2015. június 7., vasárnap

Ennek nyoma kell, hogy maradjon!

Mégpedig itt!
Aki régóta olvas, tudja, hogy fél éve, egy éve, mennyire el voltam keseredve, mennyit vigasztaltatok engem, hogy higgyem el, nem lesz semmi baj! Bevallom, nem nagyon hittem el... tudjátok, kamaszságok..:-)
Történtek dolgok..csupa pozitív dolog, és akkor ma, vagyis tegnap, megtörtént az, amit egy évvel ezelőtt nem hittem volna el, hogy bekövetkezik.
Mesi az első fizetéséből, mogyorós csokit vett nekem, nekünk. Imádom, a mogyorós csokit is, és Mesit is! Jelentkezett nyári munkára, felvették! Nem nézek most előre...hanem örülök a mostnak! Hogy elment, hogy megfelelt....MINDENNEK! Ügyes volt, tiszta szívből örülök neki! Ez egy nagyon nagy lépés neki is, és nekünk is!:-))))

Tehát mindenkinek üzenem, aki éppen most "küzd" kamasszal, szeressétek nagyon őket, higgyétek el, van remény!!!!

10 megjegyzés:

  1. Naná! .... MJ
    Nem éltem hiába,mert... Mi az hogy van? De van ám! :)

    VálaszTörlés
  2. Szia! Régóta olvasgatlak, szép csendben. De ezt meg kell osztanom veled. Igen léteznek ilyenek, mégpedig van rá példa. Az én gyerekeimmel semmi gond nincs sőt a következő sorok amit írni fogok őket is arra sarkalják, hogy példa ként látják.Ugyanis fizikai munkára nem igen találni jó ,megfelelő becsületesen dolgozó embert.Ajánlottak nekünk egy ismerős egy fiút,aki nem akart iskolába járni. 8osztály után elment egy középiskolába ahol 2 év után otthagyta, sok jó barát biztatására. Édesanyja teljesen elkeseredett, és mondta a fiának hát fiam dolgozz, ha az iskola bűzlik, hozzá kell tenni 6-an testvérek, és kell a pénz is. Így került hozzánk.A szülei nagyon hálásak nekünk ezért, mert nem rossz irányba tért a gyerek. És olyan mintha a mi gyerekünk volna. Mindent meg is oszt velünk, még tanácsot is kér. Tényleg jól dolgozik szavunk se lehet. Sosem láttam azelőtt ilyet, hogy valaki egy szatyor édességet vesz az első fizetéséből, olyat amit nem engedhettek meg maguknak azelőtt, mert 6-an vannak. (pl Mersi, vagy Milka, Raffaelló, stb) Aztán jött minden áhított dolog sorra, számítógép, fényképező, cipő,ruha, bicaj... Nagyon nagy boldogság a sajátból.De mindig mondogattuk neki mi is és a szülei is, hogy be kell fejezni a sulit. Mert mit ér ma 8 általánossal az ember.Két év múlva egyszer csak szerényen de félve közölte mi lenne ha visszamenne a suliba , mert beszélt az igazgatóval és visszaveszi, ha leteszi a különbözeti vizsgát , mert ekkor január volt. Nem haragudtunk rá cseppet sem, sőt örültünk neki. Sikerült felvették nappalra, és megbeszéltük hétvégenként, és nyáron jön dolgozni. Azóta leérettségizett, és visszajött dolgozni teljesen. De az álmai ott lebegtek a szemei előtt egy szakma megszerzése. Ismét beült az iskolapadba péntek-szombatra 2 évre. Nagyon boldog, és nagy az akarata. De ebbe a családba van egy másik fiú is aki szintén otthagyta az iskolát, de ő még csak a munka oldalát tapossa, mert haza kell adni minden hónapban némi pénzt. Hogy ő mikor döbben rá, hogy kell a végzettség is az idő kérdése.De talán a jó példa ott van a bátya aki ezt végig járta nem kajlódott el.Sokszor az én fiam is megy az apjával ha szünidő van és ott a példa neki és gyűjtöget és tervezget. De ami a legfontosabb nagyon megváltozott a hozzáállása a munkához és van akarata kitartása,nem nyafog,tisztel, szeret,gondoskodik magáról, megveszi a havi bérletét, és a telefonját feltölti a saját keresetéből gazdálkodik. Mindez nagyon jó, de idő kérdése. Csak azért írtam le hogy lásd van ilyen is. Remélem neked is sikerül. Bizakodj van remény.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én már nem bizakodok, eddig tettem, szerintem is jó, hogy elmegy dolgozni a nyáron a gimi mellett, magának, úgy ahogy írod! Nagyon szeretném, ha befejezné mind a négy gyermekem az iskolát, és szakmája lenne, mert az FONTOS!
      Én most azért vagyok boldog, mert az én 17 éves lányom, felhívta a munkahelyet, elment, megbeszélte, próbanapon volt, és ahogy vége a sulinak megy...de elment....nekünk ez mérfőldkő...mert tudja, így lehet az amit szeretne nagyon. Nem mellesleg értékeli így a pénzt is, és a munkát is!:-)
      Ti nagyon jó emberek vagytok, hogy így segítetek annak a fiúnak, és így a családnak!((()))

      Törlés
  3. Nagyon nagyon örülök, és büszke vagyok Mesire. Nem lehetett könnyű időszak, de nagyon örülök a jó híreknek!

    VálaszTörlés
  4. De jó!Én voltam az egyik a sok közül aki biztatott /tapasztalat/:)Nagyon örülök neki ,látod Anikó a példa amit otthon lát az a legfontosabb!ölelés:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony Erika, Te mindig különösen figyelsz rám!((())) Köszönöm!!!!!

      Törlés
  5. Nagyon örülök én is nektek! :) És nagyon bízom abban, hogy ha az ember legjobb tudása és meglátása szerint próbálja nevelni és terelgetni a gyermekét, akkor mégsem tévelyeg el talán....

    VálaszTörlés
  6. Nagyon örülök, látod a 15 éven át adott szeretet, figyelem tényleg nem tűnhet el egy csapásra a kamaszság szelétől, most biztosan ő is boldogabb és jobban szereti magát is:)

    VálaszTörlés