2014. január 13., hétfő

Hétvége, de csodás...:-)

Itt ülök a rumli közepén és nézek ki a fejemből...:-) Már túl vagyunk, egy tejet kérek, nem szörpöt, és a végén vizet "akarok" mégis, hisztin. Meg a tejbegríz szeretnék, de forró, fújjam....
De ez mind semmi a hétvégéhez képest, mikor csak mosogatok, mosogatok...mosogatok....hangzavarral, meg frontosan mindenkivel, meg vasárnap este is türelmesen magyarázó férjjel, aki tanítja, vagy próbálja a fiát, kisebb nagyobb sikerrel. Csenge meg csak dumál, énekel, ugrál, visít, hangos..egész nap! Még alvás sincs délben, hogy akkor kicsit szusszanunk.
Jó fél kilenckor alszik Csenge, legkésőbb este, és akkor még gyors fürdés, kis vacsi...és akkor csak bámuljuk a tévét...és élvezzük hogy nem ugrál előtte senki.:-) Jut eszembe, szombaton elmentünk egy műszaki áruházba, hogy még több kütyünk legyen, majd nézek ki a fejemből mennyi, mennyi kütyü van, és egy ajtó nagyságú tévénél, ami ráadásul 3D, megakadt a szemem. :-) Akkor aztán csak bámultam...:-))) Már meg sem lepődtem, hogy 1 millió körül van az ára.;-)
De azért bevallom, mikor néztük a mosogatógépeket, hát...a 12 terítékeseknél, vágyakozva néztem....tudom, tudom. Én választottam a két kezemet, meg a mosogató tálcát, így ne csodálkozzak, hogy ott töltöm a hétvégét mellette. Mert van aki csak belepakol, van aki segít mosogatni, de úgy mosogat, hogy zsíros minden..:-( Biztos direkt csinálják, ne kelljen segíteni, mert eléggé háklis vagyok a zsíros edényre (is). Na mindegy, ez van, majd csak jobb lesz, ha jön a jóidő, és nem leszünk ennyire összezárva. Az viszont biztos, nekem mostanában átértékelődött a hétvége, sokkal melósabb mint a hétköznap.
És igen, tegnap kigúnyolt az egyik fiam, hogy milyen viccesen nyomogatom az okos telefonját...a másik csak azért nem gúnyolt ki, mert kezembe volt a finom csoki.:-)

Hétvégi biggyesztés: tárkonyos ragu leves, és rácponty. Nasi: almáspite.:-)

7 megjegyzés:

  1. Ahogy olvastalak az a mondás jutott eszembe hogy"Úgy szép az élet ha zajlik" Ahogy olvaslak nálatok ebben nem volt hiány! A technikai dolgoknál engem már a 4 éves unokám okit, ne is foglalkozzál vele:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem meg ez : "kicsi a lakás, de nagy a rakás".:-)

      Törlés
  2. Ó, köszi, köszi a biggyesztést. Nagyon jól esett.:)
    A mosogatásnál semmit nem utálok jobban. Büntetésnek érzem minden egyes másodpercét. Ha másban nem, mert kamaszaim nincsenek csak törpemókusaim, ebben nagyon együtt tudok érezni. Egyébként kütyü téren teljesen analfabéta vagyok, nálunk még okostelefon sincs... Én nem érzem cikinek. Nem fontos.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondoltam is Rád, mikor írtam a biggyesztést!:-) Nekem sem fontos a kütyü, de a mai fiatalok enélkül nem tudnak látezni,...:-(

      Törlés
  3. Anikó, talán segit a nagy nyüzsi elviselésében, ha elképzeled az életeteket mondjuk 6-7 év múlva, amikor a nagyok már a barátaikkal csinálnak közös programot és max. Csenge van otthon. Akkor lehet, hogy visszavágynál a mostanira.

    Másrészt milyen szerencsés vagy, hogy a férjed még este is türelmesen magyaráz a fiúknak!

    Azt a mosogatógépet meg nem lehetne valahogy mégis kiszoritani?
    Anna

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szoktam gondolni erre Anna! Addigra beletanulok a kamaszdolgokba...:-)
      Igen, nagyon türelmes Zsolti a gyerekekhez, kiegészítjük egymást...

      Törlés
    2. Ja és a mosogatógépet nagy átalakítással lehetne megoldani, most éppen nem lehet....:-)

      Törlés