2013. október 9., szerda

Körkérdés!

Akinek vannak hasonló korú gyermekei mint a mieink, 12, 13, lassan 16 évesek, mennyit interneteznek? Csak engem, meg Zsoltit irritál a folyamatos telefon nyomkodás? Egyszerűen a gyomrom forog miatta. Tiltottuk, csak a nagy gépen lehetett, borzalmas állapotok voltak, hiszti, düh, csapkodás...majd meglett a hőn áhított wifis telefon, ha lekapcsoltuk a wifit, sorba jöttek le a gyerekek pl. ebédelni, vagy tévézni, hogy együtt legyünk. Bence nem használja, bár neki ős öreg telefonja van, de látszik használná, mert tabletet(azt sem tudom így írják e?)szeretne karácsonyra.:-( Mesi rájött, hogy tudja wifi nélkül is használni a telefonját, használja is...mindig! Mikor belép az ajtón kezében van, mikor eszik hétköznap, nyomogatja, mikor felmegy a szobájába, nyomogatja, lehet csak zenét hallgat, de akkor is a kezében van, már szóltam neki, ha velem beszél legalább ne azt nézegesse..:-( Ül az íróasztalánál, és tanulást mímelve, kezében a telefon. 3 napja kérem, kész az apja a szobájával, takarítsa ki.. (visszatöröltem, pedig leírnám mi van ott) És ÁLLÍTÓLAG kifestené a szobáját mert nem tetszik a fal, hogy szigetelve van, na azt várhatjuk...pedig mondtam Zsoltinak, ha  neki áll ő, én nem tudom mit csinálok.. Szerintem 16 évesen lassan már lehet elvárás, hogy csináljon valamit, ha nem tetszik neki úgy!!!!
Elvettem a telefont már tőle, na akkor megmondta, hogy utál, és dühében minden voltam, majd jött a így szeretlek anya, úgy szeretlek anya, fű, fa megígérése...majd változás? Semmi!:-(
A legrosszabb ebben az, hogy már veszi át a dolgokat Dávid, mikor a fürdőkádban is telefont nyomkodott, na akkor már kikészültem.
Nem vagyok begyöpösödött, és tudom, " e nélkül nem lehet élni", DEHOGYNEM!!!! Csak annyi mindentől veszi el az ÉRTÉKES perceket..:-(

8 megjegyzés:

  1. Hát, nálunk is elég sokat. De figyelni kell mit néz, előzményekben minden ott van. Ez ellen szerintem nincs mit tenni, ilyen a világ, ezek a gyerekek már mobillal a "kezükben" születnek. Ilyen a világ, nem jó és lehet ellene harcolni, de szerintem ezt le kell valamilyen szinten nyelni. Legyenek közös programok, társas, olvasás, mozi, kirándulás és egyensúlyban lesz a dolog. De az internet és a számítógép, tablet és mobil ellen szerintem nem lehet felvenni a harcot. Ez nem biztos, hogy jó, de ez a mai világ.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is próbálok haladni a korral, de azért ez nem tetszik...És igen, meg kell találni az egyensúlyt!
      Köszi, hogy írtál!:-)

      Törlés
  2. Egy 16 éves NEM tud meglenni internet nélkül. Bele kell törődnünk. Én sem szeretem ezt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Más választásunk nincs! De én azért morgok kicsit,,,ez a dolgom!:-)

      Törlés
  3. Van Nagyfiúnak olyan osztálytársa 7!!! évesen, akinek elvonási tünetei vannak, ha nem számítógépezhet. Csapkod, kiabál, amikor a szülők megtiltják a játékot a gépen. De mivel ők ültették oda a gyereket, mondván milyen jó, hogy érdekli, apuka is számítógépes szakember, csak magukra vethetnek. És olyan dolgokat játszik a gyerek, hogy más szülő a 11 fiának nem engedte meg. Az enyém teljesen a hatása alá került és még most is háborog a lelkem, amikor rágondolok. Nem engedtem el a gyerekhez, ebből volt is vita, de nem bánom a döntésem. A nagyoknál nincs mit, tenni, kell nekik a gép, a telefon. Ki fogják nőni. Nálunk a kisebbik lány ült állandóan a gép előtt, csetelt, meg a telefonját nyomkodta, olyan 20 éves koráig. Most már rájött, hogy elmegy az élet mellette, és vannak fontosabb dolgok is, mert lehet állandóan gépezni, csak akkor éhen fog halni. Így belevetette magát a szakma tanulásába. A nagylány meg programozó, nála természetes a gépen való lógás. De ki tudja kapcsolni és rengetege olvas mellett. Szóval van még remény Anikó, ne add fel! :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Látom én is a környezetemet, ahhoz képest a mieink, keveset vannak a gép előtt...és nagyon remélem ki fogják nőni ezt is...

      Törlés
  4. Márkó 14 és most kattant rá, ha nem edzésen van, és nem az apja hajtja valamivel, vagy nem tanul, akkor gépezik... nem szeretem, de még kontrollálható éppenséggel.

    VálaszTörlés
  5. És még az elején kell kontrolálni szerintem!

    VálaszTörlés