2014. január 22., szerda

Ajánljatok nekem...

....., egy jó könyvet! Valamennyire ismertek már, tehát lehet tudjátok milyet szeretnék. Már kivégeztem itthon mindent ami érdekel. Valami újra vágyom!

Bementünk ma a könyvesboltba. Olyan szomorú voltam. Kis bolt, évek óta ugyanaz a hölgy van ott. Bemegyünk hárman, Zsolti, Csenge és én, más nem volt a boltba, belépve, furcsa régi hypo szag, blööööö...gyerekkoromra emlékeztetett, mikor csavartama  szakadt felmosórongyot hideg, büdös vízbe, és dobtam a felmosófára..Na mindegy, ezen túltettem magam, hogy nem a könyv illat csapott meg. Nézegetek...leárazott könyvek középen...furcsán szorosan egyberakva, ha felveszel egyet, dől mind...nem baj, próbálkozom. Csenge türelmesen áll mellettem. Szemem sarkából látom a hölgy becsuk egy ajtót nem engedelmeskedik neki. Látom, hogy egy jól bevált vaskos könyvvel támassza ki. Megsajdul a szívem...egy könyvvel????:-(
Tovább keresek...vámpíros, vagy szerelmes tinikönyvek..vagy jól bevált Deniele Steel...minden mennyiségben. Vagy a romantikus könyvek, gyönyörű habos babos köntösben, de belül semmi. Már csüggedek, mikor hátranézek, és gondolom majd a pultnál, ott aztán biztos van valami nekem való...mégsem, az összes politikus, vagy mifélék....mindenféléje...Még Gy. F szakácskönyve hiányzott csak.:-( (biztos az is volt). Hát kicsit csalódott jöttünk ki a könyvesboltból. Zsolti mondta, Wass Albert is volt hátul a polcon, jól eldugva, porosan.....:-(

21 megjegyzés:

  1. http://ezisazis-kovtama.blogspot.hu/search/label/K%C3%B6nyvek

    Nézz be, hátha találsz valamit. Van könnyedebb és nehezebb is. Minden hétfőn :) Én most az Elakadó lélegzet-et kezdtem el és nagyon tetszik. Ha könnyedebbre vágysz, akkor A dívák nem kötnek is jó volt.

    A dívák nem kötnek leírása:

    Jo Mackenzie kénytelen új életet kezdeni. Miután fiatalon megözvegyül, két kisfiával és megcsappant bankszámlájával otthagyja Londont, hogy átvegye nagymamája vidéki fonalboltját. Zuhogó esőben érkeznek Broadgate Baybe, amely az a fajta kenti tengerparti kisváros, ahol régóta megállt az élet, és a poros, régi bolt tele van ódivatú áruval. A narancslekvár színű moher, a helyi kúriába beköltöző ünnepelt színésznő és egy rendhagyó terápiás csoport segít túlélni a mindennapokat, de az élet már csak olyan, mint a kötés: a sima után jön a fordított…

    Kisvárosi intrikák, hírességek, románc és egy kétgyerekes anya küzdelme a fennmaradásért és boldogságért Gil McNeil szórakoztató és szívmelengető regényében.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, igen! A dívák nem kötnek aranyos volt! Nekem nagyon tetszett! Szerintem neked is tetszene Anikó.

      Törlés
  2. Ja, a moly.hu oldalán is böngészhetsz, felirod a könyv cimét és célirányosan mész a boltba.:)

    VálaszTörlés
  3. Van az Alexandrának egy oldala, ahonnan akciósan is tudsz rendelni
    http://www.alexandra.hu/scripts/cgi/webshop.cgi/main?TabSheet=book&SessionID=3F031F27C61B866178998A09DEA472C17341318BSJDCAHSBFCIYHKGLCVMCHJCDMVXJBTXGQFD2DCACDB7C89092DD7F4E50CBE0D0ED7DDCDEC0C3D374118D02D50211880AA2BD7F4F5755336&CBStock=Checked&SrcOrder=o
    Ne ijedj meg a fentiektől, így hozta ki.))))

    Viszont ajánlani is tudok könyveket, ha rákeresel az Alexandra oldalán, akkor ott az ismertetőt is eltudod olvasni a könyvekről:
    Ennek a könyvnek nem tudom a szerzőjét, csak a címét: A táncoló kutya
    Irwin Shaw: Francia éjszakák,/ valamint Ha meghal a szeretet
    Petrik Adrien: Asszony és háza avagy az én Toszkánám
    Chris Geenhalgh: Ingrid Bergman megkísértése
    Natalie Charf: Sophie; Sissi lázadó húga
    Erika Robuck: Hemingway lánya
    Liane Moriarty: Add vissza az életem

    Sok szeretettel ajánlom a fenti könyveket!

    VálaszTörlés
  4. Ezeket nagyon ajánlom! ( persze, nem tudom, hogy az otthoni polcodon megvan-e már valamelyik) :-)

    D.Tóth Kriszta: Jöttem, hadd lássalak
    Robert Goolrick: Házasság céljából
    Katharina Webb: Örökség
    S.J.Watson: Mielőtt elalszom

    VálaszTörlés
  5. A dívák nem kötnek nekem is tetszett, olvasd el :) !
    Én most skandináv krimi faló lettem,azt is ajánlom.
    a kedvenc könyvem pedig Anna Gavalda: Együtt lehetnénk.....gyönyörű....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A skandináv krimik nekem is nagyon bejönnek. Akkor talán a elolvasom az általad ajánlottat. Lehet, hogy egyezik az ízlésünk.

      Törlés
    2. Jo Nesbo, Camilla Lackberg,Stieg Larsson, Henning Mankell...Te is őket olvasod? És az Anna Gavaldát ne hagyd ki, ő nem krimi.......nagyon megérint.....

      Törlés
    3. Igen, Lizi, őket olvasom. Nagyon jók! Akkor jöhet Anna Gavalda is, ha azt javaslod. Köszi.

      Törlés
  6. A Dívák nem kotneket olvasd el. Petrik Adrien konyveit olyan sokan ajánljátok, - én még nem olvastam, de be van tervezve.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Petrik Adriennek már 3 könyve van, ne hagyd ki! :)

      Törlés
  7. Milen vicces, én is egy "kötős" könyvet ajánlanék:
    Kate Jacobs: Péntek esti kötőklub
    ( a női barátságról szól)

    Resi

    VálaszTörlés
  8. Sarah kulcsa(a szerző nincs a fejemben): zsidók deportálása Franciaországból és egy mai korban lévő amerikai újságírónő, francia férjjel, aki azt kapja, hogy a deportálás kapcsán írjon cikket. Közös vonások a múltban és a jelenben....érdekes!
    A másik, szerző nem megy: Szikra, viszonylag új könyv. Egy Anya küzdelme az autista fiával, akiből zseni lesz 12 éves korára!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://csippcsuppblog.blogspot.hu/2014/01/400-oldal-tomeny-inspiracio.html

      Törlés
  9. Nagyon köszönöm Nektek! Lesz miből válogatnom...:-)

    VálaszTörlés
  10. Én még jobbat mondok:) VAn egy oldal, a canadahun ahol rengeteg fórum van és ott vannak ebook-os fórumok. pl. ez http://canadahun.com/temak/e-book-vii-2013.53307/ én innen élek most, sorra töltöm le a könyveket és olvasom ált. pdf formátumban, most A.J. Cronin könyveit. Ingyen:) a lényeg, hogy regisztrálnod kell és húsz hozzászólást intézni valamelyik fórum témákhoz ( vannak szójátékok is ) és utána szabadon tudsz letölteni könyvet, videót, zenét! Ezernyi könyv van, csak akeresőben rá kell keresni és kész!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezzel még barátkoznom kell...hülye maradi vagyok, szeretem a könyv illatát és lap lapozását...
      de megnézem azért, nem zárkózom el...köszönöm! (tudok ám fejlődni)

      Törlés
  11. Anna Gavalda: Együtt lehetnénk valóban gyönyörű!
    A péntek esti kötőklub nekem nem nagyon jött be, kissé unalmas és kiszámítható, de azért kedves írás.
    Viszont, amivel csordultig telt a szívem, az nem más, mint James Bowen, Bob az utcamacska című könyve. Nem tudtam letenni, és ahogy becsuktam a könyvet, csak sírtam és sírtam, pedig vidám a vége, és mégis. Nagyon megérintett.

    VálaszTörlés
  12. Milyen jó, hogy egymással is beszéltek itt!:-))) Ez a legjobb nekem, ebben a blogolásban...köszi!:-)

    VálaszTörlés
  13. Szia Anikó! :-)
    Én is mondok egyet, hátha egyszer elfogy az a sok olvasnivaló amit a többiek ajánlottak. :-) Én most olvasom WM. Paul Young-tól A VISKÓ című könyvet. Nem egy könnyű olvasmány, nem is lehet, legalábbis én nem tudom egy szuszra elolvasni. Ha véletlenül nem ismered és van hozzá kedved, nézd meg. Az enyém könyvtári. Te hogy állsz a könyvtárlátogatással, sok érdekes könyvre lelhetsz ott is.
    Puszillak benneteket, Mesinek utólag is nagyon boldog szülinapot kívánok!
    Piroska

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm!
      Éppen arra gondoltam, összeírom miket javasoltatok, és felkeresem a könyvtárat...

      Törlés