2012. május 23., szerda

Így jártam!:-(

Hetek óta keresem a MAGYAR fokhagymát. NINCS!
Kedvenc piaci árusaimtól nem tudok venni, mert ami még nem száradt, vagy rohadt ki, elültették, máshol meg egyszerűen nem kapok. ÉN aki soha nem veszek semmi ilyet, vettem fokhagyma port.:-(  Viszont minap a kisboltban láttam frisset. Megörültem neki, ráadásul váltig állították magyar. Gyanús volt, hogy gyönyörű nagy fej, 100 ft volt. És nagybetűkkel volt a nyomtatványon, MAGYAR. Még mondtam is Zsoltinak, képzeld volt fokhagyma a kisboltban...örömömben, nem adtam a duciságára. Ma viszont fasírtot csináltam, krumplival, ubisalival. Fasírtba belenyomtam gyorsan a hagymát, éreztem az illatán valami furcsát, de Csenge nem jó passzban volt, így siettem. Majd kérdeztem Zsoltitól az uborkasalátába is rakjak? Válasz:- persze;-), én megpucolom, szagolgatom, és mintha valami vegyszerrel lenne átitatva olyan illata van. És én balga beleraktam egy gerezdet a fasírtba, érezni is az ízén, csak reménykedek, nem valami cián...mert kidobni luxus lenne a fasírtot!:-(((( Így jártam a fokhagymával, és sajnos nem először...bár az előző eset is évekkel ezelőtt volt!

Viszont betuszkoltunk ma a mélyhűtőbe a halak mellé, öt csirkét, és három kiló csirkecombot.:-) Éhen nem halunk egy darabig......

6 megjegyzés:

  1. Szerintem az illata elárulja - a magyar, cseh, szlovák fokhagymának erős illata van már a héján keresztül is.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem, az illatról amiről beszélsz, penész illet. Vagyis én annak éreztem. szép gyönyörű nagy fejek. Anyum vette. Mondom neki, te ennek penész szaga van. Büdös. És minden kajában érezni. Hihetetlen tényleg.

    VálaszTörlés
  3. Szia Edit! Örülök, hogy olvasol.:-)

    Te, ennek nem penész szaga van, szívesen megmutatnám...ez tipikus vegyszer szag.:-(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia :) Tegnap akadtam rád, és sok időm nem volt, meg most sem lesz hétvégén, mert megyek anyuhoz le, és ott a kert, de majd szép lassan megnézegetem a blogod :) Bár már pár bejegyzést elolvasgattam :)
      Na de nálunk viszont a fokhagyma...az büdös penészes szagú volt. Az érett fejek. És gondold el, cukkinikrémlevest csináltam, és büdös penész szagú cukkinikrémlevesem lett. Fujj.
      Suép hétvégét Nektek! :)

      Törlés
    2. Neked is szép hétvégét!:-)

      Törlés