2010. április 19., hétfő

Megmagyarázom!

Leírom miért gondoltam arra hogy bezárom a blogot. Tegnap sétáltunk délután és erősen gondolkoztam. Azért volt egy kósza gondolat ez, mert ha az ember fejéhez vágnak valamit elgondolkozik. És lehet hogy tényleg én egy ilyen ember vagyok? Uralkodni vágyó? Erőszakos ember. Én mindig próbáltam mindenkinek segíteni, meghallgattam, magammal sosem foglalkoztam, miközben azt látom hogy az emberek egoja az egekben, és mindenek felett kezelik magukat. Én azért merem bevállalni a negyedik babát mert nekem, ők a csúcsok csúcsa. Miközben magammal is foglalkozom, ezt szép apránként megtanultam.
Csak az én szemszögemből írom a blogba a dolgokat, persze ez az én blogom. Azért hoztam létre mert amikor nehéz pillanatban vagyok, mindig ott álltok mellettem, amit nem tudok szavakba önteni mennyire köszönök!!!!! DE megérdemlem én ezt????
Én a földön járok, ha valami nem tetszik előbb utóbb hangot adok neki. De nem hiszem hogy más ez nincs így vele. A másik dolog hogy én tisztelem becsülöm Zsolti családját! Anyósomat is Apósomat is, DE nekem nem a szüleim. Anyósom nem az anyukám. Nekem nincs anyukám már. Lehet hogy emiatt keményebbnek tűnök de ez egy védekezés a nap mint nap érzet anyahiánynak. És nem tudja átvenni ezt a szerepet anyósom mert nem is lehet! És nem is akarom!
Arra gondoltam ha "eltűnök" akkor feltudom jobban dolgozni ezt a lelki terhet ami rajtam van!
DE nem teszem, mert KELL, nekem önző kutya módjára a lelki támogatásotok! És talán ha többen így gondoljuk akkor nem csak bennem van a hiba! Mert tudom, hogy Ti akik olvassátok a blogot teljesen mellettem vagytok! És igazatok van csak a kiscsaládomra kell gondolnom meg az ebihalamra!:-) (persze zárójelben megjegyzem, a külvilágot nem lehet kiszorítani!:-(

4 megjegyzés:

  1. Kedves Anikó!

    Minden teremtett lény a világegyetem egyedülálló csodája. Te is, a körülötted lévők is, mindenki. Amikor szeretettel fordulunk még a nekünk kevésbé kedvesek felé, tudnunk kell, ők is küzdenek, csak a fejlődés más-más szintjén állnak. Mindenki akkora keresztet kap, amelyet éppen el tud viselni és halad előre, fejlődik. Ennyit a fizikai és lelki terhekről.
    És megérdemled.
    És melletted állok/állunk.

    Szeretettel:
    Ildi

    VálaszTörlés
  2. Ha mindenki éppen annyira lenne önző, mint Te, csodálatos világban élnénk.
    Csak egyetérteni tudok Ildivel, és tisztellek, becsüllek a döntésedért, döntésetekért. Ha tíz évvel fiatalabb lennék, magam is így élnék, négy gyerek, nyugodt, békés, harmónikus család.
    Ne hagyd, hogy elvegyék a kedved olyan emberek, akiknek sokkal fontosabb az új autó, a még nagyobb tévé, a külföldi nyaralás.
    Mi másként élünk, és bár a külvilágot valóban nem lehet kiszorítani, azért a saját magunknak teremtett kis világba jó együtt lenni. Egymás mellett állni. Mindig amellett, akinek erre szüksége van. Mint egy család. Mert a lelki rokonság sokszor erősebb a vér-rokonságnál.

    VálaszTörlés
  3. Szia Anikó!
    Örülök, hogy nem vonulsz vissza. Kellesz nekünk. Személyesen nekem azért, mert kell a jó példa, az IGAZI emberi értékek. Rengeteg önző embert látok, nap mint nap.
    Igazából nem értem, hogy miért vágták ezt a fejedhez. Nem őket érinti a baba érkezése. Ők csak a kellemeset kapjátok belőle, és ezt kell kiélvezniük.
    Köszönöm, hogy csodálatos kis családod így virtuálisan is ismerhetem, és segít meghozni számomra is azt a döntést, ami az igazi értékekhez szükséges.
    Puszi
    Hugi

    VálaszTörlés