2012. május 27., vasárnap

Blogkóstoló játék!:-)

Vigyorgok mint a tejbetök!:-D
Csajok!
Mai ebédünk:-)
Ilyen gyönyörűen kinyílt a tavirózsa
Tegnap megcsináltam a blogkóstoló játékra a kiválasztott receptet. Ami a krumpliba rántott hús lett, Vanillatól. Nagyon ízlett a családnak, fel lett véve a kedvencek sorába. Kicsit macerásnak tűnt a krumpliba rántás megvalósítása, de pont ezért választottam ezt a receptet. Kihívás volt! De nem csalódtam, megérte.
Én csak picit változtattam rajta, nem csirkemellből csináltam, hanem karajból, és mielőtt a krumpliba forgattam a húst pici lisztbe forgattam. Kicsit lejött a krumpli, de lapáttal fel lehetett segíteni.,-)

Krumpliba rántott hús: A húst sózom, borsozom, és egy kis oregánót szórtam rá. Majd a krumplit lereszeltem, sóztam, majd kinyomkodtam a levét, és borsoztam. A húst pici lisztbe megforgattam, majd krumplit ráhalmoztam, és alulról is fogtam hozzá krumplit. És forró olajban kisütöttem mindkét oldalát, majd tepsibe raktam, lekentem tejföllel és tettem rá füstölt és ementáli sajtot, majd sütőben ropogósra sütöttem. Mesi csinált mellé salátát, nagyon finom ebédünk volt!:-)

Eredeti recept Vanillától :Krumpliba rántott hús

8 megjegyzés:

  1. Szuper választás volt, nagyon szeretjük mi is, én szoktam ezt is a sütőben készíteni. S milyen vidáman készül nálatok az ebéd:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Erzsi!:-)
      Igen vidám volt, Mesi fényképezett, és kérte mosolyogjak, így sikerült!:-D
      Én is fogom ezt a receptet többször csinálni, de lehet nem sütöm ki olajban, és csirkemellel, puhább lesz.

      Törlés
  2. Van még valamelyikből??? Megyek enni hozzátok!:)))
    Lányok gyönyörűek,tavirózsa szintén!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-) Elfogyott! De szívesen látlak bármikor!!:-)))

      Törlés