2012. július 4., szerda

Nyár van...alig fürdőruhában...

Kezdem megszokni a meleget. Van ennek is jó oldala. Keveset kell mosni!:-))) Hamar szárad minden.

Csenge olyan nyűgösen kelt, én is fájt a fejem...ilyen, ha itt a meleg, de most sokkal jobb, és Csenge meg még mindig alszik, fiúk a medencében, Mesi levitte a patakra úszni Tégla kutyust. Kész idilli állapot. Amúgy tényleg...egy fokkal kezelhetőbbek a gyerekek idén nyáron mint eddig. Fiúk nem üvöltenek a medencében, hanem csak ezt hallom,:-Dávid, nézd??? Bence, nézd??? Ökörködnek, csak egy folytában.És az én álmom, hogy olvassanak is, nem valósul meg. Mert reggel már menet felszerelésben, úgy mint katonai szerkóban, sutyiban pakolják a hátit, és mennek a patakra, majd haza fürdeni, enni... majd vissza biciklizni,...majd haza enni, este egy film, vagy foci. Közben fagyi, jég kása...mintha nyaralnának. Sanyarú sorsuk van...És ha este megszólalok, ki porszívózik ma? Kitűnően tudják, ki porszívózott előző nap!:-) Merthát miért is akarom őket egész nap dolgoztatni???:-)))

5 megjegyzés:

  1. Szegény gyerekek:) Az enyémek is nagyon fejben tartják, ki miben soros, nehogy véletlenül túl sokat kelljen segíteni:) A két kicsi most Magyarországon sütteti magát, jó nekik:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy a gyerekek itt vannak!:-)
      Jobbna emlékeznek erre mint a leckére.:-)))

      Törlés
  2. Hát igen, jó soruk van a gyerököknek manapság. És hogy mennyire tudnak vigyázni a "segítség- egyensúlyra" az lenyűgöző. A bátyám gyerekei 21 és 16 évesek, grammra pontosan odafigyelnek erre, és másodpercre pontosan be tudják osztani a dolgot. Sajnálom nagyfiút, hogy neki nincs kivel osztozkodni. De így én meg nem kettővel, csak egyel veszekszem, hogy ugyan rakjon már ki 3 alátétet és 3 tányért a vacsihoz. :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Komoly kihívások, ezek a munkák, én is mindig mondom nekik...Jó, nálunk hat teríték van, de azért hárman megbírkóznának vele.:-)

      Törlés
    2. Anikó, Anikó! Ilyen nehéz munkákra gyereket befogni, azt gondolom, talán már gyerekmunkának számít, és az TILOS! Nem mondták még Neked? Mert én már megkaptam a nagyoktól. Erre meg azt szoktam válaszolni, hogy aki nem dolgozik, az az uraság és nálunk én vagyok a hercegkisasszony. ;-))

      Törlés