2010. április 22., csütörtök

bukta


Tegnap sütöttem buktát. Vettem a Lidl-be lekvárt, gondosan kiválogatva milyen legyen. Semmiféle adalékanyag ne legyen benne. Lelkesen megcsinálom, mert Zsolti a napokban úgy megkívánta. Jó lesz majd ma tízóraira. Kettőt vitt magával. Nem többet. Mondom neki, ezért érdemes volt sütni. Közölte ő anya-féle lekvárból szerette volna nem bótiból. :-) Na kicsit mérges voltam, hogy ott a sok süti, és közben nagyon boldog hogy szeretik az én lekváromat.:-) Remélem idén is lesz sárgabarack. Nagyon megviselte az eső.:-(
Nagy lábas paradicsomos káposzta lesz a vacsi, fasírttal. Holnap sem kell főznöm. ;-) (remélem)
Kezdtem a háznak a dolgait is intézni! Tegnap kijött egy villanyszerelő, na ő úgy kezdte nem elkeseriteni akar de alaphangon 250000ft amibe kerül de szerinte több lenne. Már a bekötés sem EU szabványos! Kezdődik a bürokrácia. A vízzel sem könnyebb! Menjek be ilyen olyan kérvényt írni...:-( Persze tudtam hogy ez lesz! Meg sem lepődök!
Holnap reggel megyek a védőnőhöz állitólag megcsinálja a kis könyvet. Kíváncsi leszek!:-)

4 megjegyzés:

  1. Fél üvegnyit őrizgetek még az Anikó-féle sárgabarck lekvárból. Idén talán már nekem is lesz időm főzni. Ha nem, bízom benne, hogy 1-2 üveggel azért jut majd megint.:-)
    Persze én "bóti" lekvárból is megenném a buktát, de az ötlet jó, szerdán, mire jön haza István én is sütök.
    A bürokráciát pedig kezeld szükséges rosszként, amit csak azért kell elviselni, hogy hamarosan már az Őrségben élvezhessétek az igazi életet.
    Úgy sokkal könnyebb lesz, hidd el, Drága Barátnőm!

    VálaszTörlés
  2. Persze hogy lesz majd lekvár idén is! Akkor Te is őrizgeted a lekvárt? Én is, a szilvalekvárt.:-)
    Bürokráciát elfogadom. És nem hagyom megtántorítani magunkat.;-)

    VálaszTörlés
  3. Hát az én hűtőmben is van még Anikó féle lekvár , mert csak ünnepi alkalmakra és csak is ínyencségnek fogyasztjuk:)

    VálaszTörlés