2012. április 19., csütörtök

Hogy látnak engem?

Tegnap többször ideültem. Volt mikor tök pozitív dolgok jutottak az eszembe, voltak mikor nem, így nem írtam inkább. Ilyen mostanában a hangulatom.:-(
Azután ma reggel eszembe jutott valami! Ki, hogy lát engem, milyen vagyok? Mert ugye arról csak sejtéseim vannak.  Én úgy érzem, van aki szeret, elfogad a hibáimmal is, nem sokan vannak! Van aki utál, a szó klasszikus értelmében, ez is kevés van. És van akinek közömbös a létezésem. Na ezek az emberek, nagyon, nagyon sokan vannak. Nem sok ismerősöm van. Ez részben tudatos, nem vagyok olyan ember aki szire-szóra nyitogatja az ajtaját. Nem mindig jó, néha kellemes lenne, csak úgy spontán csöngetne valaki, aki HOZZÁM jön egyet,kávézni, beszélgetni, mert ÉRDEKLI én hogy vagyok. Az érem másik oldala, sajnos én sem csöngetek be senkihez.:-( Vannak barátaink, vannak ismerőseink, főleg a három gyerek, iskolatársai lévén, akivel ha néha találkozunk, nagyon jókat beszélgetünk.
Nekem is vannak hibáim, ezért is jó mikor az ember már negyven felé közelít, hogy tisztán látja a hibáit, legalábbis én látom. Nem tartom annyira nagy hibának, lehet rajta korrigálni, főleg ha olyan segít akit elfogadok.
Mikor jókedvem van, akkor azt érzem, mindenki szeret (na egy kis túlzással), de mostanában fáj, hogy nem jövök rá, mi az olyan hiba bennem, ami miatt, megszűnik több éves barátság, felületes lesz egy ismeretség, vagy a tágabb családban veszekedés szítok? Azt is tudom az élet nem egy habos torta, nagy boldogság..mindenkinek megvan a maga keresztje, másokhoz képest, az enyém semmi...nekem viszont nehéz teher!

Ettől azért általában nincs rossz kedvem, mert nem hagyom, nem is lehet! Ekkora családban ahol, az egyik fogaskerék én vagyok, nem lehet leállni. :-) Nem is akarok!

15 megjegyzés:

  1. Na, magamra ismertem itt ott:) Én meginnék egy kávét veled, lenne közös témánk:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lenne bizony!:-)
      De azért nagyon jó Veletek itt is kávézni, olyan erőt ad néha!

      Törlés
  2. Épp kávézom, csatlakozz! Sőt, ha msn-em lenne, beszélhetnénk is. De van gugli talkom! Az is valami :) De lehet hogy holnap már utálnál :)

    Egyébként egy-egy kapcsolat egyszerűen elhal, nincs már úgymond létjogosultsága. Kifutott, vége. Így lesznek semmivé sok éves barátságok. És a rokoni kapcsolatok? Nem olyan könnyen megszakíthatóak, még akkor sem, ha lefutottak. Van akivel pedig olyan a közös karma, hogy veszekszel, feszültség van köztetek. No ez az, amit el kell tudni fogadni, hogy a helyükre kerüljenek a dolgok. Azt nem mondom, hogy nem fájdalmas.

    VálaszTörlés
  3. Köszi, Heni már ez is nagyon sokat számít! Azt a gugli talkot nem ismerem, látod ilyen analfabéta vagyok!:-)

    Ez a közös karma, nagyon szíven ütött! NEM AKAROM, HOGY AKIVEL VESZEKSZEM KÖZÖS LEGYEN A KARMÁM! NEEEEEEEM!:O Semmi közöset nem akarok vele!

    VálaszTörlés
  4. Hányszor mondjuk(írjuk), hogy na most milyen jó lenne egyet kávézni... Csak a távolság.:-(
    De azért néha odaképzelem magunkat a Szamosba...;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez a távolság, ezt én is annyira utálom!:-(

      Törlés
  5. Anikó, én csak a blogodból "ismerlek" és azt gondolom, hogy nagyon sok jó tulajdonságod van. Nagyon szimpatikus az is, hogy igyekszel a kérdéseidre, kételyeidre választ találni.
    Mi még akár kávézhatnánk is, egészen közel lakunk egymáshoz és hozzánk csak "úgy" is be lehet állítani. :-)
    Egy barátságban nem is az számít ki milyen, hanem, hogy ki hogy tudja a másikat "elviselni". Hogy a hibáival együtt is tudja szeretni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, elején nagyon idegen volt,hogy olyat is leírok ami nehezebb az életemben. De muszáj, néha kívülről látnom ezt is.
      Aranyos vagy, az invitálásra, egyszer lehet élek majd vele! Köszönöm!:-)

      Törlés
  6. Azon, amit írtál, én is elgondolkodtam. Sokszor szeretném én is, ha valaki csak úgy megjelenne, akár tíz percre is, beszélnénk, innánk egy jó kávét. Mindig kesergek azon, hogy miért nincs ez így. Aztán az is eszembe jut, hogy a kapunk be van zárva, csengőnk pedig nincs. Akkor most ki kit zár ki? Kiben van a hiba?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont így vagyok én is, be vagyok zárkózva, közben nyavalygok, hogy nem jön senki. Érdekes dolgok ezek!

      Törlés
  7. Szia Anikó!
    Nagyon tetszik a blog-od,ezért regisztráltam így ismeretlenül.Remélem nem baj.Engem is foglalkoztatnak hasonló gondolatok,azt hiszem sok közös van bennünk.Mostanában olvastam egy könyvet amit Neked is bátorkodnék ajánlani.Ha van kedved nézd meg,nekem sokat segített.A könyv címe:Barbara Berckhan VERBÁLIS ÖNVÉDELEM

    VálaszTörlés
  8. Szia Betti!
    Nagyon örülök, hogy az olvasóim táborában vagy!:-) Megnézem ezt a könyvet mindenképp, köszönöm, hogy ajánlottad! Olvass máskor is!;-)

    VálaszTörlés
  9. Anikó, vigyázz, szavadon foglak. :-)

    VálaszTörlés