunk. Társasozunk, eszünk, iszunk, táncolunk, sétálunk, közben trombitálunk, kicsi tűzijáték is van.Majd mindenki 11-kor kidől..és én éjfél után 2 perccel fel is kelek!:-)))Jó ez így, senki nem szokott unatkozni..
Tervben van, hogy csinálunk a tiramisu mellé, zserbót, tésztába göngyölt virslit, valamilyen majonézes salátát, vettünk tenger gyümölcseit, az is készül, meg egy kis elmaradhatatlan, halas kifli katonák.Éhezni nem fogunk.,-)Majd újévkor lencseleves, idén vörös lencséből, indiai fűszerrel, gazdagon. (talán mi is azok leszünk:-)

2011. december 29., csütörtök

Minden!

Látszik tegnap Csenge ott ült az ölembe, csomó helyesírási hiba lett a tegnapi bejegyzésben.:-(
Egész éjjel nem aludt Csenge, így én sem. Míg most ő alszik, én, ebédet főzök. Nincs jó kedvem, nehezebben viselem el ilyenkor a.........mindent!:-(
No, de ezt is meg kell élni. Mint minden mást.

Olyan ez mint a fejfájás. Mikor elmúlik, sokkal csodálatosabbnak látod a világot!:-))))

2011. december 28., szerda

Ajándékok..

Mesi kicsit jobban van...remélem így is marad!
Sütöttem egy kis sajtos kiflit, nagyon jó illata van. Zsolti menyhalazni ment, nemsokára jön. (, Bence éppen dicséri a kiflit, jól esik, no!:-)))
És mivel Diust érdekli mit kaptak a gyerekek karácsonyra, így szívesen leírom.:-)
Dávid és Bence egy-egy modellt kaptak, Dávid repülőset, Bence tankosat. Mára lett kész, segített egy kicsit Zsolti de alapvetően ők csinálták. Gyűjtik az ilyen makettes újságokat is. Még egy, egy kísérletező szettet kaptak, egyik dinamós, a másik víztisztítós. Ezeket tőlünk kapták, ja és persze Zsolti is készült a fiúknak, bicskatartóval amit övre lehet tenni. Anyósoméktól egy, egy kocsit. Örültek neki. Mesi egy könyvet szeret nagyon, vagyis egy sorozat. A Szent Johanna Gimi a címe. Ezért azt találtuk ki Zsoltival, hogy ennek a könyvnek a könyvesboltjában, meg lehet venni egy, két dolgot. Mint pl. pénztárca, póló, könyvjelző, sminktükör, kitűző, toll. Na ilyen készletet kapott. Zsolti hősiesen bement az "ájlávjúCortezes" pólóért a könyvesboltba!:-)))))Anyósoméktól még egy könyvet kapott Mesi, a sorozatból. Sógornőméktől közösen egy mozizást kaptak, de sajnos Mesi miatt, nem tudtak még elmenni. Csenge tőlünk egy kis taligát kapott, babát varrtam neki és még egy nagyon szép mesekönyvet kapott. Anyósoméktól egy olyan formarakosgatót kapott, amit én is nagyon szerettem volna venni neki. Sógornőméktől habszivacsot kapott, amin tud játszani.
Zsoltinak én a Halak és a Halételek könyvet vettem meg, és egy nagyítót amit az asztalra tud tenni mikor barkácsol. Én meg egy befőzős könyvet kaptam tőle.:-) Gyerekektől kaptam egy gyönyörű kék agyagtálat Dávidtól, egy házszámtáblát Bencétől amit egy fakorongra festett. Mesitől meg egy csodaszép levendulaképet kaptam. Szerintem nem olyan sok de pont elég és a lényeg, hogy mindenki nagyon örült neki, de tényleg... És ez a legnagyobb öröm nekem. És nekünk a tárgyak mellett, most másért volt nagyon szép ez az ünnep.:-)

Ja, és anyósom varrt nekem egy szép pénztárcát, és kesztyűt a konyhába. Örültem neki nagyon.

Na megyek megetetem Csengét, remélem neki is ízleni fog a kifli!;-)

2011. december 27., kedd

Bárcsak..

Bárcsak minden kedves idelátogatót megkínálhatnék az első csipkebogyó és kökény lekváromból. Mert isteni finom lett. Mint a nagykönyvben, porcelán tányérra csöpögtetve, csak csurdogál le a lekvár mint a méz!:-)És az íze? Minden elfogultság nélkül, nagyon finom, én csak tömtem langyosan magamba, Csenge meg? Majd mutatok képet!:-)))Legjobb ízlelőnk volt.;-) Sajnos kökény nincs olyan sok, Zsolti szerint, de csipkebogyót szedünk még és szerintem rakok el. Mert ugye, nyáron nem lehet..:-)))

nátha...

Nincs időm álmélkodni, hogy eltelt a karácsony. Sajnos Mesi betegebb lett, mint volt. Eddig is kb. úgy telt az ünnep, hogy a nagyobbacska gyerekek, végig köhögték!:-) No, tegnap mikor karácsony zárásként anyósoméknál ebédeltünk meg sógornőméknél voltunk, Mesin már látszott nincs toppon. Mikor hazajöttünk kívánkozott fürödni, majd mérte a lázát és már 38, 2 volt. Majd éjjeli, kanapén szenvedés után reggel, 39,7 fokig szökött a láza, doktornőnk szabadságon. Így kézbe vettem a dolgokat, majd tea főzés, gyógyszer, és a fő kezelési módom, a tejbegríz is előkerült. Csodákat tett, most csak 37,2 a hője.Úgyhogy már nem várok a csodára, nyomom beléjük a vitamint és a finom gyógyteákat. És nincs tiltakozás, punk-tum. Itt a téliszünet, nem szeretném ha valaki mindig ágyba lenne. És Csenge sem lenne jó visszafertőződne. Pedig magamba leírt forgatókönyv szerint, mikor Csenge kigyógyul a betegségből, én kapom el, és nyavalygok karácsonykor. De a helyzet az én vagyok a legjobban (kopp,kopp, még...)
Fiúk elmentek kökényt szedni, délután készítek kökénylekvárt. Beindul a lekvárfőzés. Lehet jelentkezni érte.;-) Zsoltitól karácsonyra egy gyönyörű szép könyvet kaptam a befőzésről.
Ja és az ajándékok. Szerintem a idén nagyon jó volt, senki nem kapott olyan nagyon.nagy dolgot, de nagyon örültek neki. Külön megköszönte Bence, hogy idén nem kapott legot:-))))Jó volt na...és mindenkinek telibe talált a kívánsága. Ha kíváncsiak vagytok leírom....csak mennem kell levest főzni Mesinek. És mivel minden süti elfogyott, így valamit sütök is.

2011. december 25., vasárnap

Meghitt!

A tegnapi nap olyan volt mint amiről mindig beszélnek, de sosem éltem át. Gyönyörű, felemelő, ünnepi, meghitt, csodás. És ezek most itt nem nagy szavak, tényleg az volt. Nagyon jó volt megélni hatunknak ezt a karácsonyt!
Nem írom le milyen volt, ezt most megőrizzük magunknak, önző módon.;-) Azt hiszem, míg élünk nem fogjuk elfelejteni.

Hogy milyen a mai nap? Mint 23.-án, ugyanott folytatódik. De lesz miből táplálkoznom a jövőévben! Köszönöm!:-)))

2011. december 23., péntek

Áldott Karácsonyt!

Sustorgás, most ne nézd meg, ne menj oda...titok!!!:-) Csak ezt hallom fentről.:-))
Érzem, elkap a szenvedély a konyhában, nem lesz időm írni ebben a pár napban. Mert már beraktam a töltött káposztát a sütőbe, és mivel nem fért el, így mellé raktam a székelykáposztát is cserépbe.  Délután jön a beigli sütés, hatlapos és a tiramisu elkészítése. Majd bepácolni a pulykát és hátra lehet dőlni...:-)
És hallgatni a sustorgást tovább, míg eljön a holnap délután, megyünk megnézni a templomba a Betlehemest, hazajönni, vacsorázni, és ajándékozás, majd felolvasni a kis írását mindenkinek...és semmi rohanás.
Most nem rólam fog szólni ez a pár nap(amúgy sem sűrűn;-), de blogírás nekem magamra figyelés. Ez a pár nap a családra figyelés..
Remélem minden kedves olvasóm, tud kicsit figyelni, másra, családjára. Jó készülődést és legyen mindenkinek olyan a karácsony amilyennek nagyon-nagyon szeretné!:-)

Áldott Karácsonyt Mindenkinek!

2011. december 22., csütörtök

Juhéjjjjjjjjjj!

Teljes a létszám itthon (bár, Zsolti most ment éppen céges karácsonyi "buliba"), de tegnap nagy örömömre, neki sem kell menni ebben az évben, dolgozni.:-)
Ami azt jelenti, sokkal kevesebbet lehetek itt, és nem mindig jut idő, energia, blogbejegyzésre. Ez most így lesz....de nem bánom!:-)
Pedig ma biz' isten aludtam a kanapén vagy 10 percet:-D Sosem tudok délután aludni, de ha esetleg vízszintesbe kerülök és lecsukódik a szemem, úgy elalszom, hogy mindent hallok, mindent érzékelek, mégis messze álmodok...na ez a kimerültség jele. Pedig két éjjel (kop-kop) alszik a kisasszony, csak egyszer, kétszer kel éjjel. De a ma háromnegyed 6 órási kelés, egy kicsit fájt. Pedig hiú ábránd, juhéjj nincs suli, aludhatunk. Na, ilyenkor szokott viszályára fordulni a dolog.
Nemrégen hívott a kedves baráti párból Judit, hogy megdicsérje a kuglófot, amit sütöttem. Nem kicsit esett jól:-)
És képzeljétek nagy takarítottam is. Lehúztam az ágyneműt, kimostam a fürdő és a rongyszőnyegeket (na jó, csak a könnyűeket)  Mesivel letöröltettem a port és a hálónkban kiporszívózott, gyerekek megcsinálták a szobájukat, úgy ahogy, ééééééés az étkezőben az ülőpárnákat megfordítottam.:-)))) Na mielőtt meg lenne a véleményetek...igen, nálam ez nagy szó. Nem idegesít..Nincs ablakmosás, suvickoláss, csak ahogy szoktam. ennyi!:-)
Holnap sütök beiglit, előkészítem este a tiramisut, a hatlapost is megsütöm. Mindezt akkor kell, mikor Csenge alszik mert a nadrágomba csimpazkodó kisdeddel, kicsit nehéz!:-) És cserépedényben megsütöm a töltött káposztát, az úgyis úgy jó, ha áll.
Szenteste halászlé lesz és sült bőrös pulykamell, még gondolkozom mivel bolondítsam meg.  Krumplipüré mellé, lehet almás. És a husi mellé rozmaringos-lilahagymás sütőtöklekvár Bettustól. Nagyon várom már, hogy megkóstoljam. Vettem finom bort mellé, gyerekeknek üdítő.

És ahelyett, hogy a karácsonyi kis mesémet írnám, amit már mindenki megírt a  családban, csak én nem, (na jó meg Csenge sem, de ugye ő még védett;-) itt ülök...no, de az már fejben megvan!;-)
Ja és tegnap megvettem mindent, piacon is voltam. Már semmi nem kell...juhéjjjjjjj:-))))

2011. december 20., kedd

tüdőszanatórium:-(

Jelentkezem egy tüdőszanatóriumból!;-) Mesi iszonyúan köhög, Bencének fáj a torka, Dávid van a legjobban, már a herpesze is gyógyulóban, Zsolti fújja az orrát veszettül, Csenge hol köhög, hol folyik az orra, hol nyűgibogár, én csak csendben mondom, köhögök! Hogy lesz ebből bacimentes karácsony?????(sehogy)
A sütik készülnek, most Mesi süt mézeskalácsot az osztálytársaknak. Délelőtt még én készítettem két kuglófot a tanárnéniknek. Ebéd is volt, bableves és rizskochk.
Nem forgattam fel a lakást nagyon, sőt semennyire. Majd csak elvégzem ahogy szoktam, és kész.
Mert Zsolti is mondta ma, hogy vinne valami kis sütit be a munkahelyre majd utolsó nap.És még itthonra nem is sütöttem.:-)))) No, nem baj, jó ez így!

Tegnap nagyon jól sikerült az ünnepség. Kicsit keserédes, pár évig nem lesz betlehemezés. Bencének is ez volt az utolsó.:-( Nagyon örült mindenki az ajándék sütinek, lekvárnak. :-)

2011. december 19., hétfő

Ajándékok:-)

Ilyen finom lekvárt lehet megvenni jövőre tőlem!:-)
Ilyenek lettek a kuglófok.:-)

Miegymás....

Most sül a kuglóf a Tanárnéninek, és két jó baráti családnak. Ma lesz Bence karácsonyi műsora. Szegény, nincs túl jól. Tegnap egész nap lázas volt,ma a többi tesó szerint "lúzer", hogy nem ment suliba.De azért remélem karácsonyra jól lesz mindenki.

Tegnap este majdnem sírtam kínomban. 1 hét alatt, romba dőlt a jó alvása Csengének. Volt minden, cici, ringatás, csitítgatás, újra lent...majd újra fent, cici, ringatás, csitítgatás...semmi, csak üvöltés. Majd orrfolyás, majdmegfulladás...kivettem volna, de az sem volt jó, nem pihen meg, hanem rugdos, szenved, nyűglődik. Majd 10-kor beájult. És végre én is elaludtam, de addig mit éltem át..holrontottameldühésmiegymás...nem jó érzés na..Majd 2 felé újra, Zsolti hősiesen levitte kiporszívózta az orrát, ringatta, berakta közénk Csengét, aki fordult egyet, megmarkolta a pizsamámat, majd belefúrta az arcát az enyémbe, (nem mondom, baromi jó érzés ahogy ott szuszog, imádom), de nem aludt el. Majd újra cici, és visszaraktam a kiságyba, nagy nehezen elaludt. Három óra volt, majd 5 óra után ugyanígy, és utána 8-kor kelt, mi meg 7 előtt, mert suli van.

Szóval megint ott tartunk, hogy sehol. Oltás holnap sem lesz, mert most is folyik az orra még....majd januárban.

Isteni illata van a kuglófnak, persze hogy az van. Van benne, levendulaszirup, narancslekvár, étcsoki, darabolt dió, mazsola. Remélem örülni fognak neki!:-)

2011. december 17., szombat

Kicsiben és nagyban is szép:-)

Azért, hogy kicsiben működjön a dolog,(tegnapi bejegyzés után). Most minden olyan szép!!!
Na jó majdnem minden. :-) Iszom a kávémat, ami reggeltől állandóan kihűl, ég a gyertya a étkezőasztalon, a mikulásvirág mögötte. Bekevertem a mézeskalácsot, mert nagy kedvet kaptam ma sütni, és a gyerekek is várják, hogy szaggasák. Mert már úszik a lakás a mézeskalács illatban, mi lesz még ha sül...mert Csenge alszik, mert 10-kor már fellélegezve jöttünk ki a boltból, hogy sikerült..., mindenkinek lesz valami a fa alatt. És talán az amit szeretne..és a hal is megvan, meg a húsok, és megelégedéssel tömtem meg a mélyhűtőt vele. És nem vesztünk egyszer sem össze a boltban, na jó csak egyszer éreztem Zsoltin ha lenne most kiskapu, kirohanna a világból, de a boltból biztosan.:-)
A végén még nyugodt és szép lesz minden. Ha rajtunk múlik, biztosan.:-)
Jó várakozást, készülődést mindenkinek aki olvas! Mert nagyban is kell gondolkodni..;-)

2011. december 16., péntek

Jövő...

Olyan szomorú vagyok amiatt, hogy lépten-nyomon elkeseredettek, dühösek az emberek. Pedig érzem én, hogy próbálnának erősek és vidámak, és készülődősek és várakozással teliek lenni, hiszen itt van nemsokára karácsony. Közben csak azt halljuk mindenhol, azt olvassuk, milyen nehéz lesz jövőre, mi lesz drágább, miből lesz kevesebb. És akkor jönnek a:" vegyünk ezt-azt, mert hülye azért nem vagyok" reklám:-@. Én nem értek a politikához, így nem nagyon szólok hozzá. Én csak egy egyszerű feleség, anya, nő vagyok..és merem remélni, ahova adnak most, "meleget, és édeset", adnak majd januárban is. Mert akkor is fáznak, éhesek lesznek...És mi??? Mi, szorítjuk a nadrágszíjat ameddig lehet, és dühöngök miért én szorítom, miért nem az, aki miatt szorítanunk kell nekünk, sokunknak.
És akkor készüljünk melegséggel a szívünkbe a karácsonyra, hogy majd januárban és  jövőre tudjuk, hogy nehéz lesz, szorítsuk össze a fogunkat, és majd talán lesz jobb is. Lesz?????Mert ugye, mi úgy működünk, hogy azért látnunk kell a célt magunk előtt. És közben legyünk vidámak, szeressük a felebarátunkat, legyünk egészségesek, nyitottak..sorolhatnám. Sodródunk nagyon és nincs mögöttünk senki, akire támaszkodhatnánk  . Mert kicsiben egyre jobban érzem, hogy együtt kell csinálni. Nagyban ez miért nem működik?
Persze az is megoldás, fejünket a homokba dugni, nem nézni sem jobbra, sem balra....de akkor struccok lennénk, nem emberek!

2011. december 15., csütörtök

Karácsony várás szele...:-)

Ma megcsapott a karácsony várás szele. Na jó nem szédültem azért bele, akkora szél azért nem ért...:-) De kicsit megnyugodva veszem tudomásul, idén is eljön. És lesz mindenkinek valami a fa alatt, és leesett a kő a szívemről, hogy nem dől össze a világ, ha csak apróság lesz a fa alatt. Mert az ember csak addig nyújtózhat, amíg a takarója ér, és egyre rövidebb a takaró, vagy mi növünk???

No, de ami engem jobban foglalkoztat e mellett, az a konyha. Mit, mikor fogok sütni, főzni...és elkezdett az is alakulni a fejemben. Lesz a tanároknak, barátoknak kuglóf. Idén azt kapnak. Vettem szép papírtálcákat, celofánt, egész fahéjat, amivel díszíteni fogjuk.
Beigli is lesz, mézeskalács is, azt már hétvégén sütni fogunk. Hatlapos is, anélkül nem karácsony, a karácsony. Meg valamilyen sós pogi is.
Menü is alakul...24.én biztos halászlé lesz...cserépben is sütök töltött káposztát , tyúkot is rendeltem...pulykamellet is vettem, majd alakul, mikor mi lesz.

És ma már egy fokkal, jobban van Csenge, aludt az éjjel, csak 3x kelt fel inni. Remélem kifelé megyünk belőle....

2011. december 14., szerda

Lehet fokozni....

Lehet fokozni....a náthát. Ma nem aludtunk, szó szerint. Reggel hatkor szerintem elájult Csenge, ülve lent, a kanapén.:-( De rájöttem egy orrszívós módszerre, szerintem ez beválik, mert ma már négyszer porszívóztam az orrát, még jó, hogy tündérbogár és engedi, mert ha nem így lenne.....hüha...
Csak ne lennék olyan fáradt...és emiatt éjjel feszült, ingerlékeny...utálom ezért magam.:-(

Na de most jókedvűen játszik, és ez olyan jó...én meg megyek romokat takarítani, főzni...

2011. december 13., kedd

nátha:-(

Mennyire elfelejti az ember értékelni mikor egészséges! Vagy Ő maga, vagy a gyermeke.
Szegény Csenge nagyon náthás, talán ennyire nem volt náthás abban a "hosszú" életében!:-) No, nincs nagyon mosolyogni kedvem. Mondjuk persze nyugtatom magam, ez legyen a legnagyobb baj...de éjjel háromkor nem nagyon tudok pozitívan gondolkodni. Mikor nem kap levegőt és csak a hiszti megy, reggel meg a sírdogálás.Most épp jól eljátszik, de néha csak anya..anya..
Már Dávid is panaszkodott reggel, hogy kijött a herpesze, én meg csak imádkozom, nehogy újra benne legyek mint pár hete.:-(
Úgyhogy ma nem megyünk doktornénihez, megmutatni magunkat milyen nagyok is vagyunk mi 1 évesen, meg egy kis szurira, majd remélem jövőhéten.
Vásárolni is kellene mennem. Ennivalót is, karácsonyra is. Húztak a fiúk az osztályban egy nevet oda is kell valamit venni...Mikor most a mosógép bepakolása is kihívás...

2011. december 12., hétfő

Képriport:-)

Ez csak egyszerűen, gyönyörű!:-)
itt kapta az ajándékokat.
Ilyen gyönyörű ruhát kapott a Mamától.
Kicsit megijedt a tüzijátéktól
de, a Mesi csinálta képnek már nagyon örült!
Azt hiszem, ízlett a torta és a marcipán;-)

Borcsi, lenyűgözően jól érezte magát, nem csak a fényképen ilyen gyönyörű!!!
Ez a járgány nagyon menő volt:-)
Csenge már nagyon utálja sok vakuzást...
Így, ő is száguld egyet, Bencével.

Láttátok volna a csajokat fürdeni?
Bori nagyon élvezte, Csenge meg lenyűgözve figyelte.:-)
Már megint vakuzni fogtok?????
No, akkor becsukjuk a szemünket Bencével.:-))))

2011. december 7., szerda

Izgulok...:-)

Teljes lázban égek..Holnap jönnek Bettusék. Ez nekem mindig ajándék. Olyan jó, hogy vannak nekünk. :-)
Izgulok, hogy rendben megérkezzenek, jól érezzék magukat. De velük nem lehet, nem jól érezni magunkat.
És amúgy is ünnep lesz, Csenge pénteken, egy éves lesz. Nosztalgiázok, úgy mint az összes többi gyerekem szülinapja előtt. No, de most friss az élmény. Egy év  rövid, közben mégis, már egy ÉV! Olyan jó hogy van nekünk Csenge, köszönöm!:-)
Tipródnak a gyerekek is, suli-buli lesz (miért mindig akkor, mikor Bettusék jönnek???:-)))Dávidnak karate is. Kérdeztem, megy a suli-buliba? Hááát, anya mennék, mert csak az első lesz..No igen, neki az első, a nagy felsőben. Hagy menjen...Mesi meg: na jó én is megyek, csak nincs egy göncöm amit felvehetnék..:-)Kire ütött ez a gyerek????:-)
Tervezem a szülinapi tortát menüt,..Csinálok Pavlova tortát, azt inkább a felnőtteknek, nagyobbacskáknak, és még képlékeny az igazi Csenge torta. Mert a csoki múltkor kicsit kiütötte az arcát.
Megnyugodtam kész a  Borcsának az ajándék, majd lefényképezem, és felrakom a blogra, de még most nem, mert lebukok. ,-) Büszke vagyok magamra,no!;-)

Igazoltan leszek távol ebben a pár napban, olvasni ha tudok is, írni nem hiszem hogy lesz időm. Úgyhogy jövök sok-sok képpel ahogy tudok!

2011. december 6., kedd

Jó kis nap!

Jó kis nap volt a mai. :-)
Jött a Mikulás reggel, vagyis az éjjel, és a fiúk hajnal három óta fent vannak. Olyan lázban égtek:-) Nagy megelégedéssel számolják a nasikat, én kérésem csak annyi, ne egy nap alatt fogyjon el;-)
Csengének is nagyon tetszett a csomag, a radarjai érzik már a csoki titokzatos világát. Nagyon jó volt a mostani Mikulás. És napról napra nagyobb meglepetések várnak ránk. Ma egy egész oldal gyönyörű írást kaptam Bencétől, persze csupa Bencés írással. nagyon megható volt. Meg az is ahogy Zsolti is lelkesen készíti a kicsi meglepetést. Jó, hogy ilyen összetartás van. :-) Mindenki rájött, adni is ugyanolyan jó...

Itt voltak Nővéremék is ma. Kicsi Kata is olyan kis ügyi. Bírom, ahogy mint két elefánt, közelednek egymáshoz Csengével.
Jó kis nap volt, na!:-)))

2011. december 5., hétfő

Családom

Zsuzsa kérésére, és gondolom többen voltatok, akik nem igazán tudtátok elolvasni rendesen a blogot, kicsit változtattam rajta.:-)
Advent 5. napján kezd belejönni a családom a várakozásba. Virágnál járva rengeteg ötletet kapok. Most éppen azt, hogy a család minden tagja húz egy-egy nevet minden nap. Azon a napon azt illetőt meglepi kisebb figyelmességgel, vagy helyette megcsinál valami apróságot, amit a másik szokott. No, ez nagy tanulság volt nekem. Szinte a "24". órában jött ez a dolog, mert a "kamaszmanók" elkezdték végezni a rossz dolgukat.:-)
Első két nap, kicsit értetlenkedtek a Drágáim, mit is kell kezdeni, ezzel a meglepjük a másikat dologgal???
Majd tegnap mintha felvilágosodtak volna, elkezdtek lázasan készülni. Persze kihangsúlyozva ezt, és ezt ÉN csináltam. Majd ma már finomítottak rajta, titkosan csinálták, és lázasan várták...
Voltunk adventi vásárba is. Ugyanolyan mint tavaly, tavalyelőtt....a forralt bor és a tea finom volt!:-)))) 


Héten annyi minden fog történni, csecsemő kicsilányomból, kisgyermek lesz.:-( Ma pakoltam a pici ruháit. És mutattam Zsoltinak nézd ez a pirinyó ruha, Csengén volt mikor hazahoztuk, vagy a kissapka..jaj...de hamar felnőnek. 
Készülünk jönnek Bettusék is. Bearanyozzák a szép napot pénteken... 

2011. december 2., péntek

Háztartás!

Hajnalban mikor felkeltem a nagy sötétségre:-) (áramszünet volt, a kinti lámpa is kialudt), eszembe jutott a mai írásom.
Már régóta gondolkodom, hogyan is élünk mi. Konkrétan mit eszünk meg. Erre mivel ugye nincsenek véletlenek, pont tegnap kaptam egy e-mailt erről a témáról. Téli zöldségek gyümölcsök, vagy vitaminok? Felületes volt az e-mail, nem is az a fontos. Engem az sem érdekel más hogy él, mit eszik meg.
Vannak dolgok amit évek óta behoztam a családba, néha észrevétlen, néha tudatosan.
Anyósommal mentünk vásárolni. Mondja nekem, vegyünk egy doboz paradicsomot, felezzük el. Határozottan mondom neki, bocs, mi már nem eszünk paradicsomot. Meglepett arc, kérdi miért nem olyan szép piros? Mert most nem terem meg a paradicsom, olyan zöldséget eszünk ami megterem, vagy inkább megtermett az őszig és most ehetjük. Engem nem csábítanak el ezek a kívülről szép, de belülről rossz ízű műcsodák...Van az már egy hónapja, hogy vettem még pár szemet, senkinek sem kellet, azóta kint van a lilahagyma mellett a paradicsom, túlzás nélkül állíthatom, ugyan olyan állapotban van még. Ez azért jelent valamit!Felvágunk lilahagymát inkább vagy fokhagymát, azt eszük, szendvicsbe meg csalamádét teszünk. Na mondjuk erről is meg van a véleményem. A vecs...i savanyúról. Gyönyörű ropogós  minden zöldség, de én nem hiszem, hogy természetes ez is. Meg az összes termékük, még a piacon is sajnos, tele van édesítőszerrel.Annak meg számomra olyan rossz íze van. :-( És a mellékhatásról nem is beszélek.
Hála, van a piacon a kedves árusaimnál, sáros zöldség,;-) finom savanyúság, mindenfajta, és idén zöldség gyümölcs..

Másik téma. Napokban kezembe került az öblítő flakon. Sosem szoktam, most elolvastam, és hosszasan ecsetelte, gyúlékony lesz a ruha, főleg gyerekruhánál vigyázzunk vele..stb. Sokszor olvastam már, nem használnak öblítőt hanem ecetet. Jó, jó gondoltam, de én szeretem az öblítő illatát. Bár mostanában csak addig érzem míg kiteregetem a ruhát, de mikor szedem be, már semmi illat.:-( Nosza, tettem egy próbát az ecettel, persze löket volt az is, hogy megint ki kellett takarítanom újfent a mosószer adagolót, mert fekete penészes olajos vacak ült rá, és még szerencse, mert ezt hipp-hopp kitakarítom, a régit nem tudtam.(hú, de utáltam)Kipróbáltam és láss csodát olyan illata lett a mosott ruhának mintha kint megfújta volna a szél, illatos!!!!!!!!Már azon gondolkodom kinek ajándékozzam az öblítőt!:-))) Jó egy hete nem is használok öblítőt, az adagoló is csilli-villi.
Tegnap végig eceteztem a gépeket, kávéfőzőt, vízforralót is. Meg a lefolyóba is tettem egy kis szódabikarbóna és forró víz társaságában, már nehezen ment le a víz, de mint a tornádó úgy folyt le utána.

Szóval tudtam én hogy jó szer, az ecet. De most teljesen lenyűgözött.:-))

2011. december 1., csütörtök

Remélem...

Napok óta gondolkodom...

Mert szinte mindig, csak Csengéről írok, közben meg ott van még három nagy gyerek, egy kamasz, egy majdnem kamasz és egy szétszórt sok segítséget igénylő érzékeny  kisfiú.
Micsoda kontraszt, a csecsemő lány, és a kamasz lány. És míg előttem teljesen nyilvánvaló, hogy milyen kamasznak lenni, megéltem én is, nagyon nehéz volt, és szinte mintha ma lett volna.Vannak dolgok viszont ami nekem most is nagyon nehéz. Talán nehezebb mint mikor kamasz az ember. Megtalálni azt az utat ami egy kamasz szívhez vezet. Még akkor is ha nem bírom elviselni, hogy flegma, hogy utálatos, hogy azt akarja folyamatosan, hogy csak körülötte forogjon a világ.Utálja a környezetét, testvérét, minket. Közben azt is tudom, akiket legjobban utál kívülről, azt szereti legjobban belül. Csak megélni a mindennapokat, nagyon nehéz....És még ott a két fiú, a kamaszkor küszöbén álló Dávidot, még enged magához, de meddig??? És az állandó figyelmet igénylő Bence..
És ezt mind azért írom, mert igazolom magamat. Igazolom a néha elfáradásomat, a néha önmarcangolásomat...a néha boldog pillanatomat. :-) Mert ANYA vagyok, hol jobb, hol kevésbé jobb...és lány, és asszony is...remélem.:-)