2013. december 22., vasárnap

Sütünk, főzünk...:-)

Tegnap megsütöttem három rúd mákos és három rúd diós bejglit! Ilyenkor nagy sikere van, és kicsit ráhangol az ünnepre. Szerénytelenségből mondom, most is isteni lett! Nem is bizonyítja jobban, mint ahogy kivettem a tepsit a sütőből, már kérte Dávid hagy vágjon belőle, tört még a tészta mert meleg volt, de nagyon ízlett neki.:-) Nemsokára lefényképezem és megmutatom nektek!
Ma sült túró tortát is sütök, mert jönnek vendégek délután. Megfőzzük a bográcsban a halászlét, mert vinni is visznek majd belőle barátaink.  Hétfőn meg a lapos sütiket csinálom meg, úgy mint vagy a hatlapost, vagy margarinkát. Utóbbira szavaztak, így akkor csak hat lapot kell sütnöm, majd vanília krém, csoki krém, és a tetejére csokimáz kerül, ennek is kell állni, hogy megpuhuljon. És akkor már itt háttérbe kerül a bejgli, legalábbis a gyerekeknél...:-D

Viszonylag nyugi volt tegnap, és ez nagyon jó volt! Mosni, vasalni folyamatosan kell, és mosogatni, de beosszuk, és így könnyebb. Ma már nem lesz napsütés???? Hát ez van...gyerekek mennek korcsolyázni..


Nem kevés benne a töltelék.:-)))

Olíva olajban mindenféle sajt, fokhagyma, bors zöldfűszerek.,

Remélem ízleni fog az ajándékozott neki!

Bónusz kép, duma közben...:-)))

6 megjegyzés:

  1. Azok a szemek! Áldott, békés ünnepet kívánok neked, s a családodnak is! Szeretettel Holdgyöngy

    VálaszTörlés
  2. Én pont így szeretem: vékonyka tészta, kimondottan dagi töltelékkel, nem csodálom, hogy ekkora mennyiség fogy belőle! Gyönyörű kék szemek!

    VálaszTörlés
  3. Anikó!
    Boldogságos, csillogó gyerekszemes, ilyen finom bejglihegyes, odabújós karácsonyt kivánok neked!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, de aranyos vagy! Remélem most már az lesz! Neked is hasonló jókat!((()))

      Törlés