2013. október 25., péntek

Merengek...

Ma nincs jó napom! Bár süt  a nap, és küzdök rosszkedv ellen, mert tudom az okát, fáj a fejem..fáj a ...mindegy! Nem panaszkodni akarok, csak tény! És az is, hogy fáradt vagyok..hiába alszok éjszaka, nagyon rég nem keltem fel kipihenten! :-( Napokban gondoltam rá, milyen régen volt (tán sosem volt), hogy engem kényeztettek, olyan sokat, pihentetőt. Nem is tudnék már pihenni, a szó klasszikus értelmében. Vagyis azért megpróbálnám, lehet belejönnék, mégha zavarba is lennék sokszor, hogy elém rakják az ételt, neagyisten ülök a meleg vízben és lazulok, vagy masszíroznak, vagy csak egy csésze kávét tolnak elém...vagy csak sétálok, és nem azt nézem, hogy le ne guruljon, essen, éhesek, pisilni kell....vagy nappali fényben olasni, és nem nézni az időt, még mennyit lehet...persze, egy ideig hiányozna a rutin...de nem mondom, hogy ellenem lenne, az ilyen fajta kikapcsolódás.
Mert jó lesz az őszi szünet, abból a szempontból, hogy nem kell a gyerekeket nyüstölni, hogy tanuljanak. De a beszólogatások, látványos semmittevésük, marakodásuktól már előre félek...kaja legyen...akkor még ennyi időm sincs, hogy itt lazuljak...nem panaszkodom, azért tudom, lesznek jó pillanatok benne, majd ezek lendítenek át a nehézségen.:-) Meg lehet kicsit lazábbnak kellene lennem...majd dolgozom rajta!:-)

6 megjegyzés:

  1. Sajnálom hogy már megint szenvedsz a fejfájásodtól, akkor a lánykámra is ez vár. Annyira félek mikor szenved a migrénről mert egészen más olyankor a gondolkodása mint most a tiéd is. Ezt szerintem a migrén csinálja veletek. Azért néha férjuraddal mégha egy estére is elmehetnétek valahová kettecskén, már azért nagy gyerekeid is vannak akik tudnának a kicsikre vigyázni. Néha lazítsatok és vigyázzatok magatokra ! Szép csendes hétvégét kívánok nektek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Különben el kellene menni, de mindig közbe jön valami...tudom, jó kifogás...:-) Remélem a lánykád is jobban van már!!!!

      Törlés
  2. Csak legyen kész tavaszra a HÁZ, és akkor jössz, jöttök, és kényeztetlek, meg csak ülünk a napsütésben, kezünkben egy könyv, mellettünk szépen megterített asztalkán kávé, kis süti, és csak beszélgetünk...
    A pihenésről meg csak annyit, hogy éppen két napja voltunk Barbara barátnőmnél, amikor már én főztem az ebédet, aztán meg sütöttem, hol almatortát, hol kalácsot, aztán megint főztem...:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. HEHE, elképzelem, hogy mi mikor tudnánk "csak" beszélgetni! De megyünk majd, az is feltölt..biztos vagyok benne!

      Törlés
  3. Anikó, mindig azt mondta megboldogult anyósom, hogy egy anyának is szüksége van magánéletre. Igaza volt, ha tudta, akkor egy-egy napra átvállalta a 2 gyerekemet.
    Nem tudsz összedolgozni egy hasonló gyrekes mamával a közelben, egymás gyerekeit néha-néha átvenni egy pár órára? Mesi elég nagy, a felnőtt mellett ő is vigyázhatna Csengére ilyenkor. i meg el tudnátok menni kettesben egy sétára, egy kávéra,moziba, ami jólesik.
    Hasonló: célozzál arra, hogy karácsonyra jócselekedet utalványokat szeretnél kapni a gyerekektől.Pl. felajánlás egy mosogatás átvállalása, egy nap veszekedésmentes nap Anya kedvéért, stb. Hátha működik!
    Fel a fejjel, menjetek ki sokat ebben a szép időben, hadd rohangálják ki magukat, mig te a pokrócon ülve nézed őket.
    Resi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Karácsonyi ötlet nagyon jó, Anna!:-) Mesire nem tudom bízni Csengét, ha baj van, nem tud határozott lenni. Még nem érett rá..Anyósom meg...na az katasztrófa, de ebbe most nem is megyek bele...
      Azért összehozzuk valahogy a perceket, ami feltölt, mert muszáj!:-)

      Törlés