2012. április 25., szerda

Tükör!:-)

Milyen érdekes tükröm van nekem; Csenge az. A nagyok is azok, de őket már befolyásolja az "élet"!
Ha feszült vagyok és ideges, Ő is az! Ha jókedvem van és mosolygok, akkor Ő is mosolyog! Ma többször csinált olyat, amiért megdicsértem, és akkorát sikított örömében és tapsolt, hogy teljesen más színeben látom a világot akkor! :-) Olyan jó, hogy van nekünk. Tükör Ő nekem, mert annyira akartam Őt!:-)

Más! Azért durva ami most megy, gyönyörű kis hazánkban, nem politizálok, de hova tartunk? Rakjuk le az autót, ne telefonáljunk, ne használjunk áramot, gázt, vizet mert ezek után be kell fizetni a számlát, lehetőleg ne nézzünk tévét, ne netezzünk, mert luxus??? Jó, tőlem mehetünk visszafelé is, bár nem értem? Vagyis javítom, nem akarom érteni!!!Mert ezt nem lehet érteni!!!
Hogy már arról beszélgetünk, jó lesz akkor is, ha idén nem megyünk nyaralni, csak együtt legyünk......végül is csomóan nem tudnak menni nyaralni, meg házuk sincsen, meg autójuk sincs, persze, ehhez képest? És ahhoz, hogy luxusautóval járnak, évente többször mennek nyaralni, nem gond a számlákat kifizetni, és a legnagyobb gondjuk, holnap melyik plázába menjen bevásárolni. És milyen színű legyen a következő autójuk. Miért nem ahhoz képest, nem megyünk idén talán nyaralni? Mert nekünk nem az a  fontos, különben is idén jó kis sátras nyaralást terveztünk, szúnyogosat, füstöset...:-D Azért jó lenne egy pár napot, egy jó kis köves gödörben, felállítani a sátrat, és a legnagyobb gondunk az lenne, hol süssük a szalonnát!:-)



4 megjegyzés:

  1. Haj, de nagyon egyetértek veled! Nem politizálunk....de lehet mindig homokba dugott fejjel élni???? Megfulladunk lassan igy is, ugy is. Nálam most az verte ki a legjobban a biztosítékot, hogy megszűnik az ingyenes jogász képzés. És mi lesz, ha az én fiam majd jogász szeretne lenni??? Nem tartozunk a gazdagok közé, sőt lassan már a középosztály közé se, nincs is már az se nagyon. Mit fogok mondani neki majd?? Hogy nekünk nem futja iskolára????? Mert most esélyünk sincs, hogy félre rakjunk a továbbtanulásra, mindent amit a gyereknek tartogattam feléltünk, vagy elvettek. Pl. a magánnyugdij. Próbálom a pozitiv dolgokat nézni, csak az a baj, hogy már az se nagyon van. Sátrazni én is nagyon szeretnék, gyerekkoromban imádtam, tervben is van, hogy az enyém is megtapasztalja milyen jó is az.:):)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs is középosztály már...ez nagyon dühít, És mi jogon szüntetik meg? Ezt sem értem..:-(
      Én is próbálom a pozitív dolgot nézni mindig, de mikor minden lehetőséget elvesznek az embertől, olyan kiábrándult lesz

      Sátrazni fel!!!!:-) Jó az most is!:-)))

      Törlés
  2. Igen, igen, két út van... és igazából egyik sem a jó megoldás. Ha hallom a híreket, nem alszom, számolok, gyötröm magam, hogy miből lesz ez, miből lesz az. Ha nem hallom a híreket...nos, akkor jön valaki és mondja.
    Rendben, nem telefonálunk. Nyaralni sem megyünk, bár erről már korábban lemondtunk. Egy dolgot szeretnék mindenképpen: félretenni annyi pénzt a nyáron, hogy egy évre meglegyen Bori óvodai díja. Nem, nem az egyetemi tandíj, mint tőlünk nyugatra, az óvodai díj. Ha lesz még óvoda...
    És közben csak csodálkozunk, hogy miért jár valakiknek életük végéig fizetés valamiért, amiről lemondtak, miért a luxus, a... De tehetetlenek vagyunk, vagy inkább eszköztelenek.
    Nagyon sok ismerősünk, barátunk hagyta el az utóbbi néhány hónapban az országot, és sokan tervezik még ugyanezt. Én itt szeretném felnevelni a gyerekem, és szeretném, ha hagynák. Csak ennyit, nem többet...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem az a megoldás, hogy elmegyünk. Legalábbis nekünk, nem! Jó ott ez is, az is...de ez a hazánk, ez az otthonunk! Itt kell harcolnunk!
      Megértelek, nekem maholnap, Mesi pályát választ, és utána a többiek....Nem könnyű, majd meglátod, mikor csak minden viszi a pénzt, külön óra, csoportpénz, kirándulás, színház. És még sorolhatnám! De ugye, ha ezt néznénk csak, egy gyerekünk sem lenne..majd megoldjuk, mint mindent!!!:-)

      Törlés