2010. április 28., szerda

Édes kisbabánk!:-)


Igen öröm mindig a számomra hogy jó híreket írhatok!
Voltam ma orvosnál mert látni akarta mekkorát nő az "ebihalacskánk". Kérem szépen már nem is ebihalacskára hasonlít a babánk. Teljesen kezd rendes formája lenni!:-) Na nem mintha eddig nem lett volna nekem csodaszép!:-) Doktorbácsi jobban örült mikor meglátta mit én, közölte itt a gyermekük!;-) Miután felfedeztem én is Őt, hamar eleredt a szemem sarkában a könny csepp. Még negyedszer is csoda átélni! Én nem is hittem de a doktorbácsi azt is megkérdezte kérek e képet? Én meg csak habogtam igen, kérek. (naná, világ egyik legjobb dolga!):-) Szóval el vagyok olvadva, gyerekeknek mutattam, Mesi: jaj, de cuki...mit is kell nézni????:-)))))

2010. április 27., kedd


Régen írtam. Na nem azért mert nem történt velünk semmi különös, csak olyan szép idő volt. Nehezen jöttünk be este a kertből. Vagyis nem is igaz ez így pontosan, mert ahogy megy le a nap, óriás szúnyogok kergetnek be a lakásba bennünket. Engem különösen szeretnek. :-( Sajnos. Én őket legkevésbé. :-)
Hétvége nagyon jól telt, olyan sok mindent csináltunk hogy hirtelen nem is jut eszembe a sorrend! Voltunk a Föld Napja rendezvényen, Alma együttes volt. Az nagyon jó volt. Volt még kirakodó vásár, meg nagy füves terület ahol lehet focizni, pihenni. Délután, hirtelen ötlettől vezérelve grilleztünk. Pulykamellet fűszereztem be és azt sütöttünk ki.
Vasárnap a fiúk elmentek pecázni, mi főztünk Mesivel, szokásos húslevest, meg kacsát sütöttünk, krumplival. És piskótát sütöttem amit gesztenyekrémmel töltöttünk meg. Utána pihenés volt. Majd fagyiztunk egy nagyot. A fiúk focival vezették le a napot. Ja nem is, Mesi is ott hátráltatta őket!:-)))) Nagyon jó volt!
Így szeretem ezeket a napokat. Mikor együtt vagyunk.:-)

2010. április 22., csütörtök

bukta


Tegnap sütöttem buktát. Vettem a Lidl-be lekvárt, gondosan kiválogatva milyen legyen. Semmiféle adalékanyag ne legyen benne. Lelkesen megcsinálom, mert Zsolti a napokban úgy megkívánta. Jó lesz majd ma tízóraira. Kettőt vitt magával. Nem többet. Mondom neki, ezért érdemes volt sütni. Közölte ő anya-féle lekvárból szerette volna nem bótiból. :-) Na kicsit mérges voltam, hogy ott a sok süti, és közben nagyon boldog hogy szeretik az én lekváromat.:-) Remélem idén is lesz sárgabarack. Nagyon megviselte az eső.:-(
Nagy lábas paradicsomos káposzta lesz a vacsi, fasírttal. Holnap sem kell főznöm. ;-) (remélem)
Kezdtem a háznak a dolgait is intézni! Tegnap kijött egy villanyszerelő, na ő úgy kezdte nem elkeseriteni akar de alaphangon 250000ft amibe kerül de szerinte több lenne. Már a bekötés sem EU szabványos! Kezdődik a bürokrácia. A vízzel sem könnyebb! Menjek be ilyen olyan kérvényt írni...:-( Persze tudtam hogy ez lesz! Meg sem lepődök!
Holnap reggel megyek a védőnőhöz állitólag megcsinálja a kis könyvet. Kíváncsi leszek!:-)

2010. április 19., hétfő

Köszönöm!!!!

Tudjátok, én nem vagyok a szavak embere! Ezt tanúsíthatja Bettus is! Mi jókat tudunk hallgatni is egymás mellet! :-) Nehezen fejezem is ki magam! Amit írtatok nekem, többet jelent mindennél. És nem tudok elég hálás lenni érte. Remélni tudom, hogy én is tudok így barátim mellé állni, ahogy Ti mellém álltatok! KÖSZÖNÖM!!!:-) (és már mosolyogni is tudok!!!:-))))

Megmagyarázom!

Leírom miért gondoltam arra hogy bezárom a blogot. Tegnap sétáltunk délután és erősen gondolkoztam. Azért volt egy kósza gondolat ez, mert ha az ember fejéhez vágnak valamit elgondolkozik. És lehet hogy tényleg én egy ilyen ember vagyok? Uralkodni vágyó? Erőszakos ember. Én mindig próbáltam mindenkinek segíteni, meghallgattam, magammal sosem foglalkoztam, miközben azt látom hogy az emberek egoja az egekben, és mindenek felett kezelik magukat. Én azért merem bevállalni a negyedik babát mert nekem, ők a csúcsok csúcsa. Miközben magammal is foglalkozom, ezt szép apránként megtanultam.
Csak az én szemszögemből írom a blogba a dolgokat, persze ez az én blogom. Azért hoztam létre mert amikor nehéz pillanatban vagyok, mindig ott álltok mellettem, amit nem tudok szavakba önteni mennyire köszönök!!!!! DE megérdemlem én ezt????
Én a földön járok, ha valami nem tetszik előbb utóbb hangot adok neki. De nem hiszem hogy más ez nincs így vele. A másik dolog hogy én tisztelem becsülöm Zsolti családját! Anyósomat is Apósomat is, DE nekem nem a szüleim. Anyósom nem az anyukám. Nekem nincs anyukám már. Lehet hogy emiatt keményebbnek tűnök de ez egy védekezés a nap mint nap érzet anyahiánynak. És nem tudja átvenni ezt a szerepet anyósom mert nem is lehet! És nem is akarom!
Arra gondoltam ha "eltűnök" akkor feltudom jobban dolgozni ezt a lelki terhet ami rajtam van!
DE nem teszem, mert KELL, nekem önző kutya módjára a lelki támogatásotok! És talán ha többen így gondoljuk akkor nem csak bennem van a hiba! Mert tudom, hogy Ti akik olvassátok a blogot teljesen mellettem vagytok! És igazatok van csak a kiscsaládomra kell gondolnom meg az ebihalamra!:-) (persze zárójelben megjegyzem, a külvilágot nem lehet kiszorítani!:-(

2010. április 18., vasárnap

Fáj:-(

Úgy volt nem írok! Volt egy kósza gondolatom hogy bezárom a blogot és a fórumra sem írok többet! Ez csak az első felindulásom volt. Jöttem, írtatok. Most sírok itt és kérdi Mesi mi a baj? Nehéz! Tudom a családját az embernek nem lehet megválasztani a barátokat igen. És Ti azok vagytok. Igaz barátok.
Minden részletét a délutánnak nem írom le mert fáj. A végén én voltam a rossz ember, "erőszakos" uralkodni vágyó, anyósom szemében! Csak mert minimálisra csökkentettem a beszélgetésünket, mert elég volt a sok sületlneségből? Nem magyarázom meg azt a sok éven át tartó lelki terhet amit rám rót. De nem hagyom magam befolyásolni, bár lehet hogy ez az erős elhatározás látszik rajtam és a tetteimen amit a külső család nem annyira fogad el. A házat megbeszéltük a végén bejelentettük a babát. Tudtam a reakciójukat. Anyósom:- gratulálok, (????) Gyöngyiék, tudta hogy ezt akarjuk mondani! (????)  ,nem jól hoztuk a döntéseket, fontossági sorrendet kellet volna hozni! Elsőnek a költözés kellett volna utána a baba. Mondtuk nekik hogy a baba előbb volt mint a ház és nincs garancia hogy holnap elmegy a ház. De minek is magyarázkodtam nekik????
És miért fáj? Mert a közvetlen családom egyszerűen felháborítóan viselkedik. Tudom olvassa a nővérem is a blogot de leírom, már amikor ő megtudta rosszulesett ahogy reagált. Nem a mi örömünknek örült. Persze a végén annyit mondott hogy várjuk ki a végét, de örül. Most anyósom és a sogórnőmék. Mikor egy távoli ismerősömnek mondtam a babát, szó szerint átölelt és úgy gratulált! Mikor a saját családommal tudatom, egy hűvös gratuláció, és látszik az arcukon a :-"ezek hülyék" arc.
Zsolti mellettem van teljesen. És Ő mint férfi másképp is gondolja a mostani szitut. Nekem fáj, rossz szembenézni azzal aminek gondolnak, talán tényleg ennyire rossz ember vagyok???? Persze nem nekik akarok megfelelni.
Tudom sok erő kell ezekhez a dolgokhoz. Tudtuk ezt mikor belevágtunk.
Ki kell húznom magam és büszkén élnem tovább. Büszkének lennem a férjemre, a gyerekeimre, a barátaimra, a legjobb barátnőmre, magamra. És születendő babánkra!!!

Vasárnap

Csoda jól sikerült a tegnapi bográcsozás. Olyan jó volt látni ahogy Zsoltinak ízlik a körömpörkölt. :-) Pedig nem rajong érte. Gyerekek meg a krumplit falták!:-)))Megbeszéltük hogy legközelebb grillezünk. Én most nagy ötletet kaptam Hugitól, hogy hamburgert csináljak.;-)

Ma nem túl kellemes délután lesz! Egy utolsó megbeszélés a házról, a családdal. És bejelentjük a babát. Előre tudom a reakciót. :-( Jó, nem izgatom magam miatta, de nem lesz kellemes beszélgetés. Olyan végletek....na mindegy! Legalább túl leszünk rajta.

2010. április 14., szerda

Baba:-)

Itt vagyok! És nagyon boldogan! :-) Voltam ma doktorbácsinál. És megnézte a babánkat! Komoly mérete van, 6 mm. És csak úgy dolgozott a kicsiszive. Jaj most is potyognak a könnyeim! Annyira jó érzés! Jövőhéten vérvétel és utána meg kis könyv! És kezdődik a dokihoz járás! De hát ezt akartam nem?:-) Mérhetetlenül boldog vagyok! Még a napocska is kisütött ennek a jó hírnek a hallatán!:-)
Visszavonhatatlanul itt a tavasz.És ebben a tavaszban nem csak a természet éled, hanem a pocakomba egy kisember!!!

2010. április 13., kedd

Sokminden!

Tegnap is szerettem volna írni. De.....nem írtam.
Pedig jó volt a hétvége. Igazán.:-)
Szombaton nagyot piacoztunk, délután elmentek a fiúk és a kirándulós kedves barátunk fiával is, íjászkodni. Szép idő is volt. Míg mi lányok kapucsínóztunk. És utána egy jót beszélgettünk.
Vasárnap a szokásos tanulás után, míg én főztem, délelőtt előkészültünk a délutáni birkapörkölthöz! Jöttek is Zsolti kollégája és barátnője. Nagyon kedves pár. Kicsit hűvös lett este felé de jól éreztük magunkat! Csak én vagyok állandóan álmos!:-(
És ami miatt kicsit el vagyok szontyolodva az a tegnap esti szülői. Bencéén voltam. Még be sem értem az ajtón már hallottam Bence így, Bence úgy. Dühös lettem, mert én is láttam a Bencén a változást, elkeseredett mert nem erre neveljük őket. De döntöttem tegnap. Keményen kell fogni még jobban őket! Megy a csordaszellem. Nem akar kimaradni Bence sem belőle. Azt hiszi ha így viselkedik mint a többi fiú akkor "nagymenő"lesz! Na nem, ezt nem hagyom. Tudom fiú, és azt is hogy vannak fiús virtusok amin át kell esniük. Csak határokon belül.
Másik a pénz kérdés az iskolában. 1500ft-ot fizetünk havonta osztálypénzt! 10 hónapra 15000ft. Most kitalálták hogy menjenek el színházba potom 5000ft-ért. Amit két nap alatt fizess ki. Egy vasárnapi nap mennek, este 7 órakor!:-O Másnap suli. Komolyan csak két három szülő háborodott fel hogy nekünk bizony vasárnak 8 után aludni mennek a gyerekek. Jött az év végi kirándulás! Három napos Egerbe, 20000-ért és remélik kijönnek belőle:-o Ja, és a csattanó, zsebpénz! Második osztályos gyerekekről beszélünk. Én véleményem az volt hogy 500/nap. Ez még a tanárnő szerint is kevés. Kérdem én?????? Zsibvásározni mennek a gyerekek vagy kirándulni! Tanáron is múlik hova tereli a társaságot. Úgyhogy voltak olyan vélemények ahol 1500ft/nap kellene. Ja és felsőben majd??????Három napra 5000ft????Észnél vannak??? ÁÁÁÁÁÁÁÁ nem is voltam ideges! Mindegy én közöltem hogy 500ft/nap lesz a gyereknek rakva és kész! Mondták jó akkor maradjuk annyiban 500-1000ft/nap között legyen!
Miért van az hogy azt hiszik az emberek pénzért minden probléma megszűnik? Na szeretem a szülőiket:-( utána napokig emésztem magam! De persze nekem is meg van a magam véleménye.:-)

2010. április 9., péntek

Nincs titok már!:-))))

Ma délután elmentek pecázni a fiúk! Mi meg csajok szépítkeztünk a fodrásznál.:-) Nekem csak kicsit rövidebb lett a hajam, Mesinek viszont olyan cleopátrás lett. Tetszik neki!;-) Hazahoztam a ho-ho-kat:-) és azzal fogadtak hogy ők mit férfi a férfival megbeszélték Apával, hogy lesz kistestvérük!:-)))) Én csak pislogtam, míg Dávid megkérdezte hogy akkor ez biztos???Mondtam igen, ha minden rendben lesz! Bence erre azt mondta hogy ő is nagyon reméli hogy minden rendben lesz. Olyan nagyfiúk már. Kis idő múlva jön Dávid és egy nagyon egyszerű de annál fontosabb dolgot kérdezett: -És én honnan tudtam hogy el kell mennem doktorbácsihoz? Honnan tudtam hogy jön a kistestvér? Elmeséltem nekik, meg a teszteket is megmutattam, nagyon érdeklődők voltak. Nem is hittem hogy ennyire kíváncsiak lesznek! Szóval nem titok a titok többé! :-)))))

2010. április 8., csütörtök

Virágok:-)
Mosolygós lett a mai nap!
Kedves emberek jó szava, gyönyörű idő, és ma talán már felfogtam hogy egy kis ebihal féleség lakik a pocakomban!:-)))))
És persze mert megérdemlem(!!!!!) vettem egy gyönyörű kaspót és virágokat! Most már minden csupa virág! Kedvencem a leander, kettő is van, vanília illatú, és rózsaszín, muskátli, de én csak a "parasztmuskátlit" szeretem. És a pirosat, jó most vettem lilát is, de csak azért mert nem láttam milyen színű a bimbó. :-))), és a petúnia a kedvencem még, imádom mikor nyárestén illatozik este! Mindből van már....Hoztam is pár fotót!

Mosolygós nap!!!:-)

Itt vagyok végre! Tegnap voltam doktorbácsinál! Láttam a babánk "kuckóját"!:-))))
Minden rendben volt, majd jövőhét szerdán kell visszamennem. Mekkorát növekszik akkora. Elképzeltem milyen lesz ha megbizonyosodom hogy tuti jó helyen van és minden rendben lesz a babucival. Repkedni fogok az örömtől....stb...Nem, nem volt jó kedvem. Szülői értekezlet után hazamentem, Zsolti nem is merte megkérdezni mi volt a dokinál, nem értette miért nem volt jó kedvem. Azt hitte baj van. Pedig nem!!! Na persze nagyon örülök csak valahogy azok a fránya hormonok miatt állandóan hangulat változásom van! Ennyit rólam, utálok magamról írni, beszélni....:-)
Olyan nagyon szép tavaszi nap van! És igenis mosolygós napom lesz!!!:-))))

2010. április 5., hétfő

Húsvét!Csendes délután van! Esik az eső de most nem bánom. Pihenünk. Szép Húsvét volt! Szombaton nagyot kirándultunk, Leányfalu, Vörös-kő, Sztaravodai forrás majd bementünk egy kapúcsinóra a kedves családhoz akikkel kirándultunk.Kirándulás közben jött a nagy hír. Bettus túlvan a szülésen és egy édes gyönyörű kislánynak adott életet. Végig repkedtem és eszembe jutott minden pillanat amikor én is átéltem ezt. Nem egyszer hanem háromszor. Maga a csoda. Kár hogy ilyen messze van tőlem Drága Barátnőm. Ezt már annyiszor éreztem. És még sokszor fogom.
Szombaton nagyon elfáradtam, feltörte a cipő a lábamat, de nem kicsit! Vasárnap is még elég fáradt voltam, de elmentünk pecázni, fogtak is két szép halat a fiúk. De már nem volt valami jó idő. Míg én tettem vettem, elmentek íjászkodni is és mikor hazajöttek kitalálták süssünk szalonnát! Nosza gyorsan nekiveselkedtünk. Nagyon jól sikerült!:-)
Ma Húsvét hétfőn míg én főztem sütöttem, jöttek a locsolók. (megsúgom nem hozzám!:-)))) Volt hogy kinyitotta Mesi a kaput és kedves osztálytársa nyakon öntötte jó nagy adag szódával! ;-)))) Tetszett a csajosnak nagyon!:-)))
Mai ebéd fokhagymakrémleves volt és brassói apró pecsenye. Répatortát sütöttem még!

2010. április 2., péntek

Készülődés! :-)Ma nagy készülődésben voltam. De valahogy nem tudom mi volt velem. Semmi nem úgy sikerült ahogy szerettem volna. Persze tudom, akkor tökéletes lett volna! ;-)
Azért voltam ma a konyhában annyit mert holnapra és húsvét vasárnap kinti szabadtéri programba gondolkoztunk.:-)
Megfőztem a sonkát és a csülköt, majd a lében a tojást. Majd megsütöttem mellé a kalácsot és a kalácsbabákat. Majd mákos és diós kalácsot. És a végén a lúdláb tortából kreált sütit! Most csináltam először. Ismételten a "csúnya de finom" sütik táborát gyarapítja! Lehet hogy azért mert nem sok türelmem volt hozzá? Nem tudom. Nekem ízlik!,-) De biztos keményebb krém kellene alá és akkor nem olvadna bele a csokibevonó. Na ezt még tanulnom kell!:-)))
Mai nap sokat gondolok Drága Barátnőmre is! Lehet hogy ma végre anyuka lesz???? Szinte biztos vagyok benne! Amikor megszületik a baba, szinte megáll az élet. Soha nem voltam olyan boldog mint mikor megszülettek a mi gyerekeink. Csuda jó érzés. Vajon átélem még egyszer? Remélem igen! Hormonok már dúlnak bennem, egyik pillanatban szállnék az felhők közé, másik pillanatban meg pityergek és a mélységbe zuhanok. Tudom ez vele jár...:-)

2010. április 1., csütörtök

Tavalyi kalács;-)


Ma reggel gyors paprikás krumplit csináltam. Jó nagy nokedliket csináltam bele. Finom lett, bár nem csúszik most úgy!:-) Délután Mesivel bevásárolni voltunk hogy nem menjünk a tömegbe a hétvégén. Na, már most is világvége hangulat volt. Ásványvíz semmi....úgy lökdöstük egymást! Ezt én hogy utálom.....Nem baj most már csak azon kell gondolkoznom mit is süssek főzzek. Holnap már a gyerekek sem mennek a suliba. Zsoltinak még menni kell dolgozni. Úgy sajnálom mert nagyon fáradt!:-( Bárcsak tudnék segíteni neki!Na majd hétvégén kényeztetem őt! Megérdemli!:-)

Megmutatom a tavalyi húsvéti kalácsomat!:-)