2014. január 6., hétfő

ezek...

Kedves Naplóm!

Nekem az év vége, kicsit sok volt! Betegséggel, meg úgy lelkileg. Talán azt mondhatom, egészségileg jobban vagyok, (bár Zsolti még nincs meggyőződve róla) de lelkileg hullámzóan. Minden esetre már víz felszínén vagyok. És ez nagy szó! Sok sok mindennel szembesültem mostanában. Hogy 40 éves leszek az idén! Hogy ez csak egy állapot, de azért nem kis állapot. Néha siratom a lelkemben,  hogy nem leszek többet húsz éves, sem harminc. Néha jó ebben a korban lenni, néha meg olyan öregnek érzem magam, mint az országút!:-) Na, ez én vagyok, de azért tudod Kedves Naplóm, szembesültem vele, hogy a gyerekeim is velem öregedtek...Mesinek barátja van, és...hogyismondjam...nem könnyű nekem sem megélni ezt, neki sem...ezt nem részletezem, megdöbbentett a bennem zajló folyamat ez ügyben.:-(
És akkor a fiúk, akik idén már 13 és 14 évesek, a 13 vagyis még "csak" 12 és félnek, aki fél fejjel magasabb mint én, és 42-es a lába, és tele van pattanással(szegény), furcsán megváltozott a hangja, először fogtuk a náthára, de nem! Ez már a mutálás jele.:-) Akinek van, volt hasonló korú fiú gyermeke, tudja miről beszélek.;-) Artikulátlan hangokat ad ki (igazán idegesítő néha...).:-)
Dávid is hol van már, az én kis Dávidom? Rajta is jönnek a férfias vonások, szélesedik a válla, tenyere egyre nagyobb, és állandóan fáj a csontja:-(, én vigasztalom, hogy az jó mert nő (elég picike, de mi sem vagyunk nagyok), de tudom, mennyire fáj.
És Csenge, aki már nem baba, hanem kislány, és mondja, és pillanat alatt tud hisztizni, de tud segíteni, és állandóan pakol, és dumál, és szép!:-)
És akkor oké Kedves Naplóm, hogy mellettem nőttek fel, de mikor is? Mikor lehunytam a szemem????:-)

Ezeket a dolgokat nehezen viseltem most, mert mindig vagy  a múltba révedtem, vagy a jövőben merengtem rettegve, de soha nem éltem a mának. Nem megy a változás könnyen, de ha akarom, ha nem változni kell. Muszáj, mert ha nem megyek előre, a család látja kárát. És azért tudom Kedves Naplóm, semmi nagy szavak, de egy család, együtt működik jól, és ezért tenni is kell, meg elfogadni, és legfőképpen AKARNI! Ezt tűztem ki magam elé célnak idén. A többi úgyis jön magától....


Ja és egy nagyon jót találtam ki a főzős blogba, hamarosan akit érdekel láthatja majd!:-)

18 megjegyzés:

  1. Jó hogy jöttél! :) A mutáláshoz társul még baromi kajla mozgás és viselkedés és idétlen röhögés is - vááááá! De attól még olyan kis elesettek tudnak lenni, még ha magasabbak is nálunk és hatalmasra nő a lábuk. A pattanásokra van egy jó krém, mi bőrgyógyásszal írattuk fel, aranyat ér, arany áron, de tényleg jó a nevét majd megírom ha kell, de most nem jut eszembe ... És mákod van, mert amit a nagy kinő, azt megkaphatja a kicsi, ha felveszi ..., de én Márkó összes cuccát elosztogatom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi!:-) Igen a kajla mozás...jaja! Amúgy nincs mákom, mert amit a nagy kinő, már lukas, vagy...utálja a kisebb, mert a nagyon volt mindig, aki emlékezteti, hogy végülis ő idősebb egy évvel, mégis ő a kisebb!:-)
      Pattanásra való krém nevét kérem majd..megpróbálom beszerezni!

      Törlés
  2. Duac gél! Felhívtam Márkót :) Fel kell íratni, de a gyerekorvos is felírhatja és nagyon jó! Fontos, hogy minden este fürdés után kenje be a pattis felületeket vele, de ne az ujjára tegye a krémet hanem egy fültisztítópálcikára és azzal kezelje le magát mert különben nagyon elvékonyítja az ujjbegyén a bőrt. És persze nem árt ha használ arclemosót is, bár azt valamiért nem nagyon szeretik... A ruhás dolgot meg megértem, mondjuk azt nem,hogy miért csak azt a 2-3 pólót és 2 gatyát hajlandók csak felvenni, amikor van több is, de nálunk is ez a gyakorlat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi!:-) Hát ez a pár ruha hordás nagyon ismerős...:-)

      Törlés
  3. Örülök hogy itt vagy. Sajnálom hogy ilyen befelé fordulós időszakban vagy, de talán már túljutottál a mélyponton az utolsó bekezdésed legalábbis erről tanúskodik. Hidd el minden kórnak megvan a maga szépsége akár a saját korunkat nézzük, akár a gyerekekét. Ezt így fogadd el és legyél nagyon boldog hiszen egy szép családod van , bajok problémák pedig mindig voltak, lesznek de azok csak azért vannak hogy azt megoldjuk és erősödjünk attól!
    ( Talán azért lettem én is ilyen bölcs mert az élet nekem is adott jócskán amitől erősödnöm kellett!) Mégis úgy érzem boldog ember vagyok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát most úgy érzem túljutottam rajta, majd jön újabb!:-))))

      Törlés
  4. Örülök Neked, Anikó. Már nagyon hiányoztál!
    Ez a kor dolog, nagyon érdekes, tegnap este jutott pont eszembe, hogy a sógornőm szintén 40 éves lesz az idén, és mellette te jutottál eszembe, mármint, hogy te is, és ahogy összehasonlítottalak magamban titeket, ég és föld. A mérleg a te javadra billent, egy 40 éves nő olyan, mint te magad, szerintem. Érett, gondolkodó, felelősségteljes, saját lábon álló és még sorolhatnám. Légy büszke rá, hogy ilyen vagy 40 évesen!
    ((()))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én büszke vagyok...csak néha kell az elismerés is, na, tudod!:-) Ölelést köszi!!!!!

      Törlés
  5. Kamaszok : ismerős - a cuccok válogatása, a patik, a hisztik - bár nekem még csak 1 van (és két dackorszakos) - de néha kibirhatatlan, mert elvárja, hogy felnőttként kezeljék, de annyira gyerek még... a 40 miatt ne aggódj - én is annyi leszek hamarosan, de ez van, nem érzem magam annyinak és ez a fontos! Viszont szeretem az életem amely most van ennyi idősen - nem cserélnék egy huszaséval semmiért!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. DE jó...én sem cserélnék, és szeretek is ennyi lenni, csak elgondoltam, soha nem jönnek vissza az évek!

      Törlés
  6. Szia! Arclemosó fiúknak is, ami nem krém, és könnyű elkészíteni: 2 rész kamillafőzet, 1 rész gyógyszertári alkohol vagy jó pálinka. Reggel-este vattával törölje át a pattis felületeket, szépen letisztul majd, szárítás nélkül :)
    Én is a 40-re készülök, értem miről beszélsz :)))
    De mint fenci, én sem cserélném vissza a húszas éveket erre. Mert most olyan jó :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Heni a tippet! Ez nagyon jó, gyulladás csökkentő és fertőtlenítő is egyben!
      De jó, ennyien 40-esek leszünk?:-)))

      Törlés
  7. Szerintem a korod miatt ne görcsölj! Előbb vagy utóbb de, megszokható...
    -én, az idén 44 leszek, pedig még negyvennek se érzem magam, elvégre "kicsi" gyerekeim vannak!
    :)))
    Az, hogy Mesinek "már" udvarlója van egészen más tészta.
    Nem tudom, mi hogyan fogjuk tudni ezt a helyzetet kezelni, ha mind a ketten egyszerre lesznek szerelmesek...
    -de remélem más-más fiúba!
    ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem görcsölök, állapot!:-)
      Mesi 20.-án lesz 16 éves, végül is, várható volt...de mégis...
      Igen, Nektek is jó lesz majd...:-DDD

      Törlés
  8. :) Én is idén leszek 40, hátööö.... Egyszer fent, egyszer lent. Nézd a saját életed szépségeit, előnyeit, akár mással - mondjuk velem - összehasonlítva! na?:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miért? Azért neked sem rossz! Ott van kislányod, és te magad! Majd meglásd lesz társad is...hidd el!((()))

      Törlés
  9. Nem rossz, de lehetne ugye sokkal jobb. Pl. mindig négy gyerekre vágytam...... :S De nem magamat akartam sajnáltatni, hanem rámutatni, hogy sokszor nem vesszük észre a jó dolgokat a saját életünkben!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én észre veszem, csak fáradt vagyok! Bevallom...és a hülye természetem, hogy mindenen rágódom...

      Törlés