2012. május 29., kedd

Szoptatás

Éjszaka gondolkodtam ezen a témán. És mivel ez a blog rólam szól és kiscsaládomról, mindenképpen megér egy posztot! Ez a szoptatás.

Maholnap másfél éves lesz a kis királylány!!!! Változik a szopi is. De kezdjük a legelején. Mesit mikor vártam 23 éves voltam, nem tudom azért e, vagy azért mert ő volt az első, vele mindig azt szerettem volna csinálni, mint a nagykönyvben meg van írva. Két hónaposan gyümölcslé, majd három hónaposan gyümölcs, főzelék...így a három hónapos korában lévő szopisztrájban feladtam a szoptatást. Jött a tápszer, jó büdös volt, de utáltuk csinálni Zsoltival.De szép egészséges lett a csajszi, evett rendesen mindent, úgy ahogy a nagykönyvben meg van írva. Majd két és fél év múlva, megszületett Dávid, vele négy hónapos koráig ment a szopi, majd mint a nagykönyvben...Majd egy év múlva megszületett Bence, gondoltam vele kitartóbb leszek, ment is hét hónapos koráig, olyan büszke voltam magunkra. Hozzá kell tennem nem volt egy függő, inkább nekem volt fontos..No meg a sok aprónép, nem is engedett teret nagyon ennek, én meg görcsös voltam.
Majd vártam Csengét, éreztem, vele más lesz. Nem tudom miért? És tényleg más lett! Ő függő lett. Ahogy megszületett, bebugyolálták, én félve megkérdeztem megszoptathatom? Szülésznő rám nézett, és közölte, a magáé, ő nem tudja! Én akkor olyan hálás voltam ezért a mondatért, sosem felejtem el az elsőt. Mintha mindig is ezt csinálta volna Csenge, erősen, jól szopott már a szülőágyon is. Csak sajnáltam az első babás anyukát a szobában, nekik nem sikerült. És teljesen átéreztem a helyzetét.
Csenge függő lett! Félóránként, óránkét, kétóránként, állandóan....kérné.Ha, napokban nem jött volna rá, milyen jó móka megharapni, mert akkor ő huncut tud lenni. Jó móka neki, nem nekem. Így bújás van, cici nem! Éjjel van, de csak egyszer, majd víz! Azt is elfogadja, csak történjen valami.....
Közben kezdett járni az agyam, azért már ez nem olyan mennyiségű tej, ami elég lenne, neki. Gondoltam megyek a boltba aztán jól bevásárolok, tápszerrel vagy tejitallal. Forgattam a dobozokat, nézegettem, a mi van bennük, megijedtem. Kell ez nekünk? Én teljesen megértem a tejelleneseket, és a három évig csak tápszerezőket. De én arra gondoltam nem tudom ezt a valamit megcsinálni Csengének. Így tejeskávé van a reggelihez, egy deci, meg kakaó, ha vacsira kéri egy deci. Tejből! Ez van, bár ez sem igazi tej...de jobbnak ítélem mint a tápszert. És még azért megy a cicizés is mellé.
Kicsit szorul a szívem miatta. Azért valahol olyan kapocs ez közöttünk, és ezt soha semmi nem hozza vissza. De az élet rendje, hogy nőjenek nagyra, akár szopiznak, akár nem.:-)))

2012. május 27., vasárnap

Blogkóstoló játék!:-)

Vigyorgok mint a tejbetök!:-D
Csajok!
Mai ebédünk:-)
Ilyen gyönyörűen kinyílt a tavirózsa
Tegnap megcsináltam a blogkóstoló játékra a kiválasztott receptet. Ami a krumpliba rántott hús lett, Vanillatól. Nagyon ízlett a családnak, fel lett véve a kedvencek sorába. Kicsit macerásnak tűnt a krumpliba rántás megvalósítása, de pont ezért választottam ezt a receptet. Kihívás volt! De nem csalódtam, megérte.
Én csak picit változtattam rajta, nem csirkemellből csináltam, hanem karajból, és mielőtt a krumpliba forgattam a húst pici lisztbe forgattam. Kicsit lejött a krumpli, de lapáttal fel lehetett segíteni.,-)

Krumpliba rántott hús: A húst sózom, borsozom, és egy kis oregánót szórtam rá. Majd a krumplit lereszeltem, sóztam, majd kinyomkodtam a levét, és borsoztam. A húst pici lisztbe megforgattam, majd krumplit ráhalmoztam, és alulról is fogtam hozzá krumplit. És forró olajban kisütöttem mindkét oldalát, majd tepsibe raktam, lekentem tejföllel és tettem rá füstölt és ementáli sajtot, majd sütőben ropogósra sütöttem. Mesi csinált mellé salátát, nagyon finom ebédünk volt!:-)

Eredeti recept Vanillától :Krumpliba rántott hús

2012. május 25., péntek

Ígéret...

Nem tudom ígérni, hogy jövök a három napban.:-) Meg amúgy sem hiányoznék nagyon....:-))))

A gépet is minden negyedik indításra sikerül elkapnom, akkor is véges az idő amíg megy!:-(
Nagyon szép, pihentetős pünkösdi hétvégét kívánok. Bakancslistámon rajta lenne, a csíksomlyói vonattal kiutazni Erdélybe. Remélem azért hamarabb sikerülni fog!,-)

2012. május 24., csütörtök

szörp:-)

Levendulás, mentás bodzaszörp:-)

Szép nap, ez a mai..:-)

Nem régen olyan jót mosolyogtunk Zsoltival...:-) Magunkon mosolyogtunk!
Látszik mennyire tudunk mostanában egymásra figyelni. Pedig próbálkozunk....
Be van írva a naptárba, de amúgy is tudjuk és most kicsit kerek is....és mégis utolsó pillanatban jutott eszembe, mielőtt dolgozni ment volna.:-(
Ma van 15 éve, hogy összeházasodtunk! És akkor is pont ilyen borongós, de meleg idő volt. És milyen szép, pityergős...meg minden. Akkor még élt mindkét nagymamám, anyukám, keresztanyukám..és tele reménnyel, várakozással.Mesi már kopogtatott, hogy ő is velünk van,pont előtte napokban tudtuk meg (de szép is volt).
 És bár akkor is tudtam, hogy a legjobb férjet kaptam, azóta sem változott a hozzá fűződő érzelmem, csak mélyült, és érettebb lett. Annyi mindenen átmentünk már együtt, nem tudnám elképzelni az életet nélküle. Nem is kell, mert látom magunkat idősen is együtt kézen fogva... Köszönöm, hogy az életem párja vagy!!!!:-)

És akkor is, hétvégén sütök finom tortát, és koccintunk ahogy kell. Mert szép nap ez a mai.:-)))

2012. május 23., szerda

Így jártam!:-(

Hetek óta keresem a MAGYAR fokhagymát. NINCS!
Kedvenc piaci árusaimtól nem tudok venni, mert ami még nem száradt, vagy rohadt ki, elültették, máshol meg egyszerűen nem kapok. ÉN aki soha nem veszek semmi ilyet, vettem fokhagyma port.:-(  Viszont minap a kisboltban láttam frisset. Megörültem neki, ráadásul váltig állították magyar. Gyanús volt, hogy gyönyörű nagy fej, 100 ft volt. És nagybetűkkel volt a nyomtatványon, MAGYAR. Még mondtam is Zsoltinak, képzeld volt fokhagyma a kisboltban...örömömben, nem adtam a duciságára. Ma viszont fasírtot csináltam, krumplival, ubisalival. Fasírtba belenyomtam gyorsan a hagymát, éreztem az illatán valami furcsát, de Csenge nem jó passzban volt, így siettem. Majd kérdeztem Zsoltitól az uborkasalátába is rakjak? Válasz:- persze;-), én megpucolom, szagolgatom, és mintha valami vegyszerrel lenne átitatva olyan illata van. És én balga beleraktam egy gerezdet a fasírtba, érezni is az ízén, csak reménykedek, nem valami cián...mert kidobni luxus lenne a fasírtot!:-(((( Így jártam a fokhagymával, és sajnos nem először...bár az előző eset is évekkel ezelőtt volt!

Viszont betuszkoltunk ma a mélyhűtőbe a halak mellé, öt csirkét, és három kiló csirkecombot.:-) Éhen nem halunk egy darabig......

2012. május 22., kedd

tanév vége..:-(

Megint rám tört, a nyári szünet vágyás. Mikor nem kell napra kész lennem, kinek milyen programja van éppen, befizetem, csomagoltam, van szendvicsnek való, mennyi osztálypénz, és a tábor ára....

Ami most nálam kiüti a biztosítékot a tanárbúcsúztatás. Mert ugye Bence is jövőre felsős lesz, és búcsúzunk Móni nénitől. Akit szeretünk, kedves meg aranyos...pont Bencének való, de nem értem miért kell most úgy csinálni, mintha valami világvége lenne. Abba belenyugodtam mit találtak ki a többiek, mert odaadtam a pénzt és ennyi, sajnos az árral szemben nem győzhetek. Kitalálták, hogy csináljunk egy naplót, fényképekkel rajzokkal. Ezt nagyon jó ötletnek tartok, de, hogy 3 napos Wellness hétvégét kapjon, kicsit túlzásnak tartok. De ok! Ezt szavazott meg a többség, legyen...Ami miatt ki akadtam, a búcsúztatás. Eddig kétszer volt benne részem, volt az évzáró, bizonyítványosztás, és akkor búcsúzkodtunk. Most nem, kitalálták, hogy egyik gyerekhez menjen a csapat,  HÉTFŐI napon!, és ott búcsúzkodjunk.Mindenki menjen munka után, fől hozzájuk??? És másnap suli, munka? Vagy csak én vagyok ennyire maradi, hogy nálunk este, ha munka van, vagy suli, nincs este 10-ig dorbézolás (amúgy sem)? Én mondtam, nem megyünk, mivel szinte egyedül voltunk, nem csináltam neki felhajtást, gondoltam, nem megyünk, majd elbúcsúzunk évzárókor. De egy másik tanárnéni kitalálta, verset, éneket tanít be a gyerekeknek....no most ez nagyon hülyén jön ki...én menjek egyedül fel, Zsolti nélkül, olyan helyre ahova nem akarok menni, mert köszönésen kívül, még egy mondatot sem beszéltem ezzel az anyukával? Vagy menjen fel Bence egyedül, mikor elvileg családok búcsúzkodnak? Az hülyén jön ki....Ha meg nem megyünk, akkor meg jól felhív majd a tanárnéni, aki tanítja a verset neki, hogy végül is nekünk nem kell menni, csak Bence legyen ott? Nem értem miért kell ebből akkora hajcihőt csinálni, úgysem lehet 20 családot összehozni egyszerre, szerintem nem csak nálunk nehézkes hétfő délután? (vagy senki nem dolgozik????:-O)

2012. május 21., hétfő

játék:-)

És kiválasztottam mit fogok megfőzni a játékban!:-) Még titok, de jól hangzik...


Ma voltam Dávid Anyák napi műsorán, szép volt, jó, hogy ötödikben is gondolnak az anyukákra.:-)

Remélem....

Kicsit izgulok, hogy Trollanyu játékában részt tudjak venni. Ugyanis a számítógép kezd "idős lenni". Remélem kitart még egy darabig....
Amúgy elgondolkodtam, mi lenne nélküle. Biztos hiányozna, elején...megszoktam, hogy be van kapcsolva, bármikor ideülök, nézek recepteket, olvasok kedvenc blogokat, én is írok...Megnézünk a tanuláshoz dolgokat...ha nem lenne furcsa lenne, de megszoknánk előbb utóbb..(nem Mesiről beszélek..:-)))

Nagyon jó volt a hétvége, fiúk is nagyon jól érezték magukat, mi is csajok. Rég nevettünk ennyit Mesivel, mint szombaton..Pizzázni voltunk, fagyizni..sétálni, beszélgettünk, este popcorn, nekem sör;-), De azért hiányoztak a fiúk, na!:-)
Nagy változáson ment át mostanában Csenge. Nőtt, na jó ez nem meglepő, de nekem mégis. Hisztis, ma konkrétan háromszor verte magát a földhöz, míg átértünk a boltba, tehát akaratos, de még beadja a derekát ha kérem, nem lovalja végtelenségig bele magát. Önálló, már képes tovább látni rajtam, konkrétan elmegy másokkal is akár órákra...de érzem, jólesik visszajönnie. Igazi csaj, pörgeti a szoknyáját mások előtt, és mosolyog ezerrel, elbűvöl mindenkit. Tehát már nem baba...HmmmHmmmm(de kár) Na jó éjjel mikor még kéri a jussát és nem alszik, akkor meg baba még.:-)Azután meg tök jó, mert igazi egyéniség!:-)

Amúgy elkezdtem a befőzést, elrakást télire. Most bodzaszörp ment a pince hűvösébe,  meg Zsolti szárít bodzát, teának majd.

2012. május 18., péntek

csapatépítés..:-)


Nem tudom sikerül e a bejegyzést megírnom, mert mostanában kikapcsol magától a gép.:-O Jó, jó nem mai darab, és eddig ( 8év) semmi baja nem volt.

Holnap mennek a fiúk csapaterősítésre, nem tudom mi a mai hivatalos neve, no!:-)
Még egy apuka és a fia megy, holnap indulnak és vasárnap jönnek haza. Békepipa, íj, meg indiánüvőltés...(pedig én abban verhetetlen vagyok;-) Szóval ilyen fiús izék lesznek...na, állítólag először a Dunán pecáznak majd halat,  amit a táborba megsütnek...( én azért sütök nekik oldalast, meg pakolok egy kis szalonnát, kolbász!:-D, ja és sütit is sütök, elvégre az indiánok azon nőttek fel, nem???:-)Biztos jó lesz, bár egy, két vita biztos lesz három fiú...egy durcizni fog mindig..:-)

Mi csajok meg megyünk a városi gyereknapra, mert a mi sulink csinálja, meg fagyizunk, meg mi is csapatot építünk..:-))) De jó hogy annyian vagyunk már, hogy ilyet lehet csinálni...:-)))

2012. május 16., szerda

ezek vannak...

Csenge alszik, még van egy óra Dávid hazaérkezéséig. Utána jön Bence, Mesi ma az osztállyal csavarog, moziba mennek (de miért pont szerdán??) Jól kitalálta az ofő-jük, no mindegy. Tegnap már számolgattuk ki hányasra áll, miből kell erősíteni...hihetetlenül elrepült ez az év. És most jön a hajtás....

Azon gondolkodtam tegnap, mivel ment a Házibuli című film, milyen szép is a kamaszkor amiben a Mesi van. Meg gyötrelmes, meg pillangós, meg világvégi...:-D  Emlékeztek rá még milyen volt??? No én azt hittem emlékszem, közben lépten, nyomon, mint egy házisárkány viselkedek Mesivel, pedig nem ilyen marad ő, néha mint egy kiscica, néha mint egy vad oroszlán, meg egy kiscsikó, néha meg egy vadló, sündisznóval. És ez a korszak is ugyanolyan hamar el fog repülni, mint Csengénél a picibabakor. (még ha ma sem hittem, mikor nyifnyaffolva lóg a nadrágomon, mikor a krumplifőzeléket főztem:-)


És nem láttátok véletlenül a napocskát? Miazmár, hogy tegnap este erősen gondolkodtam, hogy visszakapcsolom a fűtést? De nem, kitartok!!!:-))))

2012. május 15., kedd

Vége a dackorszaknak!:-)

Hetek óta nyafogok, hisztizek, hol magamban, hol hangosan. Majd nyalogatom a sebeimet.......elkapok másoktól egy szót, majd azon rágódom...majd...majd...
Pedig annyi minden jó dolog történik velünk mostanában. Szülinapom, meg csak a mindennapok. Egészségesek vagyunk, együtt vagyunk, mikor a kamaszkorral küzdünk, látom azért az alagút végén a fényt. Csenge zsivány növekedése, fiúk kinyílása a világ felé. És a legfontosabb, hogy mi szeretjük egymást Zsoltival. Ezek megvannak, akkor minek gerjesztem magamban a dolgokat, csak rengeteg energiát visz el. Ezzel nem azt mondom, hogy felejtsek el mindent amivel megbántottak, vagy ne álljak ki az igazamért. DE! Csak muszáj tovább látnom rajta.

Így megfogadtam magamban, megint visszatérek a régi mosolygós énemhez...vége a dackorszaknak. :-)))

2012. május 14., hétfő

Izgatott!:-)

Izgatottan vártam, kit sorsol nekem ki Trollanyu a blogkóstoló játékban. Akit én kaptam Vanilla blogja. Hú, ott aztán van miből válogatnom majd!:-)
De aki engem kapott Lilla az bizony keresgélhet nálam, remélem azért nem lesz kedveszegett és szívesen keresgél nálam, segítek bármiben, csak szóljon, bátran!:-) Köszi!!!!

2012. május 13., vasárnap

Még...

Még ülepedik a bennem a hétvége, nyitott vagyok, láttam a felém való lépéseket. Tegnap anyósom, lehozta az ajándékot amit készített. Nagyon jó kis farmer táskát varrt nekem. Még kicsit puffogtam, de megköszöntem az ajándékot, még örültem is neki. Csak mért kell így....majd ma reggel apósom is lejött, hozott egy tálca salátát, újhagymát, hátul a kezében, egy csokor virág, nekem. Felköszöntött, zavarban volt, én megköszöntem, és örültem neki. Majd 11 óra felé, sógornőmék is váratlanul megjelentek, az egész család. Felköszöntöttek, kaptam egy nagy kaspó petóniát, (tegnap is azt kaptam Katiéktól!:-))) imádom, már volt két nagy cseréppel a teraszon. Valahonnan tudhatták, ezt a virágot nagyon szeretem.:-)) Majd marasztaltuk ebédre őket, bár sógoromnak nem volt valami fogára való az ebéd, ettek egy keveset.És a pogi mindenkinek bejött a végén. Amúgy húsgombóclevest főztem, és nyúlpörköltet nokedlivel. És mosolyogtam, és őszinte voltam, úgy láttam a felém néző mosoly is őszinte  volt. Azt is láttam Zsolti is nyugodtabb lett, és ez nekem mindennél többet jelent. Nem jó haragudni, csak felejteni nehéz..de muszáj, legalábbis előre kell nézni!

2012. május 12., szombat

Kerek...

Tudjátok a múlthétvége után, újra érzem, hogy kerek a világ....:-)

Köszönöm a sok köszöntést, és a sok szép mondatot! És hogy ilyen szép kerek egészek vagyunk!;-)

2012. május 11., péntek

38.

Igen elértem ezt a kort is.:-) Eddig nem volt nehéz...csak megdöbbentő, lassan 40. De nem élem meg tragikusan.:-) Nagyon jó.
És képzeljétek, meglepetésben volt részem. Zsolti délutános, reggel pecázni ment, korán, alig aludt, de fogott 3 gyönyörű balint, egy már a tepsiben.;-) Még sajnáltam is, hogy mennie kell dolgozni ezen a szép napon. Bence vissza ment az iskolába, mert iskolai bazár volt, majd Zsolti elment dolgozni, Dávid hazajött, gyanúsan gyorsan elkéredzkedett a patakra, még jól meg is szidtam, miért nem mondja el miért ilyen sürgős. :-) Mesi még sehol, gondoltam, ment a többiekkel jégkásázni, de azért mérges voltam miért nem szólt haza, mikor....megjelentek a kapuba a kiscsaládom, tortával, gyertyával, virággal, ajándékkal. Igen, mind hazajött egyszerre  és felköszöntöttek!:-) Azután összeállt a kép, reggel az összekacsintás Mesi és az apja között, Bence és Dávid gyors eltűnése, és Mesi késése. Zsoltinál is éreztem a nyugodtságot mikor ment el..:-D Nekem még ilyenben nem volt részem, és annyira meghatódtam. Egy gyönyörű nyakláncot kaptam szülinapomra! Köszönöm, hogy vagytok nekem!

2012. május 10., csütörtök

Ma már...

Ma már tudtam örülni is apró dolgoknak. Mint a reggeli vizes föld illata mikor locsoltam, majd mikor vásárolni mentem, pont mögém állt be fizetni, idős szomszédnéni, kérdeztem hazavihetem? Annyira hálás volt, pedig én nem is csináltam semmi nagy dolgot, mégis jólesett amit mondott, majd Csenge meztelenül integetett nekem mikor hazajöttem, annyira örült nekem, éppen pancsizott.:-)) Majd gyors ebéd főzés, délután megszereltem a tévét, és a végére sikerült is, majd ping-pongoztunk, Bence annyira bújik hétvége óta, érzékeny ő is!:-(
És már nem tiltakozok a holnapi nap miatt! Csak remélem elkerülnek a lelkem tiprói....messzire!!!!

2012. május 9., szerda

Képek....

Ha már egyszer beneveztem a blogkóstoló játékra.:-)
Micsoda fotó!:-)
 Kenyérke
Megsült!:-)
Mai kenyér
Még kel a bukta
Terasz
Így virágzott a lilaakác, és micsoda illata volt!
Felirat hozzáadása
A tó!
Mindig eszünk...
Huncut
30 fokban pancsi, ki lehetett bírni!;-)
Így szeretem apát!










2012. május 8., kedd

Kezdjük...

Kezdjük ott, hogy még fortyogok, de kialudni látszik a vulkán.:-) Hogy miért az most nem írom le, de az igen, nagyon nagy volt a vulkán.
Jó volt az Anyák napja , mindenki készült reggel lent, mármint a gyerekek, Csenge aludt még békésen. Én már lejöttem volna tenni-venni, mikor meghallottam Mesit. Vasárnap hét óra előtt???:-O :-D Na gondoltam, valami készül..és igen, reggelit csináltak, gyönyörű megterített asztal várt minket, még az sem zavart, hogy kihűlt a tojás.Még orgonát is szedtek a fiúk reggel a patakon, milyen izgalmas is. Emlékszem mikor én gyerek voltam, a kert szélében rengeteg gyöngyvirág, abból, meg nefelejcsből csináltam egy gyönyörű csokrot. És mindig énekeltük az Orgona, ága... Anyukámnak!(most a temetőbe vittem virágot, és nem illatos csokrot hanem, pár temetői túlélő virágot!:-(
  Zsoltit is megvártuk vasárnap, pecázni volt, hiszen az ő szülinapja is volt aznap. Készültem tortával, rétessel, mexikóit akartunk ebédelni, és kivételesen kértük a családot idén hatosban ünnepelhessünk, mert mindig olyan kínos a dolog...felmentek anyósomat köszönteni a gyerekek és Zsolti...mikor jött a sógornőm......na innen nem írom tovább! Kiborulás...sírás, majd két napon át. Megoldás nincs! Csak megerősítés dolgokban.
Azután találtam rá Trollanyunál erre a blogkóstoló játékra. Gondolkodtam....olyan kíváncsiságot kezdtem el érezni, vajon én is megtudnám csinálni? És aki engem húz az, hogy fogja megcsinálni amit én szoktam? Nem szeretem az internetes játékokat, régen, nagyon régen Honfoglalóztam, meguntam, sajnálom az időt az ilyenre. Persze ezt nem is lehet ezzel összehasonlítani. Csak úgy írtam.:-)Tehát nem kapott még soha el a játék szele a neten, most mégis...Zsoltinak említettem, Ő már kérdezte, és mit készítek? Még nem tudom, de izgalmas...:-))))

2012. május 7., hétfő

Ez kell most nekem!:-)


Teljesen kedvet kaptam Trollanyutól egy kis játékra!:-) Még nem tudom, hogy fogom megvalósítani, de megfogom! És köszönöm, a többiek, kedves invitálását is!:-))) Ez kell az én meggyötört lelkemnek most!!!!

2012. május 4., péntek

Díjat kaptam!:-)





Díjat kaptam!:-)


Köszönöm Encsinek a díjat! De azt jobban hogy szeretsz olvasni és végre előkerültél és rendszeres olvasóm lettél. Jó érzés mindig mikor valaki rendszeres olvasóm lesz.:-)
Öt dolgot kell magamról írni. Erre kíváncsi vagyok mit fogok írni, mert most momentán üres a fejem.:-)
1. Szeretek nagycsaládban élni, tökéletes lehetne, ha a tágabb család elfogadna minket így, de nem. Persze nem ez számít, csak a szememben a nagycsalád, a nagyszülő is lenne.

2. Hálás vagyok Zsoltinak, mert lehetett Csenge, és mert szerintem a sok küzdelem mellett, ő egy nagyon jó apuka mind a négy gyermekének, és szeretem nagyon!

3. Nagyon szeretnék Őrségben lakni. Ha pici remény lesz arra, hogy megvalósíthatjuk, megyünk!:-)

4. Ahogy mennek az évek, egyre jobban értem az anyukám életét! Aki nagyon hiányzik.

5. Minden nap tanulok valamit, amit magamban szépen elrendezek, van rossz tulajdonságom is, hirtelen leszek mérges, és sokáig bennem van a dolog.

Tovább is adom a díjakat, de nem sértődök meg ha nem veszitek át.:-))

1. Bettusnak is szeretném először, mert nagyon szeretem Őket!(hiányoztok Drága Barátnőm!)

2.Heninek mert annyira irigylem az erős jellemét, a kitartását, ahhoz amilyen célt kitűzött magának.:-)

3.Katinak mert, Hanninak nagyon jó anyukája, és mert tudom, hogy minden rendben lesz!!!!

4. Trollanyunak mert szeretem, hogy mindig van egy jó szava hozzám, és nagyon finomakat csinál mindig, és megmutatja nekünk!:-)

5.Na ez kicsit nehezebb, ide sokat belinkelnék szívesen, de nem lehet. Így: Hajninak mert nagyon szép családja van! És szeretem olvasni őt!:-)

2012. május 3., csütörtök

mai..

Valaki mesélje el milyen az átaludt éjszaka? Mert mióta a Királylány megszületett, ilyen nem volt. Nem panaszkodom, megtanultam akkor pihenni mikor tudok.

Már meglocsoltam a kertet, remélem a beígért jégeső elmarad, mert a gyönyörűen beindult paradicsompalántáimat nagyon sajnálnám. Olyan büszke vagyok magamra. Magról így sikerült palántákat nevelni, de még csak most jön a neheze, mert okosan kell nevelni ezután, hogy legyen termése is.:-)
A fűszerkert is csodaszép, állandóan használom belőle a fűszereket, mindenbe. A tavalyi petrezselyem is gyönyörűen megmaradt, meg a rozmaring is. Csak a sárgabarack érezte meg az utolsó hideget, elfagytak a virágok, úgyhogy szerintem csak enni lesz belőle, befőzni nem.:-( A füge is elkezdett zöldülni, a szilvafa, is nagyon megeredt, meg a ringló is. És a fekete ribizlin is van már termés. Egyedül a fűvel kellene kezdenünk valamit, itt töltött a föld, általában sittel töltötték fel, ami tömör, rossz minőség, és egyszerűen  hiába próbálkozunk 10 éve, nem tudjuk maradéktalanul beültetni fűvel ezt a talpalatnyi földet.

Megyek...beindul a nap! Ma vásárolnom kell menni, és szülőire is, meg főzni, pedig még fogalmam sincs mit főzzek, kenyeret sütni....

2012. május 2., szerda

Hosszú hétvége!:-)

És vége ennek a csodaszép négy nap, ma már inden hadra fogható elment a dolgozóba a családból!:-))))

A legjobb a hétvégében mi volt? Hogy el tudtunk menni a Hajógyári szigetre vasárnap este az Ismerős Arcok  koncertre! Juhéjjjjjjjjjjj! Na nem a küzdőtéren voltunk, kell még pár év mire odakerülünk. De hat órakor kezdődött, így megkockáztattuk, hogy elmenjünk, végig nem is tudtunk lenni, mert Csenge nagyon nyűgi volt, na meg ha lerakjuk, hogy menjen, akkor mint a sebesvonat, arra megy, amerre nem kellene, de szó szerint.:-)De azért élveztük nagyon, főleg az új lemezt, meg is vettük!:-)
Ezen felül a hétvége, sütögetős, pancsolós, fagyizós, sörözős;-), ping-pongozós,patakozós, pecás, pihenős volt! Mintha nyaralnánk, csak kényelmes saját ágyban, fürdőszobával, ismerős konyhával  volt, kell ennél jobb????:-)))
Még jó hogy csak három nap lesz dolgozós!