2017. február 3., péntek

Kérdések

Észre vettétek , hogy februárban csiripelni kezdtek a madarak?
Neked van olyan dolog ami pénzbe kerül és rendszeresen magadra költöd?
Még egy kérdés, hol a régi ANIKÓ?

31 megjegyzés:

  1. A kérdésedre, hogy van -e valami, amit rendszeresen magamra költök. Épp most beszéltünk a lányommal, hogy ő nem emlékszik, hogy amíg ők kicsik voltak, addig én vettem magamnak ruhát. Nyilván ez nem így volt, de az biztos, hogy nem is volt jellemző. Most viszont már járok egy héten egyszer tornázni és táncolni és igen, már a hajamat sem én festem, mint eddig, hanem havonta egyszer elmegyek a fodrászhoz.
    És hogy hol a régi Anikó azt nem tudom, de nagyon várjuk vissza.
    A madarak pedig tényleg énekelnek, mert ők már érzik a tavaszt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Zsuzsa, tudom, ha kirepülnek a csemeték jobban fogok én is figyelni magamra...ez így van általában. Csak addig nagy munka mindent jól csinálni.

      Törlés
  2. Hát.. például a cigim, amiről nem vagyok hajlandó lemondani, még ha az eszem tudja is, hogy ezt kéne tenni.
    A madarakat én is hallom, és mosolygok tőle. :)
    A régi Anikó biztosan téli álmot alszik még, de remélem a napsütéssel együtt majd újra éled. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Dius! Remélem a krókuszokkal én is előbújok! (())

      Törlés
  3. A madarakra én is felfigyeltem :-D
    Magamra költök és örömmel ráadásul. Öltözködés, egészséges alapanyagok a főzéshez, kultúra és szórakozás, könyvek, ... elég hosszú a listám, de én ezt vállalom. Sok minden máson tudok spórolni és a gyerekekre is jut annyi, amennyi kell.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze Iveta, vállald is, meg is dolgozol érte. Lehet, ha lenne nekem is pluszban pénzem, költenék jobban magamra.

      Törlés
  4. Itt az erdőszélen télen is csiripelnek a madarak, a cinkéket nézem mindig, meg van valami kis pirosfejű, aztán itt egy fakopáncs, a rigók... itt zajonganak :).
    Magamra költök, ruhák (turisak leginkább), bizsuk, kreatív cuccosok, újságok, műköröm. De mi lenne, ha ez sem lenne....?
    Anikó, lehet, hogy hülyeség, és ne haragudj érte, de nem lehet, hogy a hormonok változása formál most Téged? anyunál pl. akkor jött elő egy enyhébb pánikbetegség egy erősebb búskomorsággal - depresszióval, ha úgy tetszik...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is gondoltam a hormonokra...lehet. Krikszi, a hobbid olyan jó..azt lehet bármikor, kreatívkodni!

      Törlés
  5. Nem gond ha, változnak a gondolataink, érzéseink, ki kell teljesedni így leszünk önmagunk. Szerető háttér elengedhetetlen a jó úton maradáshoz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyan jót írtál Juci! Teljesen egyet értek veled..de néha nehéz a változás, vagyis mindig nehéz...vagy csak nekem, nekünk?

      Törlés
  6. A múlt héten reggeli induláskor mosolyogtatott meg egy madár mínúsz 12 fokban vígan énekelt. A férjemmel megjegyeztük,hogy ők már tudnak valamit!? Amiről nem vagyok hajlandó lemondani az a műköröm, mert nekem szinte sajátom nincs. Fizukor szétnézek a turiba, veszek két darabot, amiről senki nem tudja, honnan van. Na, és tavasztól a kertem, a dísznövények nevelése, virágok vetése. Lomosból kerti székek, dekorációk.Komoly összegek nélkül.A kert a hobbim. Nélküle nem léteznék. Nem volt ez mindíg így, de valami kellett ami csak rólam szól. A férjem csak akkor segít be, ha kérem.Ja, és mindezek fotózása.Itthon, bárhol.A család jól tolerálja, ha folyton várakozni kell rám emiatt. A tanulás után próbálkozz meg te is valami hobbival.Nem a vizsga miatt vagy feszült? A tanárok hajlamosak túlspirázni.Nagyobb a füstje, mint a lángja :-)) menni fog..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Kati! A te hobbid nagyon jó, én is úgy csinálnám nagyban..de azért kicsiben is jó! Feszült vagyok a vizsga miatt, de elnyomom, ezt az érzést, mert a mindennapoknak mennie kell...

      Törlés
  7. Aki tud az költ magára is.
    Nincs már régi Anikó, van egy újabb, egy tapasztaltabb. Ugyan miről mondanál le, hogy a régi lehess? Melyik gyerekedről?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bea, gyerekemről biztos nem mondanék le..:-) építem az új ANIKÓT! :-)

      Törlés
  8. Én már januárban is hallottam kétszer valami bolondos madarat annyira hangosan énekelni, hogy el sem hittem. A munkahelyemen az íróasztalom mögött van három fenyőfa és ott ücsörgött, akkor én is azt gondoltam talán tud valamit.
    Én elsősorban könyvekre költök,arról sosem mondanék le, aztán ruha,de ez már jóval kevesebb, mint régebben, kozmetikum és élelmiszer, amik leginkább az egészséges életmódváltásomhoz valók. Kell valami apróság, amit az ember magának szán.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Tami, Igen a fenyőfát nagyon szeretik a madarak. :-) Igen, én is próbálok valami olyat keresni, ami apróság, de rólam szól...

      Törlés
  9. Szia!
    Igen:veszek ruhákat. illatszereket . De ez teljesen természetes.
    Neked meg örülnöd kéne mindennek: gyerekek, szerető férj, kertes ház, medence stb.
    Valamint annak, hogy nem kell naponta munkába járnod és úgy tanulnod. Valamint annak is , hogy egyáltalán tanulhatsz. Kicsit túl sokat keseregsz. Nincs álomélet. Abban kell megtalálni a jót, ami van. Neked sok örömed lehet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Névtelen! Szia Neked is! Már vártam valami hasonló jó kis beszólós bejegyzést. Mosolyt csaltál az arcomra. Még jó, hogy nem élem a te életedet, te sem éled az enyémet! Sokszor írtam már, ez az én blogom, én ide azért írok, hogy leírjam örömömet, bánatomat. Hiánypótló blog ez..vagy azt szeretnéd csak azt írjam, hogy cukormázas minden? Akkor megfelelnék az elvárásnak?
      Sosem akartam megfelelni az elvárásnak...
      Átlagos nő, anya és feleség vagyok, vannak hibáim, vannak örömeim, van néha bánatom is. Ne olvasson akinek nem tetszik leírom a bánatomat is. Olvasói statisztikából kiindulva...mindegy.
      Van mikor nehéz, anyagilag, lelkileg, feleségként, anyaként, nőként..ANIKÓKÉNT! Ez van!

      Törlés
  10. Eszemben sincs a te életedet élni- Így van, az a tied.
    Viszont te kérdezted hol a régi Ani8kó.
    Sehol...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyomokban még fellelhető.:)
      Szeret sütni, imádja a családját és az egészmogyorós csokoládét. Tudja, hogy jó neki, csak fáradt..testileg, néha lelkileg.:)

      Törlés
  11. De igen, ott van Anikó, te magad vagy ez is. De azt el kellene fogadni, hogy egy ember élete nem vonalzóval meghúzott egyenes. Vannak fent és lent időszakok. A bírálókból hiányzik minden empátia. Nem kell velük törődni. Ez sajnos a nyílvánossággal együtt jár. Ha belelátnál az ő életükbe, rájönnél, hogy ők sem tökéletesek. De nem mernék megosztani, mint te 😀 Ehhez bátorság kell.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bátorság? Nyilvánosság? Empátia? Elfogadás?
      Egyenként is mennyi mindent mondanak a szavak...

      Törlés
  12. Kedves Anikó!Névtelen talàn nem is bàntani akart!Hiszen igaza van.Tudod te,hogy jó neked,csak néha elvàgyódsz kicsit "màsholorszàgba",mint Pöttyös Panni.Ne keresd a régi Anikót,ott van ő is benned,ne félj!Építsd az újat!Én szeretem!Tud örülni a szépnek,jónak,kicsinek is.A régi egyszer meghívott mindannyiunkat egy virtuàlis kàvézàsra...Mehetünk az új Anikóhoz is? ;-) Zé

    VálaszTörlés
  13. Ja,bocsi,azt hiszem most inkàbb arra lenne szükséged,hogy te gyere hozzànk...Meg az illem is így kívànja!Szóval,hogy kéred a kàvét? És milyen sütit ennél? Zé

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudom én, minden szavaddal egyet értek..
      Tejes teát innek.

      Törlés
  14. Igen, én sem éreztem igazán bántónak Névtelen hozzászólását. És ha már valóban vannak dolgok, amiken nem tudunk változtatni, tényleg nincs más választásunk, mint megpróbálni örömet találni abban, amink van.
    Én is szoktam egyébként költeni magamra, na nem nagy dolgokra kell gondolni, de egy-egy könyv, cipő, ruha jól tud jönni, akkor is, ha épp nem muszáj.
    A múltkor olvastam valahol, és nagyon egyezik a saját tapasztalataimmal is, hogy egy anya akkor tudja a legtöbbet adni a családjának, ha jól érzi magát a bőrében, ha ő maga boldog.
    Remélem javult azóta valamit a hangulatod, sok sikert a továbbiakhoz! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem bántott meg a névtelen író. Biztos igaza is van hogy sokat kesergek...
      Sokkal jobb a hangulatom drága Katalin! Köszönöm:)

      Törlés
  15. Anikó!Ezt nem hiszem el!Tudod honnét hívtalak kàvézni?Angliàból!Erre te a tipikusan angol tejes teàt kéred...
    Egyébként,hogy a kérdésedre is vàlaszoljak,ritkàn költök magamra.Egyelőre nagyobb örömet okoz ha a csemeték kaphatnak valamit.Időt viszont csenek magamnak!Futni,tornàzni,meghallgatni a net-en egy jó beszélgetést,előadàst nem kerül semmibe,de jóóó,nagyon! Hallottàl már az életközepi vàlsàgról?Mindannyiunkat meglàtogat,de nem túl kedves vendég,"őt" ne marasztald teàra! Legyen nagyon szép napod,heted! Zé

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zé! Igen hallottam már az életközép válságról...tipikus esete vagyok.:-))))
      Neked is nagyon szép napokat kívánok!!!!

      Törlés
  16. Szia! Itt is énekelnek, úg yörülök neki. Költök magamra, most, hogy ch csökkentett alapanyagokat kell vennem épp többet, ruhákra nem túl sokat, de azért amit szeretnék ha nincs őrült ára azt megveszem. És néha könyvekre is szóval olyasmikre maik nekem fontosak. Én nem látom a nagy különbséget a régi és új Anikó között már ha van olyan. Rossz passzban máskor is voltál mint ahogy én is és mások is, jó passzban is szoktál lenni. Az érettségi miatt nyílván izgulsz, de túl leszel rajta hamar és utána szünet! - vagy fősuli??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :-) Jaj ne is mond...ha bátor lennék és okos...mennék én tovább tanulni..de a nyelv nem megy...igazság az, oda nem elég, ha bemagolom a nyelvtant, oda meg kellene tanulnom több ezer szót...nem megy. Ha kettes lesz az érettségim belőle..megiszok egy üveg pezsgőt egyedül..:-) Vidám leszek! :-DDDDD Ha leszek, ha nem bánatomban!

      Törlés