2013. október 17., csütörtök

birsalma sajt, ami nem sikerült!



Elterveztem, hogy idén ajándékba sok sok, nagyon jó kis birsalma sajtot adok. Aha, meg sem dermedt, és bepenészedett.:-(  Csak tudnám minek főztem három órát kevergetve, jól meg is égetett. Na de nem tudom mi lehetett a baj, már csináltam, és akkor jó volt!

Amiért mérges vagyok, már csupasz a fa ahol szedni szoktuk..:-(

De azért kárpótoltam magam ma, isteni meggyes sütit sütöttem.:-) Recept ITT !

6 megjegyzés:

  1. Ugyanígy jártam tavaly, és rájöttem, szerintem mi a hiba.Nagyon lapos edényekbe kell tölteni, úgy könnyebben megszikkad a birsalmasajt. Bár másoknak mélyebb edényben sem romlik meg, nekem nem sikerült.

    VálaszTörlés
  2. Anikó, mi minden évben sok birsalmasajtot csinálunk, és egyformán csináljuk a sajtot, mégis volt olyan év, amikor sehogyse akart megszikkadni a sajt. Én se tudom, mitől volt. Valóban, ha vékonyabb a sajt, könnyebben megszárad.
    Majd kitalálsz valami jó sk. ajándékot biztos!
    Resi

    VálaszTörlés
  3. Két éve olyan kemény birsalmasajtot csináltam..azért sajnáltam, mert olyan meló, megpucolni, főzni...a cukor is. Na majd jövőre, addig van még lekvár tavalyról.:-)

    VálaszTörlés
  4. Az enyém már harmadik hete kötődik, de lágy még. Mindegy egy tepsit már kikanalaztak a gyerekek, szóval elfogy így is:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt nem lehetett kikanalazni, mert nem nemes penész volt rajta!:-))))

      Törlés