2012. május 22., kedd

tanév vége..:-(

Megint rám tört, a nyári szünet vágyás. Mikor nem kell napra kész lennem, kinek milyen programja van éppen, befizetem, csomagoltam, van szendvicsnek való, mennyi osztálypénz, és a tábor ára....

Ami most nálam kiüti a biztosítékot a tanárbúcsúztatás. Mert ugye Bence is jövőre felsős lesz, és búcsúzunk Móni nénitől. Akit szeretünk, kedves meg aranyos...pont Bencének való, de nem értem miért kell most úgy csinálni, mintha valami világvége lenne. Abba belenyugodtam mit találtak ki a többiek, mert odaadtam a pénzt és ennyi, sajnos az árral szemben nem győzhetek. Kitalálták, hogy csináljunk egy naplót, fényképekkel rajzokkal. Ezt nagyon jó ötletnek tartok, de, hogy 3 napos Wellness hétvégét kapjon, kicsit túlzásnak tartok. De ok! Ezt szavazott meg a többség, legyen...Ami miatt ki akadtam, a búcsúztatás. Eddig kétszer volt benne részem, volt az évzáró, bizonyítványosztás, és akkor búcsúzkodtunk. Most nem, kitalálták, hogy egyik gyerekhez menjen a csapat,  HÉTFŐI napon!, és ott búcsúzkodjunk.Mindenki menjen munka után, fől hozzájuk??? És másnap suli, munka? Vagy csak én vagyok ennyire maradi, hogy nálunk este, ha munka van, vagy suli, nincs este 10-ig dorbézolás (amúgy sem)? Én mondtam, nem megyünk, mivel szinte egyedül voltunk, nem csináltam neki felhajtást, gondoltam, nem megyünk, majd elbúcsúzunk évzárókor. De egy másik tanárnéni kitalálta, verset, éneket tanít be a gyerekeknek....no most ez nagyon hülyén jön ki...én menjek egyedül fel, Zsolti nélkül, olyan helyre ahova nem akarok menni, mert köszönésen kívül, még egy mondatot sem beszéltem ezzel az anyukával? Vagy menjen fel Bence egyedül, mikor elvileg családok búcsúzkodnak? Az hülyén jön ki....Ha meg nem megyünk, akkor meg jól felhív majd a tanárnéni, aki tanítja a verset neki, hogy végül is nekünk nem kell menni, csak Bence legyen ott? Nem értem miért kell ebből akkora hajcihőt csinálni, úgysem lehet 20 családot összehozni egyszerre, szerintem nem csak nálunk nehézkes hétfő délután? (vagy senki nem dolgozik????:-O)

11 megjegyzés:

  1. Miket ki nem tudnak találni!Tényleg senki nem dolgozik?Nem értem az ilyen felhajtásokat.
    Még az is lehet, hogy a tanár néninek is kellemetlen lesz!Nem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, hogy a tanár néninek is kellemetlen, de ez nekem csak hab a tortán, ami itt megy az iskolában...:-(

      Törlés
  2. Ez szerintem is fölösleges felhajtás. Szerintem a tanítónő sem várja el... Az ajándék meg... Anyukám a gimis osztályaitól sem kap ilyen ajándékot, nem ezért tanít az ember. Szerintem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem ezért tanít az ember az biztos, csak tudod mi a megdöbbentő? Mi ketten voltunk Katival, akinek nem tetszett a dolog.:-(

      Törlés
  3. Jesszus, 3 napos wellness hétvége????? Mik vannak...nálunk még két év, mire felsős lesz a fiam, remélem nem lesz ilyenben részem, bár az osztály 90%-a szuper gazdag szülőkből áll.....A többi is,amit írtál...hát nem csoda ha égnek áll a hajad. Tók jó, ha valaki valamit megengedhet magának, akkor leszarja, hogy a többi mit gondol. Eh, bosszant engem is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én már feladom a harcot, búcsú ajándéktól.. És itt nem a pénzről van szó, mert a virág és a bonbon is került volna 2000ft-ba. Csak...ez a wellness, mert fáradt? Miért, mások nem fáradtak?

      Törlés
  4. Wellness hétvége, ez igen,ilyet sem hallottam még. Én biztos nem mennék,ott lesz az évzáró majd ott elbúcsúzkodtok! Ne csinálj ebből ügyet szerintem.

    VálaszTörlés
  5. A három napos Wellness hétvégét nagyon erős túlzásnak tartom. Nálunk a tanárnéni búcsúzásra virágot kap, meg esetleg egy értékesebb dísztárgyat mondjuk 5000 Ft-ig.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vagy könyvutalvány pl..Á,itt csak túlzások vannak, pl nem értem hova tűnik 1000ft havonta osztálypénz? Mert amit viszont látok, nem sok. És 20000ft 3 napos osztálykirándulás, amiben első nap csak vacsi van....lepedő, ágyneműhuzat kell....áááááááááá, nem sorolom..

      Törlés
  6. A búcsúzkodás nálunk is külön alkalom volt az évzárótól. Igaz, mi az iskolában tartottuk, és egy kedves meghívó keretében meghívtuk rá a két tanító nénit. :)
    De nem kaptak wellnes hétvégét, sőt... Bár szerintem a legszebb ajándékot kapták ők is, és most majd az óvó nénik is, amit csak Pedagógus (a nagybetű szándékos) kívánhat magának. A gyerekek keze munkájával készült album, némi szülői segítséggel, mert ebben a negyedikes búcsúzkodósban az árnyékképük volt (diavetítő segítségével rajzoltuk), meg a kezük körberajzolva, és minden gyerek leírta, miért szerette azt a tanítót. Az ovisokéban most egy-egy rajz lesz, és egy-egy fotó minden gyerekről. Egy csokor virág, és egy szalag a ballagó gyerekek névsorával. Ennyi. :)
    A tanító nénik akkor nagyon boldogok voltak, az óvó nénik is azok lesznek az idén. Szerintem ez az igazi ajándék. Wellness hétvégére meg fizesse be a családja. :)Én meg majd az enyémet, ha egyszer megtehetem. :)

    VálaszTörlés