2012. február 15., szerda

Havas nap.:-)

Ma igazi havas nap volt, jó tudom, valaki nagyon unja, én nem. Talán azért mert itt nem olyan sok esett az elmúlt hetekben. Persze az durva, ami Romániában van, némely helyeken, a ház nem látszik a hótól.:-0 Ha olvadni kezd a hó nagyon rossz lesz ott.:-( Én imádom a havat de az utána lévő locspocst nem. Persze azzal is tisztában vagyok, ez ezzel jár.
Más...lehet öregszem? De minden este mikor a kád meleg vízbe beülök, csend van már, mert Csenge mostanában szépen elalszik este, meg napközben is. Jó, éjjel rossz esetben kétszer kér cicit, meg kb még egyszer kell lefektetni.Mennyivel jobb ez így, bár könnyen megszokja az ember ezt. Szóval, mikor olyan nyolc óra körül csend van már, a nagyok is fél órán belül elmennek aludni, ráérek  gondolkodni. Milyen szerencsés vagyok. Van szép házunk, van hol laknunk. Ki tudjuk még fizetni a számlákat, tudok venni ennivalót, van miből főzni. Persze, nem luxus dolgot, de kitalálok mindig valamit. Általában akciós dolgokat veszek, abból főzök, így nem igazán megy a heti menü tervezés. Próbálok, változatos lenni, legyen gyümölcs, zöldség, tejtermék, csomagolni való mert négyen pakolnak ennivalót nap, mint nap.
Tehát érzem, ez nem "csak úgy van". Ezért keményen dolgozik Zsolti, én meg próbálok minden fillérből a legjobbat kihozni. Gyerekeknek példát mutatva, hogy majd ők is hasonlóképpen éljenek felnőtt korukban. Persze tudom, nekik a saját életüket kell élniük.
Ma éppen azon beszélgettünk Zsoltival, milyen rossz lesz pár év múlva, mikor elindulnak majd a fészekből a gyerekek.:-( Tudom ez a természetes, és akkor az lesz a dolgok természetes rendje, de nem könnyű dolog ez.
Csengét meg majd agyon fogjuk kényeztetni, de nem most!:-) Ma nyügibogár és olyan hangnemben szirénázik hogy a fülemet bánja.:-( Úgyhogy felkapom, és összevissza puszilom!

4 megjegyzés:

  1. Szia!
    Szeretem olvasni, amikor valaki hálás olyan dolokért, amelyekért sokszor elfelejtünk annak lenni. Szépen írtál, jó volt olvasni.
    Szeretettel,

    Ági

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Köszi, hogy olvasol!:-)
      Így is érzem, sőt még jobban!
      Anikó:-)

      Törlés
  2. Az ember sokszor nyavalyog olyan dolgok miatt, amiket nem érhet el vagy nem kaphat meg, s közben elfelejti, hogy minden napért hálásnak kell lenni. Nagyon tetszett az írásod, hasonlóképpen gondolom én is:) De azért szoktam nyavalyogni is, néha:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is szoktam nyavalyogni, olvassátok is.:-) Néha...
      De komolyan gondolom, rohannak a napok, ha másképp élném meg, nehéz lenne nagyon!

      Törlés