2012. április 6., péntek

Tavaszi szünet!:-)

Beszippant a tavaszi szünet.:-)  És szomorúan veszem tudomásul, máshol jövőhéten is szünet lesz, itt kedden!! mennek más suliba a srácok.
Tegnap nagyon szép idő volt, elmentünk az Állatkertbe. Annyira jó volt, Csengének is nagyon tetszett, majd rakok fel képeket is. Jó volt együtt lenni.

Ma reggel meg megijesztett a kiskutyánk Tégla. Menhelyi kutyus, innen a mókás neve is, és nagyon ijedős, durranásra, dörgésre nagyon megijed. Így is tett az éjjel, mert messze tőlünk villámlott és dörgött. Volt egy érzésem, hogy világgá megy, mert a szomszéd a kerítést csinálja, és marad egy luk, ahol kifért. Vagyis annál nagyobb luk, hogy mi be tudjuk foltozni. Na egyszónak is száz a vége, világgá ment Tégla, amit még soha nem tett. Mesit keltettem 7-kor, mert a fiúk pecázni voltak, menjen le a patakra ahova szoktunk velem menni sétálni, hátha ott van, de nem volt ott, majd egy órát kereste Mesi. Épphogy hazajött és a menhely telefonszámát kerestük, mikor kint vagyok a kertbe, és azt látom a kiskapunál Tégla orra kandikál. Én úgy megörültem neki, csak hozzánk nőtt ő is...hiányozna nagyon. De hazatalált, mégsem ment világgá, de nagyon zaklatott volt.

Délután meg kertészkedtünk kicsit. Vettünk szilvafát, de kellett mellé venni porzót, így egy ringlófánk is lett mellé.:-)))) Lemondtam a meggyfáról, mert nagyon terebélyes lenne, és nincs annyi hely. Lenne, de most ebbe nem megyek bele..Lényeg örülök ennek is nagyon! Meg felvirágoztattam a teraszt is, vettem mézikét, petúniát, muskátlit, a tó köré két növényt, meg egy fűszernövényem nem volt még, amit használok, lestyán. Azt is elültettem. Ja és szalmavirágot, és valami sárgát, olyan mint a margaréta, elfelejtettem a nevét sajnos. És most olyan szép a terasz, erre olyan hideg lett, be kellett jönnünk!:-((( Nem baj, majd élvezzük még.:-)
Sonkát megfőztem, már hűl a vízben amibe főtt, abba fog főni a tojás is. Kitaláltam, hogy sportszeletet csinálok majd, meg még alakul a süti, kalács is lesz a sonka mellé.
Na megyek, itt nyüszög a lábamnál egy "kiscica"!:-))))

8 megjegyzés:

  1. Kellemes húsvéti ünnepeket Nektek Anikó!De jó, hogy megkerült Tégla.:-)Nálunk is csak a kedd a szünet, szerdán már megy Bazsi.Kedden fog vizsgázni vezetésből.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drukkolok Bazsinak vezetésből!:-)
      Nektek is nagyon Boldog Húsvéti ünnepeket, Nelli!

      Törlés
  2. Akkor képzeld el itt havazott az éjjel, igaz már elolvadt, de eddig olyan szép idő volt, most meg be kellett fűteni:( Örülök, hogy a kutyis megkerült. Vidám, békés ünnepet kívánok Nektek:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, ugyanazt kívánom Nektek is! És jó pihenést!:-)

      Törlés
  3. Az enyémeknek is kedden már iskola lesz.Ilyen rövid tavaszi szünetre nem is emlékszem. Vagy rosszul tudom? A mi kutyánk is szökős, de ő átugrik a kerítésen is, úgyhogy muszáj láncon tartani. A kennelből kimászna.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem emlékszem ilyen rövid szünetre.:-(
      Mi kutyusunk nem szökős, de ha dörög az ég, akkor menekül..:-(

      Törlés
  4. Boldog nyulat kívánok nektek, jó pihenést, kertészkedést.:)

    VálaszTörlés