2013. december 5., csütörtök

Tényleg?

Komolyan? -nézek lassan fel, és meglepődök, hogy pont a szemembe néz, és látom nem tágít onnan. Furcsa érzés. Nem kezd el matatni a táskájában, vagy nem nevel gyereket közben, és a mobilja sem szólal meg közben, és a legfontosabb, éppen akkor, mikor megkérdezte, nem a saját problémáját kezdi mondani. Érdeklődik, nem rólunk, hanem RÓLAM? Komolyan??? Csak rólam? Hát igen, régen volt (nem is tudok visszaemlékezni, mikor kérdezték meg utoljára, úgy őszintén)mikor valaki őszintén érdeklődött utánam. Persze erről én is tehetek...sokan vagyunk a családban, ugye egyből mindenki a gyerekeket kérdezi. És ez így is van jól...egy darabig. Majd jön  mardosó érzés, én már soha nem vagyok ÉN? Mert mikor már egyre önállóbbak lesznek a gyerekek, és van két perced magadra, jön a hiány érzet. Persze mellett meg magam alakítottam így, mit mondasz Te, ha megkérdezik, hogy vagy? Vagytok?  -Jól, köszi! És ha esetleg van, akit tényleg érdekel, tovább kérdez? Akkor lehet elmondod, ami a szívedet nyomja.
Én sajnos már egy ösztönös-jól vagyunk, köszi- mondattal kezdek, és zárok. Mert úgy hiszem, nem érdekel senkit a bajom, a problémám. Ketten Zsoltival egymásra nézünk, mindent tudunk, vagy a reggeli kávé mellett mindent megbeszélünk, és ezen kívül? Itt a blog, leírok sok mindent, de nem MINDENT! És ez így van jól, aztán valaki vagy elolvassa, vagy nem. Hál istennek, van aki vissza reagál rá, annak mindig nagyon, nagyon örülök. De tudjátok, az az érzés, mikor látod a másikat, hogy tényleg érdeklődik, hogy látod a szemét...esetleg ölelését. Ami őszinte, máztól mentes........

12 megjegyzés:

  1. Az bizony jó dolog, de nem biztos, hogy ildomos lenne, rázuhantani a bajainkat is:) még elijesztjük az őszinte érdeklődőt... Nehéz dolog ez.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "bajainkat is"...és az örömünket? Vagy csak úgy valamit...ami velem kapcsolatos?

      Törlés
  2. Anikó!
    Nagyon is értem miről beszélsz, sajnos sok embernél lehet tapasztalni az "udvariaskodó"?! érdeklődést, majd ha összetalálkozunk egy-egy őszintén érdeklődő emberrel, bizony az a lélek simogatása!!!!
    Sok évtized távlatából ezt a fajta "érdeklődést"?! nagyon hamar fellehet ismerni, ilyenkor rövidre zárom a találkozást, és udvariasan elköszönök. Persze tudom nem érdekli ez sem a másikat, sőt nem is érti, de legalább a nap további részében nem lesz hiányos rosszérzésem....)))) Eképpen fogalmazom meg magamban, hogy "elkezdek játszani a másik játékszabálya szerint". Ami amúgy nem a sajátom, de meg kell valahogy védenem magamat, ill. a napomat.))))
    Sajnálom, hogy nem lakunk közel egymáshoz!
    További szép adventi készülődést kívánok, és sok-sok őszinte szeretetet, innen a messzi Baranyából ezzel az alábbi adventi idézettel Andrea

    "Lelkem oly szépen éli ezt meg,
    eljön, és vigyáz ránk a Szentlélek.
    Szívem ajtaja nyitva áll,
    s a szeretet szelleme ki-beszáll.
    Adventi gyertya ég.
    Ez nem más, mint békesség...."

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De azért mikor csak ilyen emberekkel vagy körüléve, néha hiányzik...

      Nagyon köszönöm a verset, és a cicás kép fantasztikus, egyik gyenge pontom!:-)))) És a kedvességedet is nagyon köszönöm!:-)

      Törlés
    2. Anikó igen igazad van, ha az ember - Téged idézve - csak ilyen emberekkel van körülvéve, akkor az őszínte érdeklődő figyelem valóban hiányozik. Azért az az én szerencsém, hogy az én esetemben van őszinte érdeklődő felém is, az igaz, hogy kevés ilyen emberke van, de van, és ez a lényeg. Legyen gyönyörű, szép estéd! Szia innen Baranyából!)

      Az alábbiak csak Neked!

      Joghurtos muffinrepect

      Nedves rész: 1 dl olaj, 1 egésztojás, 12 dkg cukor, 1 joghurt (most körtés jogobella, de bármilyen jó bele, sőt sima kefír is), 1 vaníliás cukor, 60 g étcsoki /vagy ennek megfelelő feketekakaó is jó/

      Száraz rész: 1/2 sütőpor, 17 dkg liszt

      A csokiból 50 grammot vízgőz fölött megolvasztottam, megvártam míg kihűl kicsit. A nedves rész többi hozzávalóját, a tojást, olajat, cukrot, vaníliás cukrot joghurtot összekevertem, majd ment bele az olvasztott csoki. Aztán a száraz rész, ahol korábban összekevertem a lisztet a sütőporral. A maradék 10 g csokit (amúgy lehet nem ennyi volt) még apró darabokra tördeltem, hogy csokidarabos muffin legyen.

      Minimuffinos papírkapszliba kanalaztam őket és előmelegített sütőben 150 fokon 20-25 percig sütöttem. Tűpróbával ellenőriztem, hogy megsült e.


      http://kepguru.hu/previews/13/136006.jpg

      Törlés
  3. Anikó!
    Még ezt az aranyos képet küldöm: Andrea
    http://kepguru.hu/previews/15/154697.jpg

    VálaszTörlés
  4. Szivemből szóltál (már megint).... Ölelés :-)

    VálaszTörlés
  5. Jó, hogy volt ilyen élményed! Nekem is nagyon hiányzik, mostanában meg főleg és még inkább! ((()))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem volt ilyen élményem, nekem is nagyon hiányzik....nagyon!!! ((()))

      Törlés
  6. Tudom, hogy te családostul vagy az, aki vagy. De ha ezentúl írok, mindig eloszor azt fogom toled kérdezni, hogy vagy és azt a választ várom, ahogyan TE vagy. Majd a kovetkezo kérdés fog szólni a családnak, ok? :-D

    VálaszTörlés