2014. június 4., szerda

gondolatok...

Emlékszel mit álmodtunk akkor ott a tégla rakáson? Lógatva a lábunkat, bele a csendbe, a nyárba?
Hogy mi leszünk a fiúk álma. Mert szerelmesek voltunk..emlékszel?:-)


Vagy nézni a Nagyi kezét, mindig valamit csinált, ha csak ült a kanapén, akkor is. Érdekes ujja volt, ettől különleges nekem, megsérült régen, a varrógép becsípte. Sérve is volt, sosem mondta mitől, pedig nagy munka miatt. Sosem panaszkodott, ha tette akkor is olyan kis finoman, csendesen. Hallom a hangját, látom is őt. Ott a hokedlin, a konyhában ülök, a tűzhely mellett, épp főz, közben mond, mindenfélét mond...ott a hatodikon, ahol féltem, mindig féltem a magasságtól. Minden ablakból félelmetes volt kinézni...és előtte hol laktak, mit csináltak?

Vagy mikor befordulunk az utcába, a Mamához, aki már jön ki, szeretettel jött, aki dorgálja lányát, de a szeretet, mindig ott van, mennyi mindent átélt, múltkor a strandon, hallottam a hangját. (egy másik néni beszélt, de ugyanúgy) Félelmetes volt!

És mond anyuci, hogy raktad el a cseresznyét? Mert én csak arra emlékszem, hogy a tejes ládákban mostuk, és utáltam...

11 megjegyzés:

  1. De jó is így nosztalgiázni kicsit. Bár ennek nálam általában az a vége hogy könnyes lesz a szemem !

    VálaszTörlés
  2. Jó volt ezt olvasni, nekem is előjött sok-sok emlék...

    VálaszTörlés
  3. Ahh emlékezés - mikor nagymamám vett egy világosszürke keresztbepántos szandált, amit ma is a szemem előtt látok, majd Bp-n egy fekete aligpántos szandált... és látom a szemét ahogy mosolyog rám - együtt örül velem.... Adri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony Adri! Én is szeretnék majd ilyen nagymama lenni....

      Törlés
  4. Én pedig éppen egy nagymamára emlékezős könyvet olvasok. Tudod, nem is értem,ma te vagy a második aki valamiképpen rezonál az én dolgaimra. Vagy én az övére.A láthatatlan szálak közöttünk vannak?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen közöttünk vannak, nincsenek véletlenek, Druszám!:-)

      Törlés
  5. Hát igen emlékek! Néha jó vissza gondolni milyen is volt mikor éltek ! Jó lenne kicsit visszamenni az időbe és ahogy írtad a nagyiról tényleg ez jut eszünkbe hogy a sámlin ülve néztük ahogy főzőcskézik :) És amikor anyucival készültünk az ünnepekre sokat éjjelig sütöttünk nekem ez jut eszembe :) Én meg leszedtem a cseresznyét a fáról , mindig én másztam fel , és volt amit eladtam 100 Ft-ért kilóját!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Volt, hogy harminc forintért árultuk az út mellett.:-)
      Igen, te szedted, én meg mostam, meg válogattam...

      Törlés
  6. Nagyon szép amit írtál, jól esett olvasni. Nekem nincs hasonló, de a tied is megmelengette a szívemet.

    VálaszTörlés